Trnava s trojbodovou drámou v Michalovciach, Bystrica šesť kôl bez prehry a je druhá

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Trnava s trojbodovou drámou v Michalovciach, Bystrica šesť kôl bez prehry a je druhá

Dvomi gólmi a asistenciou pomohol Polievka svojmu celku k dôležitým trom bodom na pôde lídra.
Dvomi gólmi a asistenciou pomohol Polievka svojmu celku k dôležitým trom bodom na pôde lídra.TASR
Program siedmeho kola Niké ligy priniesol v sobotu trojicu zápasov a v nich dokopy šestnásť gólov. Najviac na Zemplíne, kde Trnava takmer prišla o trojgólové vedenie i tri body. Žilinčania úlohu lídra doma proti Bystrici nepotvrdili a Ružomberok sa raduje z druhej výhry v sezóne.

Michalovce - Spartak Trnava 3:4

Futbalisti Trnavy v polčase viedli 4:1, ale nakoniec sa strachovali o to, aby si odviezli z východu tri body.  Spartakovci mali výborný vstup do zápasu, keď sa ujali vedenia už v druhej minúte zásluhou premiérového zásahu Bernáta. V desiatej pridal druhý gól taktiež debutant Ďuriš. Skúsený slovenský futbalista sa radoval z jubilejného 100. gólu, ktorým sa dostal do Klubu ligových kanonierov. Do polčasu skórovali aj Azango a Ofori.

Štatistika duelu
Štatistika dueluFlashscore

Za domácich znížil Marcin, ktorý v 52. minúte pridal druhý zásah. Posledný tím tabuľky nezložil v zbrane a v 68. upravil striedajúci van Kessel na rozdiel jediného gólu. Michalovciam sa však už vyrovnať nepodarilo a natiahli nepriaznivú sériu. Na prvé víťazstvo v novej sezóne stále čakajú. Zverenci Michala Gašparíka zaznamenali druhý triumf a poskočil na priebežné siedme miesto tabuľky, domáci prehrali piaty duel za sebou a s bodom sú poslední.

Žilina - Banská Bystrica 1:4

Zápas sa od úvodu vyvíjal pre Žilinu zle, hostia po zásluhe trestali chyby v obrane MŠK. Najskôr v ôsmej minúte Polievka, následne v 16. minúte Hlinka a polčas hrôzy domáceho tímu uzavrel gólom do šatne Arevalo. Do druhého polčasu nastúpila iná Žilina, domáci po prestriedaní zavreli súpera v obrane, stačilo to však len na gól Nemčíka v 61. minúte. Dobýjanie brány Dukly pokračovalo, nebolo však efektívne a tak Polievka v samom závere zápasu naservíroval Rymarenkovi loptu na štvrtý gól.

Štatistika zápasu
Štatistika zápasuFlashscore

Žilina tak po druhý raz v sezóne prehrala. Bystrica šnúru bez prehry natiahli na šesť zápasov a poskočili na druhú priečku neúplnej tabuľky o bod za svojho súpera. Žilina vyšla naprázdno po predchádzajúcich štyroch víťazstvách. 

Ružomberok - Košice 1:0

Úvodná domáca ofenzívna aktivita bola korunovaná v desiatej minúte, keď Martin Chrien poslal ideálnu prihrávku Šefčíkovi a ten z prvej pravačkou skóroval. Potom sa už skóre nezmenilo, keďže medzi žrde smerovali celkovo len dve strely. Hostia od 85. min, po zranení Dominika Kružliaka, dohrávali desiati, keďže striedania mali vyčerpané. V nadstavenom čase bol vylúčený Michal Faško z Košíc po druhej žltej karte. 

Neúplná tabuľka Niké ligy
Neúplná tabuľka Niké ligyFlashscore