Postcovidové stavy na Zemplíne či infarktové pod Dubňom. Trenčínu to v nadstavení padá

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Postcovidové stavy na Zemplíne či infarktové pod Dubňom. Trenčínu to v nadstavení padá
Ďuriš ďakuje Rusnákovi za gólovú asistenciu, po ktorej strelil Zlatým Moravciam kontaktný gól.
Ďuriš ďakuje Rusnákovi za gólovú asistenciu, po ktorej strelil Zlatým Moravciam kontaktný gól.TASR
Piate kolo najvyššej slovenskej súťaže bolo opäť nekompletné. Už skôr si totiž bratislavský Slovan, pre povinnosti v pohárovej Európe, súboj s Ružomberkom odložil. Do akcie sa vrátili Michalovce, ale na Zemplíne sa nič nezmenilo. Na presný zásah čakajú podobne ako na tri body. Déjà vu mali aj Zlatomoravčania pod Dubňom. Flashscore Správy prinášajú tradičné udalosti uplynulého kola Niké ligy.

V piatom kole padlo v piatich zápasoch dokopy štrnásť gólov. Najofenzívnejší súboj sa odohral v Žiline s piatimi. Fanúšikovia defenzívneho futbalu mali radosť v Skalici, kde nepadol ani jeden. Radosť však určite nemal vypredaný skalický "Letňák". Po druhý raz v tejto sezóne naplnili Skaličania kapacitu, no gólovej radosti sa tentoraz nedočkali.

Tešiť ich môže aspoň fakt, že sa ich hráčom podarilo prelomiť trojzápasovú sériu bez bodov. Prvýkrát v ročníku okúsili príchuť prehry futbalisti Dunajskej Stredy

Výsledky 5. kola Niké ligy
Výsledky 5. kola Niké ligyFlashscore

Komu však chutí táto sezóna, je AS Trenčín. Najmä nadstavené časy. V úvodnom kole zbíjali zverenci Iliju Stolicu v "malom Ríme" v 96. minúte po rohovom kope a vlastnom góle domácich. Tentoraz sa im rovnaký husársky kúsok podaril na Horehroní, keď prinútili k obdobnému činu stopéra Bartoša. A to v Podbrezovej takmer nedohrali, keď súboj na pár minút prerušilo silné krupobitie. V piatom vystúpení sa zo štvrtého gólu v sezóne radovali dvaja strelci. Na strane hostí Rahim Ibrahim.

Flashscore zostava 5. kola

Na domácej Kováčik. Po úvodnom hetriku čakal na presný zásah štyri kolá. V týždni sa v Čiernom Balogu v rámci Slovnaft Cupu rozstrieľal Sanusi štyrmi gólmi, jeden pridal aj do siete trenčianskeho AS. Tí naposledy na Horehroní vyhrali v novembri 2017. V štyroch ďalších dueloch dvakrát remizovali a dvakrát prehrali.

Kolo uzavreli na Záhorí. Ešte len šiesty vzájomný súboj medzi Skalicou a Trnavou. "Bílí andeli" nastúpili v rovnakej zostave, ktorá v predchádzajúcom kole v pokoji zdolala na svojom trávniku Podbrezovú. Lenže tentoraz veci nešli podľa predstáv. V ofenzíve to bolo jedno veľké trápenie. Nepomohli ani vstupy z lavičky. Zahrávanie sa s ohňom ich takmer vyšlo draho.

Z poslednej akcie mohol udrieť Sobczyk, no Takáč vytiahol skvelý zákrok. Udržal si druhé čisté konto v rade. Spartakovci najmä vďaka jeho výkonom v ostatných zápasoch žijú. Vo štvrtok ich čaká odveta s Dniprom, kde sa na jeho kumšt budú znovu spoliehať. A bude potrebný. Zverenci Pavla Majerníka zaknihovali po roku opäť s trnavským Spartakom remízu. Môže im dodať, po sérii troch prehier, dôležitý impulz.

Program 6. kola Niké ligy
Program 6. kola Niké ligyFlashscore

Košice s premiérovým triumfom po návrate

Východ patrí Košiciam. Nabitý káder skúsenosťami čakal dlhé štyri kolá na prvé tri body. Dočkali sa ich v čase, keď nastal čas ukázať pravú tvár. Žiaľ, Michalovce sú zatiaľ jednznačne najhorším mužstvom v prebiehajúcej sezóne. Nielen výsledkovo, ale najmä herne. Ešte nevyhrali a čo je horšie, nestrelili ani gól. Strelecká nemohúcnosť trvá 360 minút v novej sezóne.

Ak by sme sa pozreli hlbšie, Michalovčania nezažili gólovú radosť od konca apríla. V poslednom nadstavbovom kole zdolali ViOn, ale vlastný gól si strelil Toml. V derby za svojím súperom nestíhali v žiadnom parametri. Vypracovali si dve zakončenia, z toho len Jánošík prinútil Kiru po zmene strán k zákroku.

