Niké liga ONLINE: Podbrezová s prvou prehrou v sezóne, DAC stále nezdolaný

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Niké liga ONLINE: Podbrezová s prvou prehrou v sezóne, DAC stále nezdolaný

Aktualizované
Trnavčania nedali Podbrezovej prakticky žiadnu šancu.
Trnavčania nedali Podbrezovej prakticky žiadnu šancu.TASR
Najvyššia slovenská futbalová súťaž píše svoju 31. kapitolu. Historicky premiérovo pod názvom Niké liga. Ročník 2023/2024 sa už naplno rozbehol a v rýchlom tempe prichádza na rad 4. kolo. Program, výsledky, zmeny či ďalšie informácie sledujte v našom pravidelnom online trackeri na Flashscore Správach.

PROGRAM: 4. KOLO

PIATOK

Banská Bystrica - Skalica 2:1

Sumár.

Návrat.

SOBOTA

Košice - Žilina 0:3

Návrat.

Slovan Bratislava - Michalovce (odložené)

Trenčín - Ružomberok 4:1

Sobotný sumár.

NEDEĽA

Trnava - Podbrezová 2:0

Sumár.

Zlaté Moravce - Dunajská Streda 0:2

Sumár.

Výsledky nekompletného 4. kola
Výsledky nekompletného 4. kolaFlashscore

20. AUGUST

22:53 - Nespokojný bol domáci lodivod Vladimír Cifranič. "Zápas podobný, aké sme hrali doteraz. V poli sme neboli horší, ale chýba nám finálna fáza. Kvalita v poslednej tretine ihriska. Dostali sme gól po prehratom súboji. Dovtedy vyrovnaný duel. V druhom dejstve sme súpera zatlačili. Hrozil z brejkov, mohol uzavrieť stretnutie. Naša koncovka je ale žalostná, takto sa nedá vyhrávať."

Štatistika duelu
Štatistika dueluFlashscore

22:48 - Stretnutie pri Žitave hodnotil Adrián Guľa. "Potrebujete zápas zlomiť pracovitosťou. Z tohto pohľadu fajn, ale to by mal byť základ. Museli sme ukázať iné zbrane. Dominancia bola významnejšia v Ružomberku, ale nepriniesla víťazný gól. Poďakovanie fanúšikom, ktorí šliapali a držali mužstvo horúce. ViOn veľmi sympatický. Neboli sme dominantní hlavne v druhej časti. Tlačil na nás. Gavrič súboj neuzavrel. Uskákali sme to, udržali čisté konto a dali gól z kontry.“

22:40 - Dunajskostredčania po dvoch súbojoch v Zlatých Moravciach proti ViOnu uspeli. V predchádzajúcich prehrali 0:2 a naposledy remizovali 2:2. Tentoraz si tri body nenechali ujsť a s dvomi výhrami a rovnakým počtom remíz zostávajú nezdolaní.

21:15 - Na trénera Gašparíka nadviazal hosťujúci kormidelník Roman Skuhravý.  "To, že sme hrali zápas v tejto dobe, sme si mysleli, že by sme ho mohli zvládnuť. Majú náročný program, viem, kde je ich pozornosť. Ukázala sa kvalita Trnavy. Keď nebudeme hrať na 100 percent, tak neuspejeme. Prvý polčas bol vyrovnaný, my sme sa do zakončenia nedostali, súper mal dve šance a jednu pretavil do gólu. Zlom bol v druhom góle, keď dohrali štandardku. Domáci boli lepší, mali sme veľa priemerných výkonov, naše šance sme nepremenili a prehrali sme."

Flashscore známky oboch základných zostáv
Flashscore známky oboch základných zostávFlashscore

20:40 - Súboj v "malom Ríme" hodnotil domáci tréner, ktorý neskrýval radosť z výsledku a troch bodov. "Mám veľkú radosť z výhry, aj z toho, že sme vytiahli chalanov čo nehrali s Lechom do hry. Podali dobrý výkon, ktorý nám zabezpečil triumf nad lídrom. Bolo tam veľmi veľa dobrých výkonov. Zápas sme mohli rozhodnúť skôr, mali sme viac šancí, ustrážili sme si po dlhej dobe aj nulu vzadu. Nie je to ľahké nastupovať medzi pohárovými súbojmi, pretože tú energiu a emóciu sústreďujete na väčšie duely. Potrebovali sme tri body a som za ne vďačný.“

Štatistika duelu
Štatistika dueluFlashscore

20:00 - Spartak Trnava hodil náročnú odvetu s Lechom Poznaň za hlavu a v domácom prostredí opäť triumfoval. O body obral Podbrezovú, ktorá ťahala v aktuálnom ročníku za kratší koniec premiérovo. Zverenci Michala Gašparíka uspeli proti "Železiarom" aj v treťom vystúpení v rade.

