Zaujímavý súboj pri Žitave. DAC zostáva nezdolaný, ViOn stále bez výhry

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Zaujímavý súboj pri Žitave. DAC zostáva nezdolaný, ViOn stále bez výhry
ViOn narobil Dunajskej Strede problémy, ale gól jej nedal.
ViOn narobil Dunajskej Strede problémy, ale gól jej nedal. Jozef Bedej
V poslednom dueli 4. kola Niké ligy privítali Zlaté Moravce vo svojej aréne futbalistov Dunajskej Stredy. Zverenci Adriána Guľu (48) sa po tretí raz zo štyroch doterajších duelov predstavili na pôde súpera. A zostávajú nezdolaní, keďže pri Žitave vyhrali 2:0.

Zlaté Moravce - Dunajská Streda 0:2

Futbalisti zo Žitného ostrova nastúpili bez svojej útočnej zbrane Nikolu Krstoviča, ktorý prestúpil pár hodín pred výkopom do talianskeho Lecce. Od úvodu bol aktívnejší DAC. V šiestej minúte zakončovaľ zvnútra po ľavej strane Andzouana nad. V polovici deviatej minúty ho napodobnil spoluhráč Ramadan, ale z opačnej strany. 

V štrnástej minúte prinútil k prvému zákroku Popoviča domáci Weir, keď ho do mikrosúboja vysúval Gono. Hralo sa vo vysokom tempe a v 23. minúte vypukla radosť na hosťujúcej strane. Po zásluhe otvorila skóre Dunajská Streda. Káčer ustál súboj s Dugom pred pokutovým územím, otvoril sa mu priestor a jeho tvrdá strela prešla cez rukavice Slávika za jeho chrbát - 0:1.

Flashscore známky oboch základných zostáv
Flashscore známky oboch základných zostávFlashscore

Krátko po polhodine hry prišla odpoveď domáceho mužstva. Weir dostal príliš veľa priestor. Z diaľky napriahol, Popovič vyrazil loptu naspäť na kopačku legionára z Anglicka, ale ten dorážal do brvna. O sedem minút neskôr nakopol Ramadan dlhú loptu za defenzívu na rýchlonohého Andzouanu. Obišiel Slávika, zahnal sa do kúta, a tak pod sebou našiel Gavriča, ktorý zblízka nechal vyniknúť strážcu svätyne ViOn-u.

Po zmene strán nastúpili Dunajskostredčania vlažne. Zlaté Moravce boli pri chuti. Z kabíny sa vrátili motivovaní hráči Vladimíra Cifraniča. Takmer využili po rohovom kope zmätok v defenzíve súpera. Švec volejom netrafil na zadnej žrdi priestor brány. Po hodine hry mohol DAC vyhrávať o dva góly. Rýchlu akciu potiahol po pravej strane Herc, pred bránou našiel Gavriča, ktorý otáľal s koncovkou. Slávika prekonal, no za jeho chrbtom bol pripravený Nagy.

Štatistika duelu
Štatistika dueluFlashscore

Hralo sa z jednej strany na druhú. V 73. minúte posunul Mondek loptu zo šestnástkového polkruhu doprava lepšie postavenému Gonovi. Výpalil po zemi a Popovič so šťastím nohou vyrazil mimo. Domáci živili šancu na vyrovnanie. Obliehali pokutové územie, no gólovú príležitosť si nevytvorili, a tak pykali. Vo štvrtej nadstavenej minúte po svojej štandardke. Slávik bol pred bránou hostí, Čonka vo svojom 250. dueli nerozohral loptu dobre a Veselovský chybu využil na 2:0.