Niké liga ONLINE: Barseghjan rozhodol o výhre Slovana, Ružomberok potvrdil dobrú bilanciu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Niké liga ONLINE: Barseghjan rozhodol o výhre Slovana, Ružomberok potvrdil dobrú bilanciu
Aktualizované
Na snímke Tigran Barseghjan.
Na snímke Tigran Barseghjan.TASR
Najvyššia slovenská futbalová súťaž píše svoju 31. kapitolu. Historicky premiérovo pod názvom Niké liga. Ročník 2023/2024 sa už naplno rozbehol a na rad prichádza 8. kolo. Program, výsledky, zmeny či ďalšie informácie sledujte v našom pravidelnom online trackeri na Flashscore Správach.

PROGRAM: 8. KOLO

PIATOK

Košice - Trenčín 0:3

Sumár

SOBOTA

Banská Bystrica - Zlaté Moravce 1:1

Michalovce - Podbrezová 1:5

Skalica - Dunajská Streda 0:1

Sobotný sumár

NEDEĽA

Slovan - Žilina 2:0

Trnava - Ružomberok 2:2

Nedeľný sumár

Kompletný výsledkový program 8. kola Niké ligy.
Kompletný výsledkový program 8. kola Niké ligy.Flashscore

24. SEPTEMBER

20:45 - Pred budúcim 9. kolom sú na programe dve dohrávky. V stredu sa proti sebe postavia Ružomberok a Slovan Bratislava (18:00, dohrávka 5. kola) a takisto Spartak Trnava s Košicami (20:30, dohrávka 3. kola). Duel na Zemplíne sa nehral pre nákazu koronavírusom v tíme Východniarov a "Bíli Andeli" si svoje stretnutie odložili pre povinnosti v pohárovej Európe.

20:42 - Hlavní tréneri zhodnotili stretnutie medzi Trnavou a Ružomberkom.

Michal Gašparík, tréner Spartaka: "Mne sa ani nechce veriť, že sme opäť nezdolali Ružomberok. Zápas sme mali dobre rozbehnutý. Do šancí sa nedostáva ľahko, keď bránia na svojej polovici alebo v hlbšom bloku, ale postupom času sme sa tam vedeli dostať, dobre sme kombinovali. Z tohto pohľadu sme v podstate predviedli veľmi dobrý výkon. Začal sa druhý polčas, znova sme inkasovali, napriek tomu sme sa z toho oklepali, dali sme veľmi pekný druhý gól a potom prišiel najlepší úsek v zápase, keď chalani začali hrať uvoľnene, vytvárali sme si šance. Väčšina z nás asi očakávala, či padne tretí poisťovací gól. Stratili sme strašne lacnú loptu, inkasovali sme a potom sme už aj menili systém. Snažili sme sa vyvíjať čo najväčší tlak, boli tam aj nejaké šance, ale znova sme Ružomberok nezdolali, takže pre nás ide o stratené dva body."

Peter Tomko, tréner Ružomberka: "V prvom polčase sme boli od začiatku aktívni, Trnava si nevypracovala šancu, držali sme ich dostatočne ďaleko od bránky. Závary, ktoré vznikli, sme vyriešili. Bohužiaľ, dostali sme lacný gól, na ktorý sme chalanov upozorňovali. V druhom polčase sme pri nástupe hneď vyrovnali. Potom sme dostali gól, no dobre sme na to zareagovali. Trnava nás v závere svojou kvalitou pritlačila, s pokorou berieme bod. Chalanom môžem iba pogratulovať, odviedli maximum proti kvalitnému súperovi."

Štatistický pohľad na zápas v Trnave.
Štatistický pohľad na zápas v Trnave.Flashscore

20:03 - Hlavní tréneri zhodnotili stretnutie medzi Slovanom a Žilinou.

Vladimír Weiss, tréner Slovana: "Vedeli sme, s čím Žilina príde a čo hrá. Odkedy som ju pochválil, hrá vynikajúco. Má mladých talentovaných hráčov s výborným trénerom, jej systém má hlavu a pätu, a nehrá sa proti nej ľahko. V 30. minúte som zmenil náš herný systém, pretože dovtedy sme to s nimi nevedeli ubehať. Zvolil som zrkadlo, čiže ten istý systém hráč na hráča. Prinieslo nám to zmenu štýlu, Žilina už nebola taká dominantná. Dali sme dva pekné góly, ktorými sme sa psychicky dostali hore. Po prestávke sme si zápas rozumne ukontrolovali, aj keď súper bol naďalej nebezpečný. Víťazstvo si cením, pretože naozaj nie je ľahké hrať každé tri dni. Musel som urobiť veľa zmien, hráči boli veľmi unavení. Čaká nás dohrávka v Ružomberku, Zlaté Moravce a potom asi za daného stavu najdôležitejší zápas skupiny v Ľubľane. S výsledkom som spokojný, s prístupom od tej 30. minúty tiež. Verím, že sme začali dobrú sériu, že po psychicky dôležitom triumfe nad Klaksvíkom a dnešnom víťazstve z nás spadne ťažoba a zodpovednosť, a budeme silnejší na lopte. Rovnako verím, že zostava sa bude ďalej stabilizovať. Pokiaľ bude mať Tigran takú formu ako má, aj keď chcem od neho ešte viac, a keď Vlado či Čavrič naberú hernú kondíciu, tak aj mužstvo získa silu, na akú sme zvyknutí. Nie všetko je ešte ideálne, no dôležité je, že sme zdraví – Jardo Zmrhal dnes výborne nabehol, Kašia či Kuco odohrali tiež výborný duel. Verím, že to takto pôjde ďalej. Z dneška sa teším a som spokojný. Žiline prajem všetko dobré."

