Žilina otočila súboj s Moravcami, tri body má aj Bystrica. Trenčín vyrovnal v závere

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Žilina otočila súboj s Moravcami, tri body má aj Bystrica. Trenčín vyrovnal v závere
Aktualizované
Žilinčania predviedli dokonalý obrat.
Žilinčania predviedli dokonalý obrat.Profimedia
5. kolo najvyššej futbalovej súťaže na Slovensku prinieslo víťazstvo futbalistov Žiliny, ktorí otočili dianie v súboji so Zlatými Moravcami. Trenčín si uchmatol bod v nadstavenom čase duelu s Podbrezovou. Banská Bystrica zdolala Dunajskú Stredu.

Dunajská Streda - Banská Bystrica 1:2

Futbalisti FC DAC 1904 Dunajská Streda prekvapujúco podľahli v sobotňajšom stretnutí 5. kola Niké ligy doma Dukle Banská Bystrica. Úradujúci vicemajster si pripísal prvú prehru v sezóne, so ziskom 8 bodov mu patrí piate miesto. Bystrica vďaka tretieho triumfu za sebou preskočila svojho súpera v tabuľke.

DAC sa ujal vedenia v 53. minúte zásluhou Zeljka Gavriča, no na body mu to nestačilo. Víťazný gól strelil v 74. minúte kanonier hostí Róbert Polievka, ktorý si pripísal aj asistenciu. V prvom polčase však nepremenil pokutový kop, keď jeho pokus zneškodnil brankár Aleksandar Popovič.

Štatistiky duelu.
Štatistiky duelu.Flashscore

Podbrezová - Trenčín 2:2

Obe mužstvá v tejto sezóne po prvý raz remizovali a udržali si pozície za vedúcou Žilinou. Na lídra strácajú obaja dva body.

Zápas musel byť v 80. sekunde na viac než tri a pol minúty prerušený pre silné krupobitie. Po ňom boli nebezpečnejší hostia, z vedenia sa po rohu Kmeťa radoval Ibrahim po presnej hlavičke. Domáci vyrovnali o štyri minúty, center Talakova putoval na hlavu Kováčika, ktorý ideálne zakončil. Na začiatku druhého polčasu nevyužil únik trenčiansky krídelník Soares a vzápätí udreli "železiari", keď po spätnom pase Kabonga nezaváhal pred odkrytou bránou Sanusi – 2:1.

Podbrezová mala viac šancí na tretí gól v závere, najväčšiu spálil Blahút a tak pykala - v nadstavenej 4. minúte si dal nešťastný vlastný gól Bartoš.

Štatistický pohľad na stretnutie.
Štatistický pohľad na stretnutie.Flashscore

Žilina - Zlaté Moravce 3:2

Futbalisti MŠK Žilina zvíťazili v sobotnom 5. kole Niké ligy nad ViOn-om Zlaté Moravce 3:2. Dokázali pritom zvrátiť nepriaznivý stav, keď prehrávali už 0:2. Žilinčania majú na konte 12 bodov za štyri víťazstvá a sú naďalej na čele tabuľky.

Zlaté Moravce začali odvážne a ich snaha bola odmenená v 14. minúte vedúcim gólom Mondeka. Rovnaký hráč skóroval aj o 12 minút neskôr a ViOn viedol v Žiline prekvapujúco o dva góly. Už o minútu však vsietil kontaktný gól MŠK Ďuriš, a tak bolo všetko do druhého polčasu otvorené. Domácemu trénerovi Hynekovi opäť vyšli striedania, v 84. minúte minúte vyrovnal Kopas a v 97. minúte šokoval hostí po dlhom odkope Belka Eric Bille - 3:2.

Štatistiky zápasu.
Štatistiky zápasu.Flashscore
Aktuálna tabuľka Niké ligy po neúplnom 5. kole.
Aktuálna tabuľka Niké ligy po neúplnom 5. kole.Flashscore