Flashscore zostava 5. kola Niké ligy: Dominancia Bystrice a Košíc, Medved vyliezol z brlohu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Flashscore zostava 5. kola Niké ligy: Dominancia Bystrice a Košíc, Medved vyliezol z brlohu
Žan Medved si otvoril strelecký účet v Košiciach.
Žan Medved si otvoril strelecký účet v Košiciach.FC Košice/Šimon Pavlišin
Na sklonku minulej sezóny začal Flashscore zverejňovať v desiatkach futbalových súťaží po celom svete známkovanie na základe dát. Pochopiteľne, neobchádza to ani Niké ligu. Redakcia Flashscore Správ vyberá z najlepších známok ideálnu zostavu 5. kola.
Zostava 5. kola Niké ligy podľa hodnotenia Flashscore.
Zostava 5. kola Niké ligy podľa hodnotenia Flashscore.Flashscore

Brankár

Ľubomír Belko (Žilina) 7,7

Len dvom hráčom sa podarilo udržať si miesto v Zostave Flashscore z minulého kola. Jedným z nich je brankár Ľubomír Belko. Áno, v 26. minúte už druhý raz lovil loptu zo siete, avšak následne zatiahol roletu, pripísal si štyri úspešné zákroky a čo je ešte dôležitejšie, tak aj gólovú asistenciu pri zásahu Billeho zo siedmej minúty nadstaveného času.

Obrancovia

Peter Kováčik (Podbrezová) 7,5

V závere prvého dejstva vyrovnával proti Trenčínu na 1:1, vďaka čomu zaznamenal druhú účasť v našom rebríčku po tom, čo hetrikom ovládol prvé kolo. Hoci je wing-backom, tak sme zvolili rozostavenie 4-3-3 a dosadili ho na pravý kraj obrany. Na toto miesto sa tlačil aj Matúš Rusnák, ale uprednostnili sme strelca gólu pred asistentom. 

Martin Šindelář (Košice) 7,6

Košičania čakali na výhru v Niké lige mesiac, ale nakoniec sa jej dočkali v prvom stretnutí, v ktorom nehrali proti vyslovenému favoritovi. Martin Šindelář už tradične vytvoril stopérsku dvojičku s Jánom Krivákom, tentoraz bol v štatistikách lepší český obranca. Aj vďaka nemu vyslali Michalovčania na Kiru len dve koncovky a celkovo iba sedem streleckých pokusov (z toho tri zablokované).

Ľubomír Willwéber (Banská Bystrica) 7,5

Prsty v nečakanej výhre Banskej Bystrice v MOL Aréne má medzi inými i Ľubomír Willwéber. Svojimi defenzívnymi činnosťami opäť potvrdil, prečo je piatu sezónu po sebe jedným z hlavných stavebných pilierov Dukly. 

Miha Kompan Breznik (Trnava) 7,8

Keď hrá, patrí k najlepším. Slovinský 19-ročný obranca sa predviedol v ešte len druhom vystúpení za Trmavu, ale opäť očaril. V prvom strelil gól Podbrezovej, teraz pomáhal točiť akcie so Štefánikom a Osenim po ľavej strane proti Skalici, získaval štandardky a prenikal do nebezpečných priestorov. V Európskej konferenčnej lige sa zatiaľ nepredstavil, ale smerom na ľavý kraj obrany hádže rukavicu Martinovi Mikovičovi.

Stredopoliari

Karol Mondek (Zlaté Moravce) 8,0

Najsmutnejší muž nášho výberu. Dvakrát skóroval proti Belkovi, pričom najmä lob z 20 metrov stál za to. Zlaté Moravce viedli v 26. minúte v Žiline nečakane 2:0, ale neudržali vedenie a nakoniec ani bod. ViOn sa aj preto drží na predposlednej 11. priečke len o skóre pred Michalovcami. Mondekovi na oba zásahy nabíjal Roman Čerepkai. 

Martin Rymarenko (Banská Bystrica) 7,6

Kým Belko sa ocitol v Zostave kola po druhý raz, Martin Rymarenko je v nej tretíkrát. A v treťom prípade v rade! Spoločne s Polievkom zostrelili bývalý klub zo Žitného ostrova, pričom 24-ročný futbalista vyrovnával na 1:1, keď sa fantasticky zorientoval v malom vápne. Z ostatných troch meraní síl má bilanciu 2+2.

Michal Faško (Košice) 7,6

Napriek tomu, že stále čaká na "zárez" v novom drese, sa jeho prínos pre Košice spochybniť nedá. Michal Faško je spolu s Erikom Pačindom ťahúňom ofenzívy východniarov a hoci sa nepresadil ani na Zemplíne, bol to opäť solídny výkon. Trafil žrď, vysielal parádne kolmice, nepríjemne centroval, pričom po jeho rohu si domáci dali vlastný gól.

Útočníci

Róbert Polievka (Banská Bystrica) 7,9

V ofenzívnej línii musíme pozične improvizovať, nakoľko každý z trojice by mohol byť hrotovým útočníkom. Róbertovi Polievkovi je však jedno, z ktorej strany nastupuje. Ťažko povedať, ako by sa súboj s Dunajskou Stredou vyvíjal, keby pred prestávkou premenil penaltu. Zahodená šanca mu rating znížila, ale rozhodujúci zásah dvadsať minút pred koncom ho pretlačil do najlepšej jedenástky. Ďakovať môže Pintovi, ktorý sa "blysol" malou domov, aby následne z Risvanisa, Csingera a Popoviča urobil štatistov.

Žan Medved (Košice) 8,2

V prvých troch kolách sa hľadal (najlepšie hodnotenie 6,2 proti Slovanu), aby vo východniarskom derby vyšiel z vlastného tieňa. Aj preto môžeme nadnesene povedať, že Medved "vyliezol z brlohu". Je to jeho debutový gól za Košice v lige navyše s nálepkou rozhodujúci. A to ešte opečiatkoval tyč michalovskej brány.

Dávid Ďuriš (Žilina) 7,6

Zlaté Moravce sa tešili z dvojgólového náskoku necelých 90 sekúnd. Dávid Ďuriš po prihrávke Rusnáka znížil na 1:2, keď využil rýchlosť svoju i spoluhráča a unikol obrancom súpera a dal domácim nádej na obrat, ktorý dokonali v samom závere. Po týždennej pauze sa vracia medzi najlepšiu jedenástku Niké ligy.

Hráč kola

Košičania sa potrebovali pred novou sezónou posilniť na viacerých postoch, jedným z nich bol aj hrotový útočník. Do Komárna odišiel Patrik Voleský, ktorý sa v metropole východu nepresadil, v lete sa zranil Miloš Lačný, Landing Sagna je nepreverený najvyššou súťažou, preto padá prvá voľba na čelo ofenzívy na Žana Medveda.

Bývalý kmeňový hráč Slovana na jar nepochodil v Skalici, zaznamenal jediný zásah v ôsmich súbojoch. Proti najväčším favoritom sa hľadal, ale na Zemplíne ukázal svoje schopnosti. Z 29 osobných súbojov vyhral 16 (55 %), čo len dokazuje, že to rozhodne nebolo ľahké stretnutie. Východniari si od Medveda sľubujú veľa. Ďalšie góly a kvalitný výkon môže pridať v sobotu proti rovnako trápiacim sa Zlatým Moravciam. 

Medved si vyslúžil ocenenie Hráč kola.
Medved si vyslúžil ocenenie Hráč kola.FC Košice/Šimon Pavlišin/Flashscore

Ako sa vypočítavajú známky hráčov?