16:10 - Obranca ViOnu Matúš Čonka dnes môže nastúpiť na 250. zápas v Niké lige. Profesionálnu kariéru začal v MFK Košice (53 ligových štartov/1 gól). Po angažmáne v Slavii Praha strávil päť rokov v Trnave (125/3), kde v sezóne 2017/18 získal titul. Od ročníka 2020/21 pôsobí v Zlatých Moravciach (71/3).

Čonka a jeho štatistiky z ostatných sezón
Čonka a jeho štatistiky z ostatných sezónFlashscore

15:40 - Futbalisti zo Žitného ostrova patria medzi tri kluby (Podbrezová a Slovan), ktoré zatiaľ neprehrali. ViOn, naopak, medzi štyri mužstvá (Spartak, Košice a Michalovce), ktoré zatiaľ

nevyhrali.

15:00 - Pre DAC je zisk piatich bodov z prvých troch kôl druhý najnižší za posledných sedem sezón

po ročníku 2021/22, keď mal z úvodných troch zápasov tri body.

14:15 - K zraneným hráčom Trnavy pribudol stopér Sebastian Kóša, ktorý nedohral zápas s Lechom. Uzdravil sa Martin Šulek. Svoju fyzičku otestoval v malženickom drese a rovnako aj v druhom polčase odvety 3. predkola Európskej konferenčnej ligy. Informuje klubový web Spartaka.

13:35 - "Po postupe sme na obrovskej vlne emócií a potrebujeme aj v lige podať čo najlepší výkon. Pristúpime k nejakej rotácii hráčov, no čaká nás ťažký súper, ktorý mal dobrý začiatok v lige. Chceli by sme nadviazať na posledné dva vzájomné zápasy, ktoré boli úspešné," prezradil pred výkopom Michal Gašparík pre fcspartaktrnava.com.

Posledné vzájomné stretnutia
Posledné vzájomné stretnutiaFlashscore

13:00 - Do Trnavy cestuje líder tabuľky. Podbrezová v aktuálnom ročníku ešte neprehrala. Ako jediný tím je stopercentný. Spartakovci majú v nohách štvrtkovú odvetu s Lechom Poznaň, ktorú zvládli 3:1 a postúpili do play-off Konferenčnej ligy. Úvodný súboj ich čaká s Dniprom už v stredu. Dá sa preto očakávať, že lodivod Gašparík siahne k niekoľkým zmenám v zostave. 

12:00 - Tréner Guľa pred zápasom avizuje, že je už k dispozícii uzdravený Čermák. Naopak, otázny je štart Brunettiho, ktorý proti Ružomberku musel striedať. Chýbať budú Kaša a Urblík.

11:15 - Z posledných troch vzájomných vystúpení pri Žitave odišla Dunajská Streda ako víťaz len raz. Naposledy prišla o dvojgólové vedenie a ponúkla domácim bod. Vo februári prehrala 0:2. Naposledy uspela v apríli 2021 výsledkom 1:0. Rozhodol Ramírez.

10:45 - Dunajskostredčania sú zatiaľ v novom ročníku častejšie vonku ako doma. V nedeľu večer to bude ich tretie vystúpenie na pôde súpera. V doterajšom jednom domácom dueli zdolali Košice 5:2. Teraz ich čaká zlatomoravecký ViOn. "Musíme byť efektívnejší, ako to bolo v doteraz jedinom zápase doma. Mužstvo má dostatok schopností, aby bolo úspešnejšie a po dobrom výkone si odviezlo zo Zlatých Moraviec tri body. Samozrejme, rešpektujeme súpera. Veď ide o tím najvyššej súťaže, ktorý disponuje hernou silou," vyjadril sa pred výkopom tréner Guľa.

Ostatné vzájomné súboje
Ostatné vzájomné súbojeFlashscore

10:00 - Z ružomberskej strany hodnotil duel tréner Peter Tomko: "Prvý polčas z našej strany - veľká facka. Všetky štyri góly sme dostali po veciach, na ktoré sme sa celý týždeň chystali. Náš výkon najmä v prvom polčase bol ustráchaný, bez emócie, viac tam nie je čo hodnotiť. V druhom polčase sme urobili nejaké zmeny, ale vývoj bol poznačený prvým polčasom. K cti slúži aspoň to, že chalani to nezabalili a išli za kontaktným gólom, ktorý aj dali. Bola to zase dobrá facka, z ktorej sa musíme postaviť a pracovať ďalej."