Jaroslav Hynek, tréner Žiliny: "Odohrali sme zápas plný našej hry, ktorou sa chceme prezentovať – čiže s odvahou i presnosťou. Dobre sme zareagovali na posledný domáci zápas, ktorý sme stratili. Dnes sme ho stratili nepremenenými príležitosťami, najmä v prvom polčase. Duel mohol mať pokojne úplne iný vývoj, aj keď na Slovane sa za akéhokoľvek stavu nehrá ľahko. Slovan zvládol zápas vďaka svojej efektivite a v závere si ho postrážil striedaniami a skúsenosťami. Z pohľadu efektivity i kvality v závere vyhral zaslúžene. My sme si to prehrali nevyužitými šancami a nepresnosťou i následnou reakciou na ňu na začiatku druhého polčasu."

Aktuálna tabuľka Niké ligy.
Aktuálna tabuľka Niké ligy.Flashscore

19:52 - Spartak Trnava nevyhral ani siedmy zápas v rade proti Ružomberku, tentoraz remizoval 2:2. Skvelú formu však má Michal Ďuriš, pretože v dvoch stretnutiach Niké ligy strelil dva góly a na tri asistoval.

19:19 - Futbalisti Slovana Bratislava vyhrali v zápase 8. kola Niké ligy proti Žiline 2:0. Hlavnou hviezdou stretnutia bol Tigran Barseghjan, ktorý prvý gól pripravil Strelcovi a druhý sám vsietil. Viac v článku.

Štatistický pohľad na zápas medzi Slovanom a Žilinou.
Štatistický pohľad na zápas medzi Slovanom a Žilinou.Flashscore

17:21 - Trnava zostavou oproti štvrtku nejako výraznejšie nepomiešala. Novými tvárami v základe sú iba Djurič, ktorý odohral v Razgrade druhý polčas, Daniel a Štefánik.

16:55 - Tréner Weiss spravil v základnej zostave Slovana oproti štvrtkovému zápasu s Klaksvíkom až deväť zmien. Druhý raz po sebe nastupujú iba brankár Borjan a útočník Strelec. Na strane hostí nefiguruje skúsený obranca Tomáš Hubočan, ktorého štart bol v hre. Chýba takisto najlepší strelec Addo.

16:04 - Trnavský tréner Michal Gašparík po prehre v Bulharsku zameriava pozornosť na ligu a potom príde na rad ďalší duel Konferenčnej ligy: "Zatiaľ sa sústredíme iba na prvý zápas s Ružomberkom, máme už dopredu nejaké veci zanalyzované. V sobotu sme mali jediný tréning, aby sme sa na nich takticky pripravili. Vieme, že s nimi máme zlú sériu, ale je správny čas, aby sme ich konečne porazili a posunuli sa v tabuľke vyššie," tvrdí.

"Verím, že to zlomíme a vyhneme sa scenáru s Ružomberkom, že sme herne vyzerali lepšie, oveľa viac šancí sme si vytvorili, ale nikdy sme neboli efektívni. Naopak, oni proti nám boli produktívni. Musíme si na to dať pozor. Myslím, že Ružomberok bude u nás hrať viac zozadu, bude stiahnutý, pozorne brániť a čakať na svoju príležitosť. Sú si asi vedomí toho, že veľa príležitostí mať nebudú a budú sa spoliehať na kontry," doplnil Gašparík.

15:32 - Hynek verí, že jeho tím zareaguje na prehru spred týždňa rovnako ako na začiatku sezóny: "Bude to náročné, lebo ideme na pôdu majstra, veľmi skúseného tímu. Aj keď má svoje problémy - ako herné, tak fanúšikovské, ktoré ho môžu ovplyvňovať... Medzi Slovanom a Bystricou je rozdiel, ja ale silno verím, že na posledný duel zareagujeme kvalitným výkonom. Rovnako ako po Podbrezovej, kde to bol biedny výkon, no zvládli sme následne silný Trenčín. Verím teda, že s rovnakým zápalom ukážeme, že Bystrica bola zhoda okolností a pôjdeme za zlepšenými výkonmi. Uvidíme, na čo to bude stačiť. Slovan má skúsenosť a kvalitu, aj keď sa mu nepodaril úplne štart do ligy. Je schopný podať nadpriemerný výkon a nikdy ho nemôžeme podceňovať," tvrdí.

Posledné vzájomné zápasy Slovana a Žiliny.
Posledné vzájomné zápasy Slovana a Žiliny.Flashscore

14:42 - Spartak vyhral nad Ružomberkom naposledy pred tromi rokmi. Odvtedy sa obaja súperi stretli šesťkrát a len v jednom zápase sa Trnave podarilo skórovať. Ani dva góly však nestačili na bod pri prehre 2:3, čo prekvapilo letnú posilu Martina Šuleka: "O tejto bilancii som nevedel, ale tento rok máme solídny káder a je načase tú sériu zlomiť. Zápasy v Európe sú dôležité a chceme si ich užiť aj zbierať body, ale prvoradá je pre nás liga. Máme dva domáce zápasy a chceme v nich získať šesť bodov," odhodlane rozprával.

13:39 - Trénerský štáb Slovana si uvedomuje náročnosť zápasového programu: "Nie je nič lepšie, ako ísť do ligy po takomto víťaznom zápase v Európe. Nič však nepôjde samé od seba. Aj smerom k Žiline sa musíme poučiť z vecí, ktoré nám s Klaksvíkom nevychádzali. Môžeme očakávať, že urobíme nejaké zmeny v zostave, v ktorej budeme na hráčov oprávnene nároční. Aj zajtra potrebujeme udržať kvalitu na jednotlivých postoch. Zdravotný stav tímu je uspokojivý, dobrý, po štvrtku sme tam nemali nič vážne, z čoho sa tešíme," povedal pre klubový web asistent trénera Boris Kitka.

