Flashscore zostava 4. kola Niké ligy: Tvoria ju hráči víťazných tímov, najlepší bol Gong

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Flashscore zostava 4. kola Niké ligy: Tvoria ju hráči víťazných tímov, najlepší bol Gong
Gong potvrdil svoje kvality.
Gong potvrdil svoje kvality.astrencin.sk
Na sklonku minulej sezóny začal Flashscore zverejňovať v desiatkach futbalových súťaží po celom svete známkovanie na základe dát. Pochopiteľne, neobchádza to ani Niké ligu. Redakcia Flashscore Správ vyberá z najlepších známok ideálnu zostavu 4. kola.
Najlepšia zostava 4. kola Niké ligy podľa Flashscore.
Najlepšia zostava 4. kola Niké ligy podľa Flashscore.Flashscore

Brankár

Ľubomír Belko (Žilina)

V bráne Žiliny nechýbal ešte ani raz počas ôsmich súťažných zápasov tejto sezóny. Síce inkasoval desať gólov v dvojzápase proti Gentu, ale zakaždým pochytal ďalšie veľké šance. V Niké lige to bolo jeho prvé čisté konto, pričom zatiaľ vyťahoval loptu spoza chrbta päťkrát.

Obrancovia

Márk Csinger (Dunajská Streda)

Mladý obranca sa stáva čoraz pevnejšou súčasťou zostavy Dunajskej Stredy. Maďarský mladík doposiaľ dvakrát prišiel z lavičky za zranených Risvanisa a Brunettiho, tentoraz začal premiérovo v základnej zostave. Veľmi dobre sa zhostil svojej pozície a hral zodpovedne. Na Žitnom ostrove rastie možno ďalšia hviezda.

Tomáš Nemčík (Žilina)

Žilina udržala prvýkrát v sezóne čisté konto, čo je zásluha hlavne defenzívnych hráčov. Podarilo sa jej to na pôde nováčika z Košíc. Nemčík mal spomedzi spoluhráčov v zadných radoch najvyššiu známku a rovnakú ako pred týždňom proti Trenčínu, takže sa dostáva do formy a tú si, zdá sa, drží.

Miha Kompan Breznik (Trnava)

Slovinský obranca zažil svoj debut v Niké lige a aj keď zo začiatku si ako keby musel trochu zvyknúť, čoho výsledkom bola žltá karta, postupom času hral veľmi zodpovedne. Navyše po rohovom kope vsietil hlavou gól a otvoril si strelecký účet. Najviac ho môže tešiť víťazstvo. Bolo prvé tímové v tomto ročníku.

Stredopoliari

Mário Sauer (Žilina)

Najvyššiu známku spomedzi všetkých hráčov dostal v 4. kole žilinský stredopoliar. Pre Sauerovcov to bol celkovo vydarený víkend. Mário strelil víťazný gól na pôde Košíc, na jeden asistoval. Jeho forma sa ako keby stupňovala. Počas 205 odohraných minút strelil dva zásahy a na dva prihral. Do presného gólu je zapojený priemerne každých 51 minút.

Filip Bainovič (Trnava)

Po príchode z Trenčína začína aj v Trnave dokazovať svoje kvality. Okrem toho, že bol pevným kameňom v strede poľa, na ktorom sa rozbíjali podbrezovské útoky, strelil víťazný gól stretnutia. V nadstavenom čase úvodného dejstva nachytal Ludhu zakončením zo zhruba 25 metrov.

Miroslav Káčer (Dunajská Streda)

Káčer je jedným z najlepších hráčov Niké ligy a znova to potvrdil. Dunajská Streda potrebovala v Zlatých Moravciach vyhrať. Podarilo sa, čím si zlepšila postavenie v tabuľke a hlavne mentálnu pohodu vzhľadom na predošlé nepresvedčivé výsledky.

Samuel Štefánik (Trnava)

Skúsený stredopoliar v doterajšom priebehu sezóny hral len dva ligové polčasy a v jednom stretnutí proti Aude. Počas dvojzápasu s Lechom nenastúpil, preto bol oddýchnutý a dokázal, že to stále vie. Spoločne s Bainovičom zodpovedne bránili a zároveň podporovali ofenzívu. Štefánik si pripísal asistenciu na zásah Breznika.

Útočníci

Patrik Iľko (Žilina)

V štyroch dueloch odohral 218 minút, stihol však streliť dva góly a zaznamenať dve asistencie. Iľko ukončil stretnutie v Košiciach s bilanciou 1+1. Najskôr našiel Essombu a v druhom polčase mu na presný zásah prihrával Sauer. "Šošoni" sú na prvom mieste tabuľky, strelili už jedenásť gólov. Z toho osem počas posledných dvoch stretnutí.

Martin Rymarenko (Banská Bystrica)

Dukla sa chytila a po úvodnej prehre nasledovali zápasy s bodovým ziskom. Najskôr remíza na Slovane, potom víťazstvá proti Michalovciam i Skalici. Rymarenko žiaril hlavne na Zemplíne (1+1), ale výbornú formu potvrdil asistenciou aj proti Záhorákom. Vpredu ho zase bolo cítiť. Pod Urpínom musia byť radi, že ho kúpili z DAC.

Hilary Gong (Trenčín)

V úvodných troch stretnutiach prišiel nigérijský krídelník vždy iba z lavičky. V štvrtom kole sa to zmenilo a k štyrom gólom v prvom polčase prispel najväčším množstvom. Jeden sám strelil a dva nezištne pripravil. V 59. minúte tak zamieril na lavičku, mal odpracované aj na tri stretnutia. Trenčín vďaka tomu odčinil prehru zo Žiliny.

Hráč kola: Hilary Gong

V Trenčíne veľmi dobre vedia, čo sa v tomto hráčovi ukrýva. Prvýkrát prišiel do tímu v januári 2017 a odohral dve a pol sezóny. Hlavne ročník 2017/18 mu vyšiel, keďže strelil deväť gólov a pridal osem asistencií. Za dva milióny eur ho kúpilo holandské Vitesse, kde ale nehrával pravidelne. Neskôr pôsobil v nórskom Haugesunde či arménskom Ararate. Pod hrad Matúša Čáka sa teraz vrátil.

Niké liga mu svedčí a po rokoch trápenia by AS mohol zažiť úspešný ročník aj vďaka ofenzívnej kvalite nigérijského futbalistu. Trenčín vyhral tri zo štyroch zápasov, má deväť bodov, rovnaký počet ako Žilina s Podbrezovou. Desať strelených gólov je slušný priemer (2,5 na jeden duel). Ofenzívna sila tímu bude určite naďalej trápiť nejednu defenzívu. Výzva je už najbližšia sobota a stretnutie na Horehroní.

Ako sa vypočítavajú známky hráčov?