Dominantný Hrošovský pri dvoch góloch a chladnokrvný záchranca Haraslín

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Dominantný Hrošovský pri dvoch góloch a chladnokrvný záchranca Haraslín

Patrik Hrošovský odohral síce iba polčas, ale aj ten mu stačil na to, aby ovládol víkendovú zostavu slovenských legionárov.
Patrik Hrošovský odohral síce iba polčas, ale aj ten mu stačil na to, aby ovládol víkendovú zostavu slovenských legionárov.Profimedia
Flashscore Správy sledujú športovú formu slovenských futbalistov, ktorí pôsobia nielen na tunajších, ale aj zahraničných trávnikoch. V spolupráci s odborným hodnotiacim systémom sme pre vás vybrali ideálnu zostavu Slovákov, ktorí sa v uplynulom víkende predstavili v ligovom súboji svojho mužstva.

Brankár

František Plach (Piast Gliwice) 7,2

Skúsený 31-ročný brankár je už pevnou súčasťou Gliwíc. V Ekstraklase načal svoju siedmu sezónu a v deviatich doterajších kolách nechýbal medzi tromi žrďami ani raz. Inkasoval sedem gólov a trikrát si udržal čisté konto. Cez víkend ho prekonal na trávniku Slasku len jeden súperov hráč. Na zakončenie zo šestnástkového polkruhu do ľavého horného rohu bol prikrátky. Inak išlo na neho šesť striel a päť z nich zlikvidoval. Prežil perný nadstavený čas, kde viackrát podržal mužstvo. V samom závere čelil pokutovému kopu, no Exposito mieril do brvna. Piast je s deviatimi bodmi trinásty.

Plach a jeho odchytané súboje v ostatných sezónach
Plach a jeho odchytané súboje v ostatných sezónachFlashscore

Obrancovia

Norbert Gyömbér (Salernitana) 7,0

Po nie príliš vydarenom domácom dueli s Turínom, s ktorým odohral iba polčas a jeho tím prehral rozdielom triedy 0:3, prišla potrebná náprava s Frosinone. S nováčikom Salernitana remizovala 1:1. Gyömbér odohral plnú minutáž pri svojom 104. štarte za klub. Už len tri mu chýbajú do jubilejnej stovky v rámci Serie A. Jeho tím má po piatich kolách tri body a pohybuje sa tesne nad pásmom zostupu.

Milan Škriniar (PSG) 6,9

Aj po tomto víkende platí, že v najlepších európskych ligách niet obrancu, resp. stopéra, ktorý by mal viac prihrávok ako slovenský reprezentačný stopér Milan Škriniar (695). Luis Enrique mu dôveruje, o čom svedčí jeho herná vyťaženosť - nechýbal ani v jednom kole. Nevynechal tiež "Le Classique" proti Marseille. Parížania derby na svojom štadióne ovládli jasným spôsobom 4:0.

Róbert Pillár (Mezőkövesd) 7,3

Po dvoch zápasoch sa vrátil do základnej zostavy a v trojčlennej obrane si počínal výborne. Aj vďaka výkonu 32-ročného rodáka z Bardejova uspel Mezőkövesd na pôde Kecskemeti s čistým kontom 2:0.

Stredopoliari

Erik Jirka (Plzeň) 8,3

V prebiehajúcom ročníku nastupuje sporadicky, aj preto svojím výkonom potešil. Trénerovi dal najavo, že s ním môže počítať. Plzeň privítala doma Pardubice a vyhrala 6:2. Jirka odohral 90 minút, z penalty zvyšoval na 4:1. Okrem toho unikol po ľavej strane a mieril tesne vedľa pravej žrde, rovnako ako zakrátko spoza šestnástky, keď napriahol z diaľky. Pre rýchlonohého krídelníka to bol premiérový zásah v sezóne.

Erik Jirka a jeho štatistika proti Pardubiciam
Erik Jirka a jeho štatistika proti PardubiciamOpta by StatsPerform/Profimedia

Tomáš Rigo (Ostrava) 7,4

"Pohodový" zápas má za sebou aj Ostrava. K výhre 5:1 na domácom trávniku so Zlínom jej pomohol Tomáš Rigo jedným gólom. Šikovný stredopoliar prestúpil toto leto do Ostravy a prakticky víkend čo víkend dostáva od trénera Hapala dostatok priestoru.

Patrik Hrošovský (Genk) 8,5

Hviezdou víkendu sa stal Patrik Hrošovský. Jeho Genk prehrával po prvom dejstve už 0:3, ale po zmene strán spravil domáci lodivod tri zmeny a jednou z nich bol nástup Hrošovského. Slovenský futbalista priniesol potrebné oživenie a okrem toho aj dve gólové asistencie na prvé dva z troch gólov, po ktorých sa Genk udržal v strede tabuľky s 12 bodmi. 

Ján Greguš (Minnesota) 7,1

Greguš sa v lete po roku a pol vrátil do Minnesoty. Na tamojšie prostredie je zvyknutý. Z doterajších ôsmich kôl odohral okrem dvoch plnú minutáž. Cez víkend zaznamenal 83 minút pri prehre 1:2 so St. Louis City. 

Albert Rusnák (Seattle) 7,1

V Amerike ešte zostaneme. Oveľa spokojnejší bol ofenzívny futbalista Albert Rusnák. Na ihrisku Colorada Rapids uspel jeho Seattle výsledkom 2:1. Práve 29-ročný odchovanec Košíc rozhodol po zmene strán svojím štvrtým gólom v sezóne o troch bodoch.

Útočníci

Erik Prekop (Bohemians) 7,2

V útočnej formácii sa najlepšie darilo legionárom v Česku. Jedným z dvoch je Erik Prekop. Pri domácom triumfe Bohemiansu so Slováckom (3:2) vyrovnával ešte v prvom polčase na 1:1. Bola to jeho debutová sezónna trefa. 

Lukáš Haraslín (Sparta Praha) 7,5

Naopak, sedem a teda najviac spomedzi všetkých hráčov v Česku ich má na konte reprezentačný krídelník Haraslín. Prežil náročné a tvrdé derby. Nastupoval doň z lavičky na záverečnú polhodinu. V desiatej minúte nadstaveného času si postavil loptu na biely bod a zariadil dôležitý bod za výsledok 1:1.

Najlepší legionári podľa Flashscore známok
Najlepší legionári podľa Flashscore známokFlashscore