Zároveň si uvedomuje kvalitu protivníka: "Žilina výborne začala. Poznáme jej základný herný model, snaží sa hrať aktívne dopredu s dlhými nábehmi do krídelných priestorov. Zápasy so Žilinou bývajú jednak otvorené, a zároveň rýchle. Navzájom sa dobre poznáme. Musíme byť veľmi dobre bežecky pripravení a dať si pozor na dlhšie nábehy, aby sme si ustrážili priestory, v ktorých je náš súper silný," nechal sa počuť.

12:46 - Kľúčovou postavou pri jedinom gólovom momente duelu v Skalici bol útočník Matej Trusa. Slovenský zakončovateľ ukázal svoj futbalový um v 43. minúte, keď sa kúsok za poliacou čiarou zmocnil odrazenej lopty, tesne sa vyhol ofsajdovému postaveniu a po prieniku do šestnástky prihral nabiehajúcemu Alešovi Čermákovi na víťazný gól. Viac v článku.

12:19 - V nedeľu sa odohral aj zápas medzi B-mužstvami Žiliny a Slovana. Pod Dubňom uspel bratislavský tím, ktorý zvíťazil 3:1. Dvomi gólmi sa blysol Isaac, jeden pridal Maroš. Za domácich sa presadil Jakubík. Viac v článku.

11:51 - Žilinský tréner Jaroslav Hynek sa vrátil k prehre proti Banskej Bystrici: "Dopadlo to výsledkom, ktorý sa nikomu nepáči. Veríme našej zlepšenej defenzíve, toľko gólov dostávať nechceme a mysleli sme si, že už ani nebudeme. Opak bol však pravdou, ukázalo nám to dva faktory - ako byť ešte kvalitnejšie pripravení pri rôznych rozostaveniach súpera a ako robiť ešte lepší tlak na loptu. Toto nás "vykúpalo" v sobotu. So Zlatými Moravcami sme to ešte zvládli, Bystrica v tomto bola skúsenejšia. Preto sme sa do toho prakticky celý zápas dostávali iba ťažko," hovoril pre klubový web "Šošonov".

10:56 - Ružomberok doteraz získal osem bodov. Rovnaký bodový zisk má jeho súper Spartak Trnava a aj Slovan Bratislava. "Je to účastník pohárových súťaží, čiže sa na neho musíme dobre pripraviť, ale budeme chcieť byť odvážni, agresívni. Verím tomu, že chalani dobre navnímajú veci z tréningu a určite zase budeme chcieť súpera aj niečím zaskočiť," povedal tréner Peter Tomko.

10:05 - V posledných desiatich zápasoch Slovana a Žiliny padlo dokopy až 40 gólov. Od sezóny 2012/13 je v týchto dueloch najlepším strelcom Aleksandar Čavrič. Zaujímavosťou je, že počas predošlého ročníka zo štyroch súbojov každý tím vyhral dvakrát a vždy doma aj vonku. Preto je jasné, že aj v nedeľu pôjde o nesmierne vyrovnané stretnutie. "Belasí" sa musia popasovať s nabitým programom, čo chce využiť mladícka dravosť spod Dubňa.

Posledné strety Slovana so Žilinou
Posledné strety Slovana so ŽilinouFlashscore

09:01 - Trnava po prehre v Razgrade potrebuje ligové body, lenže s Ružomberkom jej to nejde. V predošlom ročníku Liptáci vyhrali obe vzájomné stretnutia (3:2, 2:0). Spartak tohto súpera nezdolal od novembra 2020.

07:52 - Veľkým momentom pre celú Niké ligu môže byť prípadný návrat Tomáša Hubočana na slovenské trávniky. Táto možnosť naberá reálne kontúry: "Je vo štvrtom týždni plného tréningu, je to otázne, no môžeme ho využiť. Ide najmä o to, aby sa cítil pripravený a bolo to jeho rozhodnutie," nechal sa počuť žilinský tréner Jaroslav Hynek.

23. SEPTEMBER

22:04 - Stretnutie medzi Banskou Bystricou a Zlatými Moravcami zhodnotili aj hráči z oboch strán.

Matúš Hruška, brankár Banskej Bystrice: "Čo sa týka zlatomoravskej šance v závere, videl som, ako išla lopta pred bránku, ja som sa iba presúval, videl som, ako Čerepkai zakončil, tak som sa mu tam snažil roztiahnuť čo najvyššie a chvalabohu ma trafil. Na to je brankár v bránke, aby niečo chytil, ale aj chalani blokovali strely, centre, hlavičky, všetci sme to ustáli, len škoda jedného inkasovaného gólu a škoda, že sme nedali my gólov viac. Hostia tiež mali šance, tak ako i my, je to spravodlivá remíza. Súper má kvalitu, to musíme uznať. Moravce si vedia vytvoriť šance, majú aj individuálnu kvalitu, kvalitné centrované lopty."

Roman Čerepkai, hráč Zlatých Moraviec: "Bol to vyrovnaný zápas, remíza je spravodlivá, ale keď si pozrieme tie šance, ktoré sme nedali, tak to mrzí, lepšie by boli tri body. Ja som mal šancu v závere zlomiť to, ale mal som unavené nohy, nejako v páde som to trafil jednou nohou o druhú, trafil som brankára, škoda, to musí byť inak gól. Mali sme dnes tento zápas vyhrať, mrzí nás to. Jeden bod je lepší ako žiadny, ale ak máme takéto šance, tak musíme vyhrať a brať všetky tri body."

Miroslav Gono, autor gólu Zlatých Moraviec: "V úvode zápasu to vyzeralo z našej strany veľmi pozitívne, pokiaľ ide o strelený gól. Herne to už nebolo také ideálne, aj kvôli zmene vo formácii. Obidva tímy ale mali šancu na to, aby to dotiahli do víťazného konca. Ale berieme aj bod, remíza je asi spravodlivá. Herne ukazujeme, že máme na to, aby sme zbierali viac bodov. Verím, že je to len otázka času a budeme vyhrávať."

