Nováčik hľadajúci hernú tvár, Trenčín dal gól a už sa iba chodil radovať k zástavke

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Nováčik hľadajúci hernú tvár, Trenčín dal gól a už sa iba chodil radovať k zástavke
Futbalisti Trenčína rozstrieľali Ružomberok v priebehu 12 minút prvého polčasu.
Futbalisti Trenčína rozstrieľali Ružomberok v priebehu 12 minút prvého polčasu.Flashscore/astrencin.sk
Niké liga má za sebou 4. kolo. Opäť nie kompletné, keďže po vzore predchádzajúceho kola, aj tentoraz sa odohralo iba päť zápasov. Šiesty medzi Slovanom a Michalovcami bol, pre koronavírus v tíme hostí, odložený. Flashscore Správy prinášajú tradičné udalosti uplynulého víkendu.

Na Horehroní "padla kosa na kameň" a už aj prekvapenie minulého ročníka spoznalo príchuť prehry. Naopak, kto stále nespoznal, ako chutia v novej sezóne tri body, sú hráči Košíc a ViOnu. Na chovste čakajú v tomto zástupe taktiež Michalovce. Nováčik sa môže pochváliť zatiaľ výbornými návštevami. V úvodnom kole štadión vypredal, v ďalšom k tomu nemal ďaleko (4 531). Do menšej výsledkovej krízy sa dostáva Skalica. Zdá sa, že v "malom Ríme" vyťažili z adrenalínu po otočke s Lechom Poznaň dostatok energie, ktorá im stačila na premiérové víťazstvo. A výborný výkon.

Výsledky 4. kola Niké ligy
Výsledky 4. kola Niké ligyFlashscore

Kto po facke spod Dubňa podal taktiež mimoriadny výkon, bol AS Trenčín. Na domácom trávniku si zgustli na Ružomberčanoch. Ešte v prvom dejstve, v priebehu 12 minút, im strelili štyri góly. O slovo sa hlási čoraz výraznejšie navrátilec Hilary Gong. Rýchlik sa utrhol z vagónu. Dal gól a na ďalšie dva prihral. Samuel Kozlovský, ktorý otváral skóre, ako by výsledku ani nemohol uveriť. Na tlačovke sa bavil a s úsmevom na tvári zdôraznil, že "dali prvý gól a už sa iba chodili radovať k zástavke." 

Trenčania pridali k jednej prehre tretiu výhru a s deviatimi obdmi sa zaradili do čela spolu so Žilinou a Podbrezovou. Zároveň majú druhú najlepšiu ofenzívu (10). O gól viac strelili pod Dubňom. "Ruži" vrátili rezultát z apríla a zdolali ju prvýkrát od novembra 2020. Po šiestich zápasoch. 

Program 5. kola Niké ligy
Program 5. kola Niké ligyFlashscore

V posledných dvoch vystúpeniach pri Žitave Dunajská Streda nevyhrala. V nedeľu večer sa to zmenilo. Zaujímavý duel videlo takmer 3 008 fanúšikov. Hralo sa z jednej strany na druhú. ViOn pokračuje vo svojej futbalovej ceste. Stále mu chýba to hlavné - gólové príležitosti a najmä góly. Nie sú nebezpeční. Doteraz boli len proti Trnave. S vicemajstrom držali bezgólový stav do 23. minúty. Spoza šestnástky sa vynoril Káčer a prepálil rukavice Slávika. Ešte len druhý gól v drese DAC pre 27-ročného stredopoliara.

Vladimír Cifranič to povedal po záverečnom hvizde jasne, "naša koncovka je žalostná, takto sa nedá vyhrávať." Nepretrhli ju jeho zverenci ani po zmene strán. Aj keď mali viacero skrumáži, ale nevyťažili z nich nič. Naopak, v nadstavenom čase inkasovali od Veselovského. Dunajskostredčania budú mať v ďalších kolách čo robiť. Absencia Krstoviča v ofenzíve sa môže ukázať ako kľúčová v zápasoch, v ktorých sa nebudú vedieť presadiť. Jeho bývalí spoluhráči zahodili množstvo príležitostí. Zatiaľ v ročníku pokračujú bez prehry.

Nováčik hľadajúci svoju tvár

Tri zápasy a nula bodov. To je bilancia Košíc po tom, čo osem rokov čakali na návrat medzi elitu. V tíme stále nenašli hernú tvár. So Slovanom predviedli v prvom kole oduševnený výkon, no pri nápore obhajcu titulu ich podržal Kira. V ďalšom dueli schytali facku od Dunajskej Stredy (2:5) a lekciu z efektivity im dali aj mladíci zo Žiliny. V dvoch domácich súbojoch svojich priaznivcov presným zásahom nepotešili. Ani hlásateľa, ktorý zatiaľ hlásil len nadstavený čas, karty, resp. striedania. 

V kádri trénera Šoltisa je viacero futbalistov, ktorí majú na konte množstvo skúseností nielen zo slovenských trávnikov. Aj preto sa nedá hovoriť o úplnom nováčikovi, ktorý by bol nerozkukaný. O to viac sú výsledky prekvapivé. Ofenzívu chce ťahať Faško, ale na presný zásah v novom drese stále čaká. Sekunduje mu Pačinda. Kapitán bojuje, dostáva sa do toho minima šancí, ktoré si celok z metropoly východu dokáže vytvoriť, ale výrazne sa taktiež zatiaľ nepresadil.

