Vyliečil sa a užíva si futbal. Cieľ? Prvá trojka a Európa, hovorí Hollý

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Vyliečil sa a užíva si futbal. Cieľ? Prvá trojka a Európa, hovorí Hollý
Na snímke zľava Dominik Hollý a Matúš Malý.
Na snímke zľava Dominik Hollý a Matúš Malý.TASR
Vstup do novej sezóny Niké ligy vychádza hráčom AS Trenčín výborne a nadšený je takisto mladík Dominik Hollý (19), ktorý sa po vážnych zdravotných komplikáciách vrátil na ihrisko. Zbiera prvé minúty, verí v osobné aj tímové úspechy a na starosti už nemyslí. Aj o tom hovoril v rozhovore pre Flashscore Správy.

Dominik, čo sa skrýva za zlepšenými výkonmi Trenčína?

"Podľa mňa sme ako tím silnejší a vieme, čo chceme hrať. Je to kombinačný a rýchly futbal s dobrou defenzívou. Chceme dávať góly. Každý vie, čo má na ihrisku robiť. Vyhrali sme síce dva zápasy, ale musíme takto pracovať aj naďalej. Nálada v mužstve je výborná, každý sa cíti veľmi dobre."

Čo priniesol nový tréner Stolica?

"Na každého súpera sa zodpovedne pripravujeme, čo prináša výsledky. Všetky tímy si analyzujeme počas celého týždňa. Zatiaľ nám to vychádza. Od pondelka všetko zameriavame na Žilinu."

Predovšetkým výhrou v Trnave ste mnohých prekvapili. Pomohol vám víťazný vstup?

"Dodalo nám to veľa psychických síl. Nikto nečakal, že tam vyhráme, ale my aj celý trénerský tím sme si verili, že môžeme uspieť a nakoniec sme sa tešili."

Štatistiky Dominika Hollého z minulých sezón.
Štatistiky Dominika Hollého z minulých sezón.Flashscore

Chýbali vám v minulej sezóne skúsenejší hráči, ktorí cez leto prišli?

"Áno. Prišli Bariš, Bondarenko či Skovajsa, ktorí priniesli skúsenosti a riadia kabínu. Veľmi dobre sa dopĺňame a je to vidieť aj na ihrisku. Podľa mňa predtým tí starší skúsenejší lídri naozaj chýbali."

Vy sa už cítite po zdravotných problémov spred niekoľkých mesiacov úplne fit?

"Už som v poriadku a trénujem naplno. Hlavne, že je to za mnou. Teším sa na každý tréning. Teraz je to naozaj perfektné, konečne som hral zápasy. Užil som si to naplno. Vyhrali sme a dúfam, že sa mi bude dariť."

Aké to bolo dostať sa späť do formy?

"Bolo to ťažšie. Rozbiehal som sa pomaly. Každý mi pomáhal. Rodina aj kamaráti ma navštevovali v nemocnici. Ako som povedal, konečne to je za mnou a nechcel by som sa už k tomu vracať. Verím, že budem hrávať v základe, nazbieram dostatok minút a pomôžem tímu gólmi či asistenciami."

Najbližší program Trenčína.
Najbližší program Trenčína.Flashscore

Kde chcete Trenčín vidieť na konci sezóny?

"Cieľom je dostať sa do prvej trojky a hrať v pohárovej Európe. Vyzerá to tak, že všetko v klube ide správnym smerom. Radi by sme dosiahli úspech aj v Slovnaft Cupe. Postupnými krokmi si ideme za tým."

Aký vplyv má na tím nový štadión?

"Všetci sa tešíme na to, keď sa presunieme do novej tribúny a budeme mať kompletné zázemie. Zatiaľ sme v starej. Už teraz sme radi, že štadión je takmer hotový. Verím, že nám to pomôže ešte viac."