Štatistický pohľad na stretnutie pod Urpínom.
Štatistický pohľad na stretnutie pod Urpínom.Flashscore

21:44 - Hlavní tréneri zhodnotili zápas medzi Duklou a ViOn-om.

Michal Ščasný, tréner Banskej Bystrice: "Je to zaslúžená deľba bodov. Mali sme šance my aj Moravce. Nás podržal dvakrát brankár Hruška, najprv v prvom polčase pri Balajovej hlavičke a potom v závere zápasu pri strele Čerepkaia. Tak ako sme mohli vyhrať, tak sme mohli aj prehrať. S pokorou a rešpektom berieme bod. Moravce majú svoju kvalitu, aj keď možno v tabuľke to tak nevyzerá. Ten, kto pozerá zápasy, tak vie, že ViOn je nepríjemný súper, v lete dobre vyskladal káder a má dobrý tím. Je nepríjemný. Ja som mal celý týždeň z tohto zápasu obavy a aj rešpekt voči súperovi. Šnúru sme však podržali, neprehrali sme, to berieme. Chalani sú sklamaní, ale treba rešpektovať aj silu súpera. Bod berieme, pripravíme sa na Trenčín a stratené body z doma si budeme chcieť vonku zobrať naspäť."

Vladimír Cifranič, tréner Zlatých Moraviec: "Videli sme celkom slušný ligový zápas, otvorený, so šancami na oboch stranách. Obidve mužstvá chceli vyhrať, vytvorili si aj dostatok šancí. Zápas mohli vyhrať domáci aj my. V konečnom dôsledku je tá remíza spravodlivá. Sme radi za bod, v Bystrici sa nevyhráva ľahko. Sú v laufe, takže sme spokojní s dnešným zápasom."

Štatistický pohľad na stretnutie v Skalici.
Štatistický pohľad na stretnutie v Skalici.Flashscore

21:41 - Hlavní tréneri zhodnotili zápas medzi Skalicou a Dunajskou Stredou.

Pavol Majerník, tréner Skalice: "Aj my sme podali poctivý výkon. Zodpovedne sme sa pripravili na súpera. Vedeli sme, čoho je Dunajská Streda schopná. Potom, čo sme od nej videli zápas so Slovanom, sme vedeli, že nemôžeme naháňať hráčov DAC-u, ale skôr na nich čakať organizovane. Nabádal som hráčov, aby boli trpezliví a počkali si na svoju šancu. Tá aj prišla a najmä z úvodu zápasu nás mrzí. Trochu to celé pokazil gól. V druhom polčase si už Dunajská Streda postrážila vedenie, kým nám došli sily a chýbala nám kvalita smerom dopredu."

Adrián Guľa, tréner DAC: "Myslím si, že sme videli dobrý bojovný zápas s vysokým nasadením. Pre nás sa jedná o veľmi cenné víťazstvo, pretože sme chceli a potrebovali potvrdiť body a dobrý výkon proti Slovanu. Výhra sa nerodila ľahko, lebo Skalica bola húževnatá a dobre organizovaná. O to viac si ceníme aj čisté konto. Chýbal nám druhý gól. Za čisté konto proti tak húževnatému súperovi gratulujem mužstvu a ďakujem fanúšikom za podporu. Toto víťazstvo priniesol poctivý výkon mužstva."

21:01 - Hlavní tréneri zhodnotili zápas medzi Michalovcami a Podbrezovou.

Marek Petruš, tréner MFK Zemplín Michalovce: "Do zápasu sme chceli vstúpiť aktívne a to sa nám podarilo. Som rád, že sme strelili prvý gól, k tomu sme mali situáciu po štandardnej situácii, keď lopta skončila na konštrukcii bránky. Prvý polčas bol z hľadiska našej ofenzívy veľmi dobrý. Žiaľ, opäť sme doplatili na chyby, o ktorých sme si hovorili počas týždňa - dostupovanie k strieľajúcemu hráčovi. Súper využil naše nedostatky. Chlieb sa lámal v druhom polčase, v ktorom sme si chceli počkať na situáciu, ktorá by s výsledkom niečo spravila. Pred tretím inkasovaným gólom sme prehrali v osobnom súboji, súper skóroval a za stavu 1:3 to už bolo ťažké. Nechcel som chlapcom zakázať hrať futbal. Súper využil ešte dve ďalšie situácie. Dovolím si povedať, že sme dnes kruto prehrali."

Roman Skuhravý, tréner FK Železiarne Podbrezová: "Vedeli sme, že nás dnes čaká náročný zápas. Vážim si, že sme dokázali ten výsledok otočiť proti pracujúcemu súperovi a na ťažkom teréne. Nevstúpili sme dobre do zápasu, ani nie tak kvôli gólu, ale kvôli tým dvom, trom štandardným situáciam, ale potom sme prebrali oťaže zápasu my. Stále som veril, že tam nejaké medzery nájdeme. Dnes sme boli odmenení za to, ako sme aj my ten zápas odpracovali. Chceli sme, aby bol zápas od úvodu pre nás hratelný a dokončíme to v druhom polčase. To sa nám podarilo, možno krutým výsledkom pre domácich, ale pre nás je to obrovská vzpruha."

19:54 - Dunajská Streda vyhrala druhý raz po sebe, uspela na trávniku Skalice. O najtesnejšej výhre rozhodol svojim druhým gólom v druhom stretnutí po sebe český legionár Aleš Čermák. Záhoráci neskórovali už 203 minút po sebe.

19:53 - Zlaté Moravce získali svoj druhý bod v aktuálnom ročníku a na jedenástom mieste sa odlepili od Michaloviec. V Banskej Bystrici ich do vedenia poslal Gono, tretí raz počas ročníka asistoval Čerepkai. Vyrovnal Polievka z pokutového kopu. Dukla bodovala už sedemkrát v rade.

