Podbrezová strelila Michalovciam päť gólov. ViOn bodoval v Bystrici, DAC uspel na Záhorí

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Podbrezová strelila Michalovciam päť gólov. ViOn bodoval v Bystrici, DAC uspel na Záhorí
Podbrezová vyhrala v Michalovciach a získala ďalšie tri body.
Podbrezová vyhrala v Michalovciach a získala ďalšie tri body.Milan Štefánik/jimifoto.sk
Futbalisti FK Železiarne Podbrezová vyhrali v zápase 8. kola Niké ligy na ihrisku Michaloviec 5:1. Dunajská Streda vybojovala tri body v Skalici a Zlaté Moravce si uchmatli jeden na pôde Banskej Bystrice.

Dukla Banská Bystrica - ViOn Zlaté Moravce 1:1

Zlaté Moravce prekvapili favorita hneď na úvod, pretože na konci krásnej kombinácie bol v 3. minúte Miroslav Gono, ktorého už svojou treťou asistenciou v sezóne našiel Čerepkai. Výbornú formu potom potvrdil domáci brankár Hruška, keďže hlavička Balaja smerujúca pod brvno mala gólové parametre. Dukla zahrozila strelou z mierneho uhlu v podaní Arevala, gólman Slávik ju s námahou vytesnil do žrde.

Banskobystričania boli čoraz viac nebezpeční. Aktívny Arevalo šiel po pošmyknutí Moška dokonca sám na bránu, no Slávik sa opäť vyznamenal výborným zákrokom. V nadstavenom čase úvodného polčasu dokonca strelu Polievku tečoval do brvna vlastnej brány Gono. Mohol sa presadiť na oboch stranách. Séria zahodených šancí pokračovala aj po zmene strán.

Balaj znova hlavičkoval pod brvno, opäť sa blysol Hruška, ktorého zakrátko v úniku obišiel Arevalo, lenže namiesto zakončenia prihral do druhej vlny a Migaľa vybil bloky z obrancov hostí. Dukla sa dočkala po necelej hodine, keď Arevalo získal pokutový kop a ten svojim piatym gólom v sezóne premenil Róbert Polievka.

Hrdinom sa mohol stať Majdan, ale Hruška proti jeho strele z bezprostrednej blízkosti predviedol úžasný zákrok. Dukla klesla na štvrtú pozíciu v tabuľke. Tím z Tekova zaknihoval druhý bod v tejto sezóne, na prvú výhru stále čaká.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Zemplín Michalovce - FK Železiarne Podbrezová 1:5

Veľkú šancu hneď na úvod zahodil Bajo, ktorý spred päťky minul bránu. Michalovce využili rohový kop. Center Žofčáka vrátil do päťky Jeřábek a Saša Marjanovič zblízka napol sieť svojim prvým presným zásahom v Niké lige. Jeřábek po ďalšom rohu opečiatkoval brvno. Preto využil ponúknutú možnosť na vyrovnanie Patrik Blahút veľmi pekným obstrelom k vzdialenejšej žrdi.

Domáci v tejto sezóne vyhrávali dokopy iba šestnásť minút. Marcin navyše nechal v dobrej pozícii vyniknúť Ludhu. Vzápätí Oravec vymyslel kolmicu do šestnástky, Kováčik centrom našiel Marka Assinora a ten hlavičkou zblízka nedal Ružinskému šancu. V druhom polčase už toľko šancí nebolo, kedže oba tímy si dávali väčší pozor na zadné dvierka.

Z diaľky to skúsil Galčík, prudkú strelu vyrazil Ružinský. V 72. minúte predviedla Podbrezová asi najjednoduchšiu možnú akciu. Ludha poslal dlhý výkop, Assinor ho hlavou predĺžil a striedajúci Christoph Kabongo pravačkou namieril presne k žrdi. Ghanský útočník prvý raz začal v základe, duel ukončil s bilanciou 1+1, pričom na góle sa podieľal v každom z posledných troch duelov (2+2).

Marcin ešte mohol vykresať nádej, lenže Ludha vytiahol bravúrny zákrok a dorážku Zubairuho pred prázdnou bránou zablokoval Bartoš. Definitívu dal favoritovi tvrdou ranou z hranice pokutového územia presne k tyči Peter Kováčik. Krajný hráč "železiarov" vsietil svoj piaty gól sezóny. Posledné slovo mal obaľovačkou do vinkla počas nadstavenia Lekan Okunola.

Hostia poskočili na priebežné druhé miesto v tabuľke o bod pred Žilinu, ktorú v nedeľu čaká dohrávka so Slovanom Bratislava. Hráči Michaloviec sú s jedným bodom na poslednej priečke tabuľky.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

MFK Skalica - DAC 1904 Dunajská Streda 0:1

Domáci vstúpili so snahou prekvapiť favorita a mohli ísť do rýchleho vedenia, ale ranu Rudzana dokázal Popovič s námahou vytesniť do žrde, takže lopta neprešla za čiaru. Výbornú pozíciu mal aj Matejov, jeho dva pokusy zblízka obetavo zablokovali obrancovia. Dunajská Streda tak súpera za nevyužité príležitosti potrestala. V závere úvodného dejstva potiahol rýchlu akciu Trusa, našiel Aleša Čermáka a český legionár druhým gólom v druhom stretnutí po sebe otvoril skóre.

Do druhého dejstva poslal domáci tréner navrátilca Moronga a aj on sa mohol tešiť, keď si Popovič chcel skackavú strelu Gažiho prebrať nohou, no lopta sa odrazila za neho a trochu kurióznym spôsobom ju zastavilo brvno. Ramadan mohol v závere pridať poistku, výbornú strelu do rohu skvele vytesnil Junas.

Hostia potvrdili domáci triumf proti Slovanu Bratislava, druhýkrát za sebou získali tri body a patrí im priebežné piate miesto. Domáci prehrali druhýkrát po sebe a sú na deviatej priečke.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore
Tabuľka Niké ligy po nekompletnom 8. kole.
Tabuľka Niké ligy po nekompletnom 8. kole.Flashscore