Flashscore zostava 8. kola Niké ligy: Slávik podržal ViOn, Ďuriš či Podbrezová pri chuti

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Flashscore zostava 8. kola Niké ligy: Slávik podržal ViOn, Ďuriš či Podbrezová pri chuti

Matej Slávik je oporou zadných radov Zlatomoravčanov.
Matej Slávik je oporou zadných radov Zlatomoravčanov.Profimedia
V poradí 8. kolo Niké ligy prinieslo vysoký triumf Podbrezovej na pôde Michaloviec, za ktorý si až trojica hráčov "Železiarov" vyslúžila zostavu kola. Pod Urpínom podržal Zlaté Moravce brankár Slávik (29). Slovan s prvým čistým kontom v sezóne a víťazstvom proti Žiline, ktorý režíroval v defenzíve Kašia (36) a v ofenzíve Barseghjan (30).
Zostava 8. kola Niké ligy podľa Flashscore známok
Zostava 8. kola Niké ligy podľa Flashscore známokFlashscore

Brankár

Matej Slávik (Zlaté Moravce) 8,4

ViOn sa výsledkovo trápi. Na víťazstvo v aktuálnom ročníku čaká dlhých osem kôl. Na konte má len dva body, ale v bráne muža, na ktorého sa vie spoľahnúť prakticky v každom kole. Pokojne až chladne pôsobí medzi tromi žrďami brankár Slávik. Svojmu tímu pomohol k druhému bodu v prebiehajúcom ročníku aj pod Urpínom. V polovici prvého dejstva zlikvidoval prudké zakončenie Arevala zvnútra z pravého kraja šestnástky aj za pomoci žrde. S tým istým hráčom si zopakoval úspešný mikrosúboj po polhodine hry, len z opačnej strany. Zastavil tiež strelu spoza veľkého vápna Polievku. Nestačil iba na jeho pokutový kop. 

Obrancovia

Matúš Kmeť (Trenčín) 7,5

Po novom slovenský reprezentant, aj keď na debut v národnom tíme čaká. Výkony 23-ročného krídelného obrancu sú konzistentné, čo teší určite lodivoda Iliju Stolicu. Ten robí s Trenčínom po rokoch "biedy" zázraky a Kmeť v jeho systéme ideálne sedí. V piatkovej predohrávke, vo svojom jubilejnom stom ligovom zápase, bol aktívny a tradične nabehal množstvo kilometrov. Ako bonus si po jeho centri sprava strelil vlastný gól stopér Jakubko. Po siedmich kolách má okrem gólu na konte už štyri gólové prihrávky.

Guram Kashia (Slovan Bratislava) 7,4

Skúsený 36-ročný stopér síce nehráva pravidelne v základnej zostave každé stretnutie ako napríklad v minulej sezóne, ale keď dostane od trénera Weissa príležitosť (hlavne v lige, pozn.), môže byť pokojný. Podobne ako v súboji so žilinskými mladíkmi. Tí prišli na Tehelné pole motivovaní, no odchádzali smutní. Zhoreli na svojej nepresnej koncovke v prvom dejstve a po zmene strán si vďaka pevnej defenzíve, na čele s Kašiom, nevypracovali nič vážne. "Belasí" si udržali prvé čisté konto v sezóne.

Matej Grešák (Podbrezová) 7,5

S herným vyťažením nemá problém podbrezovský pilier defenzívy, ktorý sa nebojí podporovať ofenzívu. Grešák je jedným z celkovo troch "Železiarov", ktorí sa ocitli v našej zostave kola po demolácii na Zemplíne. 

Stredopoliari

Hilary Gong (Trenčín) 7,8

V Košiciach otváral skóre už v šiestej minúte, no po súboji s Mizerákom našiel systém VAR ruku, po ktorej pekná krížna strela, ktorá zapadla za Kirov chrbát, neplatila. Nakoniec ho to mrzieť nemuselo, pretože si všetko vynahradil v závere prvého dejstva. Po rohovom kope sa dostal k odrazenej lopte a spoza šestnástky, kde dostal trestuhodne veľa priestoru, prepálil všetko, čo mu stálo v ceste. Trenčín mal aj vďaka jeho rýchlosti a technickej vyspelosti hru počas celého duelu pod kontrolou. Mizerák si určite vyfúkol, keď počul záverečný hvizd. 