19:52 - Podbrezová vyhrala v Michalovciach 5:1 a postarala sa o svoju najvyššiu výhru v tejto sezóne Niké ligy. Bilanciou 1+1 sa môže pochváliť Mark Assinor, ktorý prispel ku gólu v každom z posledných troch stretnutí (2+2) a aj Peter Kováčik. Ten je s piatimi gólmi spoločne s Róbertom Polievkom na čele tabuľky strelcov. Obaja majú zhodnú bilanciu 5+3. "Železiari" priebežne poskočili na druhé miesto tabuľky za Trenčín. Zemplínčania sú s jediným bodom na poslednej priečke.

Tabuľka Niké ligy po sobotných stretnutiach.
Tabuľka Niké ligy po sobotných stretnutiach.Flashscore

17:00 - Novic Jakub Považanec ešte nefiguroval na zápasovej súpiske Dukly. Obranca Branislav Sluka ako čerstvý člen ViOn-u začal na lavičke náhradníkov. Prekvapili Michalovce, keďže iba na lavičke zostal brankár Benjamín Száraz, ktorého medzi tromi žrďami nahradil Matúš Ružinský. Spomínaný Száraz z predošlých 31 ligových stretnutí nechytal iba raz.

15:49 - Trenčiansky obranca Matúš Kmeť sa vrátil k piatkovej výhre na pôde Košíc: "Zápas sme si po dvoch neuznaných góloch aj tak užívali, nestratili sme na psychike. Máme dobré výsledky a veríme, že na najbližší domáci zápas príde veľa fanúšikov," povedal futbalista, ktorý nastúpil na svoj stý zápas v Niké lige.

14:37 - Podbrezová po sérii troch zápasov bez výhry minulý piatok porazila Skalicu: "Opakujú sa nám veci, ktoré nás stáli body v predchádzajúcich zápasoch. Vnímam to ako proces vývoja tímu a veľmi si cením, ako sme sa počas polčasovej prestávky ukľudnili a ako sme zvládli druhý polčas. To je presne to, k čomu chceme smerovať, trpezlivo veriť vo vlastné sily a kontrolovať vývoj akéhokoľvek zápasu," povedal pre klubový web tréner Skuhravý.

S trojbodovým cieľom cestuje mužstvo z Horehronia aj na Zemplín: "Michalovce sa v doterajšom priebehu dostali do náročnej, ale stále riešiteľnej situácie. Očakávam súpera, ktorý urobí všetko čo bude v jeho silách, aby získal s nami body a na to chceme byť pripravení. My sme mužstvo, ktoré rešpektuje všetkých súperov a chceme sa pripraviť tak, aby sme nemysleli na okolnosti ako terén, vzdialenosť, na súpera, ale aby nám vyhovovala naša hra," vyjadril sa český kouč.

Podbrezová proti Skalici prerušila sériu troch ligových zápasov bez výhry.
Podbrezová proti Skalici prerušila sériu troch ligových zápasov bez výhry.Flashscore

13:11 - Skalica hlási pred duelom proti DAC ďalšiu stratu, pretože na listine zranených je už aj poľský útočník Alex Sobczyk, ktorý tak doplnil kvarteto Denis Baumgartner, Roman Haša, Oliver Podhorin a Mário Hollý. Dobrou správou pre tím je návrata Adama Moronga, ktorý zažije tohtosezónny debut, nakoľko absentoval pre zranenie zadného stehenného svalu. "Po zdravotnej stránke som fit a naplno zaberám v tréningoch. Naposledy som hral prípravný zápas s Považskou Bystricou. Nebolo to ideálne obdobie, zranenie sa dlhšie naťahovalo, no som rád, že je to za mnou a môžem byť znova na ihrisku, či už v tréningu alebo v zápase," nechal sa počuť Morong.

12:21 - Špeciálny zápas odohrá michalovský útočník Daniel Pavúk, ktorý strelil prvý gól svojho tímu v tejto sezóne. Zemplín totiž hostí Podbrezovú, odkiaľ v lete po štyroch úspešných rokoch prišiel. Za tím z Horehronia strelil 34 gólov v rámci najvyššej súťaže alebo 2. ligy. "Majú mladé mužstvo s dobrým konceptom. Je to tím, ktorý chce hrať futbal. Robia to už dlhodobo. Fungovalo nám to minulé roky a funguje to aj teraz. Ja ale verím, že budeme úspešní a konečne si pripíšeme tri body," povedal Pavúk pre klubový web. 

Štatistiky Daniela Pavúka pred zápasom proti Podbrezovej.
Štatistiky Daniela Pavúka pred zápasom proti Podbrezovej.Flashscore

11:36 - Dunajská Streda ukončila krátku sériu dvoch prehier po sebe, pred týždňom porazila Slovan. Jeden z gólov strelil Aleš Čermák. Bol jeho prvý po letnom príchode: "Veľmi som si to užil, už dlho, takmer osem mesiacov som nehral súťažný zápas od začiatku. Bol to krásny večer a hlavne som rád, že sme vyhrali a podali dobrý tímový výkon," povedal Čech pre klubový web.

Bývalý hráč Plzne zároveň verí, že úspešne dopadne aj stretnutie v Skalici: "Musíme tam dobre zachytiť úvod, najlepšie by bolo vyletieť na nich ako na Slovan. Potrebujeme hrať vo veľkom nasadení, nesmieme im dať priestor, aby si niečo mohli vytvoriť. Hlavne sa musíme držať pri zemi, nelietať v oblakoch a pokračovať v tom, čo sa nám proti Slovanu darilo," nechal sa počuť.

