Gólový Jirka pri demolácii súpera, Haraslín zachraňoval v derby bod pre Spartu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Gólový Jirka pri demolácii súpera, Haraslín zachraňoval v derby bod pre Spartu

Aktualizované
Pražské derby ovplyvnili emócie na trávniku.
Pražské derby ovplyvnili emócie na trávniku.Profimedia
Pred hlavným chodom večera v podobe derby pražských "S" ponúkli predjedlo dva zápasy českej FORTUNA:LIGY. Plzeň si v súčte s európskymi duelmi držala impozantnú jedenásťzápasovú víťaznú sériu a na štadióne v Štruncových sadoch ju predĺžila. Hradec Králové si pripísal tretí triumf sezóny. Derby medzi Slaviou a Spartou Praha víťaza neprinieslo.

Plzeň - Pardubice 6:2

/E. Jirka odohral celý zápas, M. Tvrdoň nastúpil v 18. minúte - V. Budinský odchytal celé stretnutie/

V šiestej minúte po rohovom kope predviedol skvelý zákrok slovenský brankár hostí Viktor Budinský, ktorý zneškodnil dobre umiestnenú hlavičku Sampsona Dweha. Pardubice prežili úvodný tlak Plzne a potom sami udreli. Kryštof Daněk sa nádherne individuálne presadil, ale jeho strelu kryl Jindřich Staněk. Potom ale dostal nepríjemný úder od vlastného spoluhráča a nedokázal zareagovať na dorážku Denisa Darmovzala. Domáci brankár musel striedať.

Hostia však držali vedenie sotva 10 minút. Na hranici pokutového územia nechali osamoteného Lukáša Kalvacha, ten svoju šancu nepremárnil. Krátko nato bol obrat dokonaný, prvý ligový gól strelil krásnou strelou stopér Dweh. Náskok potom ešte pred prestávkou zvýšil Robin Hranáč, ktorý v minulej sezóne hosťoval v Pardubiciach.

Štatistiky duelu v Plzni
Štatistiky duelu v PlzniFlashscore

Úvod druhého polčasu sa pre Východočechov ukázal ako veľmi smolný. Ladislav Krobot po pár minútach zahral rukou v pokutovom území a nariadenú penaltu po zásahu videorozhodcu suverénne premenil Erik Jirka. Napriek výraznému striedaniu hráčov na ihrisku Plzeň nepustila protivníka do žiadnej šance a pokračovala v exhibičnom tempe zápasu.

Druhý gól Kalvacha odmietol obetavým zákrokom Ondrej Kukučka. V závere súboja sa presadil Rafiu Durosinmi, ktorý dvoma presnými zásahmi v priebehu troch minút potvrdil výbornú streleckú formu Plzne. Hrozivé skóre v posledných sekundách aspoň korigoval Daněk.

Hradec Králové - Jablonec 1:0

/P. Bajza odchytal celý zápas, S. Dancák (obaja Hradec Králové) odohral celý duel a dostal ŽK/

Úvod zápasu veľa vzruchu nepriniesol, počas prvých desiatich minút si brankári na oboch stranách pripísali ľahké zákroky. V ďalšej šanci v 17. minúte však už skúsený Jan Hanuš neuspel, hoci nemal veľa priestoru na to, aby zabránil gólu.

Václav Pilař nasmeroval milimetrový center na Horáka, ktorý s pomocou ľavej žrde z pozície obrancu so šťastím strelil svoj tretí gól v sezóne. Hra nabrala na obrátkach a najmä vďaka slovenskému gólmanovi Pavlovi Bajzovi v bráne Hradca si hostitelia udržali jednogólový náskok až do konca prvého polčasu.

Štatistiky duelu v Hradci Králové
Štatistiky duelu v Hradci KrálovéFlashscore

Po zmene strán bol Hradec blízko k zvýšeniu skóre. Daniel Vašulín pohotovo vystrelil z veľkej vzdialenosti, pokusu nechýbala ani rýchlosť, ale Hanuš si napravil chuť a v 50. minúte stihol včas zasiahnuť. V 72. minúte zachraňoval vedenie skvelým zákrokom Filip Čihák.

Jablonec siahal po vyrovnaní po presnom lobe Jana Chramostu cez Bajzu, ale domáci obranca zachytil loptu len pár centimetrov pred bránkovou čiarou a stopercentnú šancu hostí úplne zlikvidoval. Vzápätí bol vylúčený hosťujúci Haiderson Hurtado, jeho spoluhráči zvládli záver duelu bez inkasovaného gólu, no vyrovnať sa im nepodarilo.

Slavia Praha - Sparta Praha 1:1

/I. Schranz hral do 90.+5 minúty a dostal ŽK, M. Tomič (Slavia) hral od 90.+5 minúty - L. Haraslín nastúpil v 61. min a dostal ŽK/

Boj, 39 faulov, dve penalty a remíza - to je súhrn 308. derby pražských "S". Úvodný polčas ponúkol futbal v solídnom tempe, hoci šancí, respektívne gólov, sa vypredaný Eden nedočkal. To sa zmenilo v 56. minúte, keď faul vo vápne Angela Preciada na Muhameda Tijanyho potrestal premenenou penaltou Václav Jurečka. V závere divokého stretnutia dostali červenú kartu po vzájomnej potýčke obaja kapitáni Jan Bořil a Ladislav Krejčí. V úplnom závere nadstaveného času vyrovnal z bieleho bodu Lukáš Haraslín.

Štatistický pohľad na stretnutie.
Štatistický pohľad na stretnutie.Flashscore