Štatistický pohľad na duel
Štatistický pohľad na duelFlashscore

A to je pre mužstvo, ktoré naháňa body, žalostne málo. Na druhej strane sa chytila ofenzíva trénera Šoltisa. Proti vyššiemu skóre bol Száraz a jeho bránková konštrukcia, ktorú si, na šťastie domácich, postavil dobre. Po týždňovej prestávke, spôsobenej covidom, sa vrátili do ligy trpkým spôsobom. Uvidíme, dokedy budú postcovidové stavy na Zemplíne trvať. V ostatných rokoch sa trápili tri kolá v ročníku 19/20 i 20/21 bez výhry a gólu. V sezóne 18/19 čakali na víťazstvo dokonca šesť zápasov, ale strelecky sa presadili trikrát. 

Bezzubý DAC hľadajúci lídra

"Boli sme nepresní, nedokázali sme to dotiahnuť ani do stavu 2:2. Chýbal líder v obrane, ale aj v útoku. Súper využil náš zlý tímový výkon a získal tri body," hodnotil po stratenom súboji tréner Adrián Guľa. S jedným lídrom (na trávniku) sa rozlúčil aj on pred samotným výkopom. Dunajská Streda ďakovala Zsoltovi Kalmárovi. Ako jej chýba ľahkosť a myšlienka z jeho hlavy či prekvapivé, no za to klinické zakončenie...

...to nechýba Róbertovi Polievkovi. Pokutový kop síce nepremenil, ale v druhom dejstve zapol a najskôr ponúkol vyrovnanie Rymarenkovi, následne ho sám neodmietol rozhodnúť po malej domov od Pinta. Zo stopérov Risvanisa a Csingera si doslova urobil trhací kalendár. 

Tabuľka po 5. kole Niké ligy
Tabuľka po 5. kole Niké ligyFlashscore

Dunajskostredčania držali loptu, obliehali pokutové územie, ale nebyť jedného zaváhania defenzívy Bystrice, keď otvorila priestor Gavričovi, nestrelili by ani gól. Výborne pracovala zadná trojica Godál, Willwéber a Uhrinčať. Zvádzali množstvo (úspešných) súbojov. Trusa bol v útoku zúfalý. Richtárech obehal dôležité priestory takým spôsobom, že by sa nestratil ani v neďalekej Budapešti na atletických majstrovstvách sveta.

Pre DAC to bolo prvé zaváhanie v sezóne. Ak budú pokračovať v takýchto laxných výkonoch, nebude jediné. Na svoj trávnik sa vrátili po troch týždňoch. Predtým na ňom rozstrieľali Košice, teraz nenašli recept na pevnú bystrickú obranu. Dukla zaslúžene otočila a odviezla si domov tri body. Prvé zo Žitného ostrova od marca 2012. Vzájomné súboje priniesli v minulom ročníku 13 gólov, priemer si obaja udržali. Dunajská Streda si neudržala víťaznú vlnu.

Moment kola: Žilinské K.O. ViOn-u

Ak by nejaký režisér hľadal námet na filmový trhák so zaujímavou zápletkou s nie úplne očakávaným koncom, pokojne by si mohol vybrať z piateho kola zápas medzi Žilinou a ViOnom. Ani na dvadsiaty tretí pokus v histórii sa Zlatomoravčanom nepodarilo v Žiline vyhrať. Takto blízko k trom bodom boli v septembri 2011. Vtedy v samom závere vyrovnával domáci Mráz na 2:2. Teraz to bol úplne iný príbeh.

Krátke, no predsa dvojgólové vedenie, všetko išlo hladko, ale s pribúdajúcimi minútami, hlavne v druhom polčase, sa stavebný stroj zo Zlatých Moraviec zadrhol a tŕpol. Všetko vyvrcholilo absolútne pokazeným protiútokom. Belko vybehol, zavrel oči a odkopol loptu. Kým ich otvoril, mohol sa ísť radovať z asistencie na víťazný gól Billeho. Infarktový záver. ViOnisti sú s Michalovcami jedinými dvomi celkami, ktorí ešte nevyhrali. 

Aj štatistiky dokazujú, že sa pod Dubňom hral výborný zápas
Aj štatistiky dokazujú, že sa pod Dubňom hral výborný zápasFlashscore

Gól kola: Karol Mondek

Moravce boli pod Dubňom rozbehnuté. Karol Mondek sa v priebehu dvanástich minút odtrhol z reťaze a na gól zo štrnástej minúty nadviazal ešte krajším na 0:2. Dvojgólový bol naposledy v odvete baráže o udržanie sa v Niké lige. A druhý zásah mal prívlastok jubilejný. Aspoň pre klub od Žitavy - boj jeho pätstým v najvyššej súťaži. Čerepkai v strede poľa udržal pri lavičkách ťažkú loptu, ustál súboj a jednoduchým nákopom vysunul 32-ročného spoluhráča z ofenzívy.

Nemčík sa ho snažil vytlačil z ideálnej palebnej pozície, lenže Mondek prekabátil nielen jeho, ale aj vyššie postaveného Belka. Krásnym oblúčikom ponad brankára domácich rozvlnil sieť. (Video v čase od 0:56).