10:53 - Skalica je už plne zotavená zo zdravotných problémov, ktoré ovplyvnili predošlé stretnutie na pôde Podbrezovej: "Vyjadruje sa k tomu ťažko, je tam toho viac, čo by som rozobral, ale je to už preč. Do zápasu sme nastúpili v ťažkej situácii, chalani ukázali morálne vlastnosti, keď dokázali čeliť problémom a nastúpiť do tak náročného duelu. Z môjho pohľadu boli v zápase dobré veci, domácich sme potrápili najviac ako sme za daných okolností mohli. Nemôžem nikomu z kabíny nič vyčítať, práve naopak, všetkých chcem vyzdvihnúť za to, ako to zvládli," povedal pre klubový web brankár Martin Junas.

Jednotka mužstva, ktorá ale päť stretnutí pre zdravotné problémy vynechala, verí, že Záhoráci si napravia chuť na favoritovi: "Dunajská Streda je silný klub, ktorý má veľmi kvalitné mužstvo, ale my sa snažíme pozerať na seba a posúvať sa stále dopredu. Verím, že dokážeme uhrať dobrý výsledok aj s tak silným súperom, akým toto mužstvo je, obzvlášť v domácom prostredí, kde máme podporu fanúšikov. Dúfam, že ich príde v sobotu na Letňák čo najviac," verí.

Zápasy Skalice a Dunajskej Stredy bývajú veľmi tesné.
Zápasy Skalice a Dunajskej Stredy bývajú veľmi tesné.Flashscore

10:01 - Jakub Považanec podpísal s MFK Dukla Banská Bystrica zmluvu do konca sezóny 2025/2026. Klub o tom informoval na svojom webe a potvrdil tak predošlé správy o tom, že je potrebné dotiahnuť posledné detaily príchodu z Jablonca.

"S majiteľom som bol v kontakte už dlho. Už pred letom sme sa spolu bavili, lebo mi v Jablonci končila zmluva. Párkrát sme sa stretli v Nemciach, keď som bol cvičiť, a už vtedy sme sa bavili, že by z toho niečo mohlo byť. Povedal som, že sa rozhodnem podľa toho, ako sa zachová Jablonec. V Jablonci sme sa dohodli, že predĺžime zmluvu, takže sme si s Petrom Krnáčom povedali, že to zatiaľ necháme tak. Všetci ale vedia, čo sa v Jablonci stalo... V pondelok sme podpisovali vzájomnú dohodu o ukončení zmluvy. S Duklou sme boli dohodnutí, že ak by niečo dopadlo, tak sa mám hneď ozvať, takže hneď v pondelok som písal majiteľovi, že sme to ukončili, že môže pripravovať zmluvu. V utorok som cestoval sem, v stredu sme sa stretli s vedením a vo štvrtok sme podpísali zmluvu," povedal Považanec pre klubový web.

09:52 - Ak nepočítame barážové zápasy, tak Zlaté Moravce nevyhrali už desať zápasov Niké ligy po sebe a získali v nich iba dva body. V máji remizovali s Liptovským Mikulášom a počas augusta uhrali bod s Trnavou. K štyrom gólom ViOn-u v tejto sezóne najvýraznejšie prispeli Čerepkai (1+2) a Mondek (2+0). Do kariet Moravciam nehrá ani bilancia proti Dukle, pretože v minulej sezóne dvakrát prehrali a raz remizoval (4:4, 2:4, 0:1).

09:31 - Podbrezová síce bude v Michalovciach favoritom, ale Zemplín to na tohto súpera vie. V minulej sezóny jeden zápas vyhral (1:0) a druhý remizoval (2:2). Ak sa pozrieme aj na ďalšie stretnutia oboch mužstiev v najvyššej súťaži, tak zistíme, že tím z východu republiky z posledných piatich štyri vyhral a v jednom remizoval. "Železiari" uspeli len raz z uplynulých siedmich vzájomných duelov.

Michalovce to na Podbrezovú vedia.
Michalovce to na Podbrezovú vedia.Flashscore

08:52 - Dukla má najlepšiu formu zo všetkých tímov v súťaži. Po úvodnej prehre proti Podbrezovej tím spod Urpína štyrikrát vyhral a dva razy remizoval, takže ťahá sériu šiestich stretnutí bez prehry. Banská Bystrica má aj najproduktívnejšieho hráča Niké ligy, nakoľko Róbert Polievka strelil štyri góly a na tri asistoval.

08:30 - Sobotný program prináša tri zápasy, všetky začínajú o 18:00. Aj dnes sledujte náš tracker a dozviete sa všetko podstatné, čo sa deje počas 8. kola slovenskej Niké ligy.

22. SEPTEMBER

21:12 - Mladý obranca Márk Csinger predĺžil zmluvu s Dunajskou Stredou až do konca sezóny 2026/27. Pôvodná zmluva platila do roku 2025 Len 20-ročný obranca v tejto sezóne dostáva od trénera Guľu čoraz viac šancí v zostave. "Som veľmi rád, že mi klub preukázal takúto dôveru. Beriem to zároveň ako záväzok a tiež prejav toho, že DAC so mnou počíta do budúcnosti, čo je veľmi príjemný pocit. Za tých štrnásť mesiacov, odkedy som podpísal prvý kontrakt, sa toho udialo veľa a pevne verím, že mnoho krásnych okamihov zažijeme aj v najbližších rokoch," povedal Csinger.

20:33 - Prečítajte si ohlasy trénerov po zápase Košice - Trenčín.

Anton Šoltis, tréner FC Košice: "Z vynútených dôvodov sme spravili nejaké zmeny v zostave. Dnes nám nevyšli. V prvom polčase sme boli veľmi odovzdaní. Meškali sme v súbojoch, hoci sme sa pripravovali na krídelné akcie, o ktorých sme vedeli, že je v nich súper veľmi silný a rýchly. Zle sme to však zatvárali, súper nás prečísloval a my sme sa ani nedostali k ofenzíve. Z tohto hľadiska sme boli veľmi bojazliví, to ma zarazilo. V druhom polčase sme sa trošku zlepšili, spravili sme nejaké zmeny. Naďalej sme sa však ťažko dostávali za obranu. Mali sme nejaké náznaky, ale súper bol lepší."

