Podbrezová prvýkrát prehrala. Trnava jej nedala šancu, debakel odvrátil skvelý Ludha

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Podbrezová prvýkrát prehrala. Trnava jej nedala šancu, debakel odvrátil skvelý Ludha
Trnava zaznamenala prvú výhru v sezóne Niké ligy a ako prvá zobrala body Podbrezovej.
Trnava zaznamenala prvú výhru v sezóne Niké ligy a ako prvá zobrala body Podbrezovej.TASR
Futbalisti Spartaka Trnava vyhrali v zápase 4. kola Niké ligy na domácej pôde proti Podbrezovej, ktorá po troch výhrach prvý raz stratila body.

Trnava - Podbrezová 2:0

Trnava bola od začiatku aktívnejším tímom, ale na vyloženú šancu sa čakalo. V 20. minúte však Ristovski zakončil z hranice pokutového územia. Ludha loptu vyrazil pred seba, kde sa nachádzal Oseni. Ten spred prázdnej brány trafil žrď. Následný pas naspäť usmernil cez Bakaľu tesne vedľa.

Podbrezová sa sprvu spoliehala hlavne na brejky, ale v hre sa striedali pasáže, keď mal loptu v moci niekoľko minút najskôr jeden tím a potom druhý. Zatiaľ čo hostia sa do príležitostí nedostávali, obrovskú šancu mal Azango. Dostal pas za obranu a išiel sám na kasu, skvele čítal hru Ludha. Vyštartoval proti strelcovi a zakončenie zneškodnil. "Železiari" neboli vpredu nebezpeční. Zmeniť sa to snažil Bajo, ku ktorému sa odrazila lopta po rohovom kope. Zblízka ju cez Štetinu nasmeroval do rukavíc Takáča. Trnavský obranca možno ešte zahral rukou, hlavný arbiter si to nemyslel.

Na snímke vľavo hráč Trnavy Milan Ristovski a hráč Podbrezovej Marek Bartoš.
Na snímke vľavo hráč Trnavy Milan Ristovski a hráč Podbrezovej Marek Bartoš.TASR

Keď už sa zdalo, že sa pôjde do kabín za nerozhodného stavu, tak loptu proti nohe dostal Filip Bainovič a zhruba z 25 metrov pravačkou namieril pod brvno. Ludha situáciu trochu podcenil, dobré zakončenie zastavila až sieť. Išlo o jubilejný 200. gól Trnavy pod vedením trénera Gašparíka.

Spartaku vyšiel takisto návrat na hraciu plochu. Štefánik centrom zľava našiel na malom vápne hlavu spoluhráča, ktorým bol Miha Kompan Breznik. Mladý slovinský obranca pri svojom debute v Niké lige nechytateľne skóroval. Blízko bol aj Oseni, technickú strelu k žrdi mu vytiahol ľavou rukou Ludha.

Podbrezovský brankár sa blysol takisto pri obrovskej možnosti Štefánika, ktorý sa pred ním ocitol osamotený. Pravou rukou mladý gólman tretiu loptu za seba nepustil. Zakrátko technický obstrel nasmeroval tesne vedľa Azango. Nebezpečne pod brvno pálil Ristovski, znova uspel Ludha.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Aspoň aké-také vzrušenie pred druhou svätyňou vedel vytvoriť striedajúci Špyrka. Najskôr strieľal niekoľko decimetrov mimo a následne našiel Takáča. Ďaleko nebol ani Galčík. Trnava vyhrala prvý zápas v novej sezóne Niké ligy. Podbrezová po troch výhrach premiérovo stratila body a vďaka tomu, že Žilina má lepšie skóre, prišla aj o prvú priečku tabuľky. Hostia výrazne zaostali za svojou hrou, ktorú predviedli v úvodných troch kolách.