Flashscore známky oboch základných zostáv
Flashscore známky oboch základných zostávFlashscore

Do zakončení sa nedostáva letná posila Medved. Je to spôsobené aj tým, že v strede poľa Košičania nielen proti žlto-zeleným takmer neexistovali. Teda, ich prechod do útoku či rozohrávka. Qose s Golikovom nestíhali, čo ukázali pri góle Essombu, keď ponúkli diaľnicu Iľkovi. Najmä druhý menovaný urobil množstvo zbytočných faulov. V tíme chýba rozdielová kvalita. V defenzíve je pilierom Krivák, po svojom boku sa vie oprieť o Šindelářa. Ani oni ale nemali nárok, keď si to na jeden dotyk okolo nich ťukol Iľko so Sauerom a uzavrel zápas. 

Tréner Šoltis chcel motivovať svojich zverencov. Poslal im z tlačovej konferencie odkaz, že výsledok je krutý a z ich strany to nebol vôbec zlý výkon. Jednou gólovou hlavičkou Faška a piatimi minútami tlaku v prvom, resp. piatimi v úvode druhého dejstva sa ale takto skúsený tréner nemôže nechať uchlácholiť, pretože na konci jesennej časti bude s bodovým mankom neskoro naháňať skupinu o titul. Impulz si Košice môžu dať v najbližšom kole vo východniarskom derby na trávniku Michaloviec. Prichádza čas ukázať svoju tvár.

Varovný prst pre Skalicu

Bolo otázkou času, keď sa začne v hre Skalice prejavovať absencia dvoch výborných stopérov (Hurtada s Blažekom). Obaja sú už v českej najvyššej súťaži a z diaľky sledujú, ako sa ich bývalý klub trápi. Pozitívom je, že Podhorin oboch strelecky predčil, ale v spolupráca s Rankom nevyzerá vôbec presvedčivo. Aspoň nie tak, ako v prípade prvej menovanej dvojice. Záhoráci ich odchodom prišli nie iba o organizáciu a pokoj v zadných radoch, no najmä o potrebnú rozohrávku. V ofenzívnej časti chýba rozdiel, ktorý vytváral Andrej Fábry. Zastúpiť ho chce Ján Vlasko, čoraz viac minút dostáva od trénera Majerníka. Proti Bystrici zariadil prvý gól.

Štatistika súboja s Banskou Bystricou
Štatistika súboja s Banskou BystricouFlashscore

Ale opäť to Skaličanom na tri body nestačilo. Po tretí raz v rade ťahali za kratší koniec. Z toho druhý po obrate súpera. V ofenzíve prišli na čas aj o Baumgartnera, ktorý má za sebou operáciu kľúčnej kosti. Najdôležitejšie bude, aby v mužstve nevznikla panika. Na druhej strane, Pavol Majerník je bývalý futbalista. Ako hráč si podobnými situáciami prešiel veľakrát. Určite vie atmosféru uvoľniť a nespadnúť do totálnej agónie, v akej sa Skalica pohybovala takto pred rokom po návrate do ligy. Vtedy v prvých siedmich kolách vyhrala len raz a okrem remízy zaznamenala päť prehier. Práve 44-ročný Majerník ju v jarnej časti prebral.

Moment kola: Prvé tri body Spartaka, resp. prvá prehra Podbrezovej

Trnava na úvod novej sezóny kurióznym gólom z nadstaveného času podľahla Trenčínu, následne po červenej karte iba remizovala v Zlatých Moravciach a duel 3. kola si klub, pre pohárové povinnosti, odložil. To sa ukázalo ako výborný ťah, nakoľko Spartak vyradil poľský Lech a teraz zrušil neporaziteľnosť Podbrezovej.

Štatistika prvého víťazstva trnavského Spartaka
Štatistika prvého víťazstva trnavského SpartakaFlashscore

Tréner Gašparík šetril viacero opôr, šancu dostali hráči s nižšou minutážou. Ofenzívna stránka tímu bola veľmi dobrá. Svoj prvý gól za Trnavu strelil mladý slovinský obranca Breznik, o víťazný sa postaral Bainovič. Defenzíva navyše "Železiarom" dovolila iba trikrát zakončiť na bránu. Do výraznejšej šance sa Podbrezová nedostala. Výborne hrali napríklad Štefánik či Oseni. Rovnako aktívny bol Ristovski. "Bíli Andeli" ovládli stred poľa, čo im prinieslo želaný úspech v podobe prvých troch bodov v ročníku. S tímom z Horehronia ťahajú trojzápasovú šnúru výhier.

Gól kola: Filip Bainovič

Napriek veľkej aktivite Trnavy sa na gól čakalo až do nadstaveného času prvého polčasu. Filip Bainovič dostal loptu proti nohe a zo zhruba 25 metrov zakončil z prvej pod brvno. Dovtedy výborný brankár Richard Ludha mohol so situáciou naložiť lepšie. Bol vo vyššom postavení, čo srbský legionár šikovne využil. Hrací predmet rukami zasiahol, ale nevytesnil ho. Strela Bainoviča však vyzerala veľmi pekne.

Flashscore zostava 4. kola Niké ligy