Ilija Stolica, tréner AS Trenčín: "V prvom rade sa chcem poďakovať domácemu klubu za pohostinnosť a prostredie, ktoré nám vytvoril. Cítili sme sa tu veľmi dobre. Ďakujem aj obom tímom za férový prístup k zápasu. Špeciálne nášmu tímu za hru, ktorú predviedol a za tri body, ktoré sme získali."

19:21 - Futbalisti AS Trenčín vyhrali v predohrávke 8. kola Niké ligy na pôde FC Košice a upevnili si prvé miesto v tabuľke, kde majú už 19 bodov. Domáci sú na desiatej priečke. Viac v článku.

16:52 - Košice prišli po dvadsiatich minútach zápasu o kapitána Pačindu. Jeho štart bol pre zdravotné problémy otázny a zdá sa, že tieto veci sa znova ozvali, keďže musel striedať.

16:15 - Košice majú v základnej zostave kapitána Pačindu a aj záložníka Greššáka, ktorých štart bol otázny, ale okrem dlhodobo zranených Kriváka s Kružliakom ešte pre zdravotné problémy nemôže nastúpiť Medved a Faško stojí pre červenú kartu.

15:56 - Trenčín disponuje druhou najlepšou ofenzívou, pretože spoločne s Banskou Bystricou strelil pätnásť gólov. Lepšie je na tom iba Žilina (17). Naopak, Košice majú po Zlatých Moravciach a Michalovciach tretiu najhoršiu ofenzívu, nakoľko sa postarali o päť gólov, pričom jeden bol vlastný. Práve sila v útoku robí najväčší rozdiel medzi týmito tímami, nakoľko AS inkasoval desať gólov a Košičania o jeden menej. Trenčania ale až polovicu z nich dostali pri prehre proti Žiline (2:5).

15:28 - Počas posledných dvoch kôl Niké ligy sa zrodila iba jedna remíza. Banská Bystrica začiatkom septembra hrala nerozhodne 1:1 na domácom trávniku s Ružomberkom.

15:09 - Košice pred dnešným zápasom predstavia novú klubovú hymnu v podaní známeho speváka Ondreja Kandráča.

14:37 - Matúš Kmeť môže nastúpiť na jubilejný 100. zápas v najvyššej slovenskej súťaži. Stredopoliar Košíc Lukáš Greššák môže načať tretiu stovku štartov v lige. Po stopke za červenú kartu bude Trenčínu k dispozícii Rahim Ibrahim.

14:03 - Košice doposiaľ na svojom štadióne skórovali raz, čo je najmenej v súťaži. Naopak, Trenčín patrí s Duklou a Ružomberkom medzi tri mužstvá, ktoré odohrali o zápas menej a v každom doterajšom stretnutí skórovali aspoň raz. AS navyše je lídrom ligy prvýkrát od 1. kola sezóny 2021/22, keď na úvod zdolal doma ViOn 4:0 a viedol tabuľku o skóre pred ďalšími štyrmi klubmi s tromi bodmi.

13:29 - Košiciam sa v minulom kole v Ružomberku (prehra 0:1) skončila miniséria dvoch víťazstiev na nulu a brankár Matúš Kira inkasoval po 205 minútach, čo tretia najdlhšia šnúra v tomto ročníku po Richardovi Ludhovi (285) a Dominikovi Takáčovi (239).

13:04 - Košice a Trenčín sa v lige stretávajú prvýkrát. Dvakrát na seba narazili v Slovnaft Cupe. Najskôr počas sezóny 2019/20 postúpil AS po penaltovom rozstrele, o dva ročníky neskôr sa tešili Košice, ako druholigista vyhrali vo štvrťfinále hladko 3:0. Presadili sa Gáll, Pačinda a Liener.

12:32 - Počas doterajších 39 odohraných stretnutí rozhodcovia rozdali iba päť červených kariet. Postupne ich videli Željkovič (Trnava), Risvanis (Dunajská Streda), Ibrahim (Trenčín), Vlasko (Skalica) a Faško (Košice).

11:54 - Zápas z minulého týždňa medzi Michalovcami a Trnavou (3:4) sa zaradil medzi najgólovejšie v tejto sezóne a vyrovnal sedem presných zásahov zo stretnutí Dunajská Streda - Košice (5:2) a Žilina - Trenčín (5:2). V 7. kole padlo zatiaľ najviac gólov (21), čo je o jeden viac ako v 2. kole.

11:33 - Lepšiu bilanciu po úvodných siedmich kolách ako teraz (16 bodov) mal AS Trenčín naposledy v majstrovskej sezóne 2015/16, keď v úvodných siedmich stretnutiach šesťkrát vyhral a raz remizoval (19 bodov). Napriek tomu necestuje do Košíc s prehnaným sebavedomím. "Košice sú tímom s dobrou organizáciou hry. Síce sú nováčik, ale zaslúžili si získať viac bodov ako majú na konte. Hrajú kompaktne, majú skúsených hráčov. Čaká nás náročný zápas," povedal Lazar Stojsavljevič.

11:01 - Košice v piatkovej predohrávke nebudú môcť počítať s viacerými hráčmi. Mimo hry sú už skôr spomenutí obrancovia Kružliak s Krivákom, ako aj Medved a naposledy pre červenú kartu vypadol záložník Faško: "Bolo toho naraz skutočne priveľa. Je jasné, že šancu dostanú hráči z lavičky. Videli sme doterajšie zápasy Trenčína, rozobrali sme si ich hru. Sú veľmi nebezpeční najmä v krajných priestoroch, kde budeme mať čo robiť, aby sme im nedovolili hrať ich hru. Verím, že to zvládneme," povedal pre klubový web obranca Ján Mizerák.