Tigran Barseghjan (Slovan Bratislava) 8,2

Viackrát kritizovaný, ale i zatracovaný. Že by sa legionár z Arménska vracal k svojej najlepšej forme? Samozrejme, ešte je predčasné o nej hovoriť, no v posledných zápasoch ukazuje, že mu futbal chutí. Už s Klaksvíkom sa po nástupe z lavičky blysol víťaznou asistenciou. Vo ôsmom kole bol v úvode druhého dejstva na správnom mieste, keď chladnokrvne, ranou pod brvno, zužitkoval zaváhanie žilinskej defenzívy pri rozohrávke. Z troch posledných kôl má na konte tri góly.

Aleš Čermák (Dunajská Streda) 7,7

O niečo dlhšie si musel Adrián Guľa počkať na pomoc od svojej letnej akvizície, ktorú pozná veľmi dobre z pôsobenia v Plzni. Čermák sa dal dokopy, postupne dohnal resty a na trávniku si zastáva svoje miesto. Trojbodový zásah strelil Slovanu a cez víkend aj do siete Skalice.

Peter Kováčik (Podbrezová) 8,2

Jeden z najpríjemnejších zjavov na ligových trávnikoch pokračuje v žiare svetlej formy. Osem kôl, päť gólov a tri asistencie. Na "bývalého obrancu", ktorý má oveľa ofenzívnejšie úlohy, veľmi dobré čísla. Spolu s Polievkom vedie tabuľku strelcov. Blysol sa nielen gólom, ale i asistenciou.

Útočníci

Mark Assinor (Podrezová) 8,2

Tretí do partie z Podbrezovej, ktorá si zgustla na Michalovciach. Zemplínčania majú problém a musia ho čo najskôr vyriešiť. Poriadnu lekciu dostali od zverencov Romana Skuhravého, ktorí sa dostali na druhú priečku. Na lídra z Trenčína strácajú tri body. Assinor im k tomu výrazne pomáha. V piatich zápasoch nazbieral dva góly a rovnaký počet asistencií.

Michal Ďuriš (Trnava) 8,1

Kým pri svojom ligovom "debute" po návrate na slovenské trávniky strelil stý gól v najvyššej slovenskej súťaži a pomohol k trom bodom, tentoraz jeho presný zásah stačil s Ružomberkom iba na bod. Trnavčania prišli dvakrát o gólové vedenie. Na otvorenie skóre prihrával Danielovi. V dvoch dueloch zaznamenal dva góly a tri asistencie.

Róbert Polievka (Banská Bystrica) 8,0

Jeden zo stálych členov zostáv kola. Kapitán Banskej Bystrice hodil za hlavu zmarený prestup na Tehelné pole. Naplno sa sústredí na svoje mužstvo a na ihrisku to vidieť i cítiť. Je nespochybniteľným lídrom. Vie urobiť potrebný rozdiel. Premenil pokutový kop a s piatimi gólmi smeruje opäť do bitky o korunu pre kráľa strelcov.

HRÁČ KOLA: MATEJ SLÁVIK 

Čisté konto si v tomto ročníku ešte neudržal, ale je to aj tým, že defenzíva Zlatých Moraviec mu dopraje kolo čo kolo poriadnu porciu práce. Zadné rady nepôsobia príliš kompaktne, súperi majú proti nej dostatok priestoru. Aj preto ViOn inkasoval vo ôsmich zápasoch trinásť gólov, čo je po Michalovciach (18) druhý najvyšší počet. A že nemajú úplne najhoršiu defenzívu, môžu poďakovať práve brankárovi Slávikovi. 

Proti Banskej Bystrici inkasoval iba z penalty. Domáci vyslali 21 striel, z toho pri deviatich musela osemkrát vytiahnuť zákrok jednotka klubu od Žitavy. Spomedzi všetkých brankárov Niké ligy predviedol 28 zákrokov, čo je štvrté najvyššie číslo.