Tréner Anton Šoltís navyše spomenul aj ďalšiu dvojicu futbalistov: "Otázny je štart Greššáka a Pačindu," prezradil. Škrt cez rozpočet narobil hlavne výpadok Kružliaka: "Keď sa nám zranil Krivák, tak sme zintenzívnili rokovania s Kružliakom. Domino mal byť lídrom obrany, získali sme ho v najvhodnejšej chvíli, žiaľ, aj on mal smolu a zranil. Je to strata, s ktorou sa budeme musieť vysporiadať, pretože liga ide ďalej. Tieto hráčske straty nahradíme tými, ktorých máme v kádri. Ten je, našťastie, dosť široký," nechal sa počuť.

Oba tímy sa v lige stretnú prvýkrát, dva razy na seba narazili v Slovnaft Cupe.
Oba tímy sa v lige stretnú prvýkrát, dva razy na seba narazili v Slovnaft Cupe.Flashscore

10:41 - Po minulom kole už nie je tím, ktorý by nepoznal pocit z prehry. Slovan totiž podľahol Dunajskej Strede a má na konte jednu porážku rovnako ako Trenčín a Banská Bystrica. Najlepšiu ofenzívu má Žilina, ktorá strelila sedemnásť gólov a najlepšiu defenzívu zas DAC. Inkasovala len sedemkrát. Posledné Michalovce dostali trinásť presných zásahov, spoločne so Zlatými Moravcami však strelili iba štyri góly.

10:25 - Slovenský futbalista Jakub Považanec sa stane hráčom MFK Dukla Banská Bystrica. Tridsaťdvaročný stredopoliar naposledy pôsobil v českom prvoligovom Jablonci. Účastník Niké ligy o tom informoval prostredníctvom sociálnej siete a dodal, že ešte musí dotiahnuť potrebné administratívne úkony. Viac v článku.

09:55 - Po Gonovi, Slávikovi, Moškovi, Majdanovi, Suľovi, Nagyovi i Balajovi je Branslav Sluka ôsmym futbalistom v drese Zlatých Moraviec, ktorý má žilinskú minulosť. S klubom od Žitavy podpísal ročný kontrakt. Sluka odštartoval letnú prípravu v materskom celku pod Dubňom, ale hernú prax nenazbieral. Neodohral ani jeden súťažný súboj. Celkovo ich má v najvyššej slovenskej súťaži na konte 87, v ktorých strelil sedem gólov a pridal štrnásť asistencií. Viac v článku.

09:30 - Takmer dvojmetrový obranca Alden Šuvalija sa vracia do Niké ligy. Ako voľný hráč sa upísal AS Trenčín. Viac v článku.

09:05 - Zlaté Moravce majú po siedmich kolách Niké ligy iba jeden bod. Síce hrajú dobre, ale nedokázali vyhrať. Súperi ich chvália za predvedenú hru a sami hráči si uvedomujú, že nastolená cesta je dobrá, lenže ako v exkluzívnom rozhovore pre Flashscore Správy hovorí Karol Mondek, futbal sa hrá na góly a hlavne body.

08:40 - Nováčik Niké ligy z Košíc nedávno do svojich radov priviedol posilu v podobe Dominika Kružliaka. Dvadsaťsedemročný obranca mal nahradiť zraneného Jána Kriváka, ktorého vyradil roztrhnutý väz v kolene. Namiesto pravidelnej pomoci košickej defenzíve ho však čaká dlhá prestávka. Viac v článku.

08:15 - Po siedmich kolách majú na konte štyri góly až šiesti hráči a to Róbert Polievka, Henry Addo, Peter Kováčik, Arevalo Acosta, Rahim Ibrahim a Njegoš Kupusovič. Trikrát sa presadili Martin Rymarenko, Dávid Ďuriiš, Tigran Barseghjan aj Kristóf Domonkos. Obrancovia Matúš Kmeť a Timotej Záhumenský zaknihovali už štyri asistencie (obaja 1+4), po tri pridali Mário Sauer a Polievka.

07:50 - V predošlom kole bol najlepším hráčom podľa známkovania Flashscore brankár Matúš Hruška, ktorý si v Žiline pripísal až jedenásť zákrokov a prispel k výhre Banskej Bystrice. Celú zostavu kola si môžete pozrieť v našom článku.

Výsledky predošlého kola Niké ligy.
Výsledky predošlého kola Niké ligy.Flashscore

07:25 - Na čele tabuľky sa nachádza Trenčín, ktorý naposledy porazil Zlaté Moravce a vystriedal Žilinu. "Šošoni" prekvapivo doma podľahli Banskej Bystrici 1:4, takže klesli na druhú priečku o bod práve pred Duklu. Štvrtá Podbrezová v piatkovej predohrávke s veľmi dobre známymi udalosťami porazila Skalicu. Dunajská Streda ukončila sériu dvoch prehier, keď v dôležitom súboji zdolala Slovan. Trnava vyhrala prestrelku v Michalovciach a Ružomberok uspel proti Košiciam. Bez výhry sú stále Zemplíčania a ViOn, oba tímy majú iba jeden bod.

07:00 - Pred nami je ďalšie kolo Niké ligy, takže vás opäť vitáme pri trackeri z Niké ligy. Tradične si v ňom počas najbližšieho víkendu budete môcť prečítať najnovšie novinky, ktoré hýbu najvyššou slovenskou súťažou. K predchádzajúcemu kolu sa môžete vrátiť pohľadom cez udalosti.

Tabuľka po neúplnom 7. kole Niké ligy.
Tabuľka po neúplnom 7. kole Niké ligy.Flashscore