09:00 - Trenčianskeho kouča Iliju Stolicu tešila odpoveď tímu na prehru so Žilinou 2:5: "Podstatou každého víťazstva sú tri body. Som však veľmi spokojný aj s našou hrou. Pokiaľ hráte dobre, je veľká šanca, že vyhráte. Pokiaľ hráte dobre a prehráte, výsledky sa skôr či neskôr dostavia. Veľmi ma teší, ako tím dokázal odpovedať na minulotýždňový nezmar."

08:00 - Víkend ukončia zápasy medzi Trnavou a Podbrezovou (18:00), respektíve Zlatými Moravcami a Dunajskou Stredou (20:30).

19. AUGUST

20:55 - Stretnutie v metropole východu hodnotil aj hosťujúci tréner Jaroslav Hynek. "Myslím si, že naši hráči podali skvelý tímový výkon a nadviazali na nedávny domáci zápas. V oboch polčasoch nás viackrát podržal brankár Belko. To bolo pre naše víťazstvo veľmi dôležité. S výsledkom aj s predvedenou hrou sme spokojní a vezieme si cenné víťazstvo."

Flashscore známky oboch zostáv
Flashscore známky oboch zostávFlashscore

20:35 - Druhú prehru v sezóne hodnotil na pozápasovej tlačovej konferencii tréner Košíc Anton Šoltis. "Pre nás veľmi krutá prehra. Výkon nebol vôbec zlý si myslím. Chlapci sa snažili celý zápas. Škoda chýb, ktoré sme urobili. Pripravovali sme sa na to, že Žilina bude rýchla, kolmá a každá jedna strata nás môže stáť gól. Urobili sme dve - tri a súper to potrestal. Zo štyroch striel dal tri góly. Dostali sme sa do šancí, ale futbal sa hrá na góly. Neboli sme dôrazni, chýbalo trochu šťastia. Možno druhý gól padol z ofsajdu, bol to zlomový moment. Pozriem si ho, ak áno, tak to mal rozhodca lepšie vyhodnotiť. Príležitosti musíme premieňať. Platíme zatiaľ daň." 

20:00 - Po zaváhaní v Žiline sa vrátili na víťaznú vlnu hráči trenčianskeho AS, keď na umelom trávniku deklasovali Ružomberčanov. Zverencom Petra Tomka umelý trávnik očividne nesedí, hneď v otváracom súboji podľahli pod Dubňom žlto-zeleným 1:3. Teraz pod hradom Matúša Čáka 1:4. 

19:55 - Ani vo štvrtom kole a zároveň treťom vystúpení medzi elitou sa Košice nedočkali prvého triumfu. Vo svojom druhom vystúpení na domácom štadióne prehrali rozdielom triedy so Žilinou.

Štatistika zápasu
Štatistika zápasuFlashscore

16:15 - Špecifický duel môže prežiť hráč Košíc Bernard Petrák. Odchovanec MŠK Žilina si prešiel všetkými mládežníckymi kategóriami pod Dubňom. V hlavnom tíme sa presadiť nedokázal. "Pochopiteľne, že MŠK Žilina bude pre mňa vždy klubom, kde som s futbalom začínal a kde som aj vyrástol. Odohral som niekoľko sezón v B-mužstve, zopárkrát som bol aj na lavičke ligového áčka, ale do hry som sa nedostal. Bola tam vtedy veľká konkurencia, a tak som radšej zvolil možnosť hosťovať v iných kluboch," prezradil pre fckosice.sk

15:45 - Ako informuje klubový web Ružomberka, trénerovi Tomkovi nebude k dispozícii, zo zdravotných dôvodov, Alexander Selecký

15:00 - "Myslím, že z posledného zápasu sme sa poučili. Už je to za nami. Plne sa koncentrujeme na súboj s Ružomberkom," hlási pred domácim zápasom Eynel Soares. Líder ofenzívy Trenčína v úvode nového ročníka.

14:35 - Žilina sa bude chcieť oprieť o uzdraveného Henryho Adda, ktorý má po troch kolách na konte tri body. Tréner Hynek po odchode Kaprálika od neho očakáva rozdielové výkony. "Henry pracuje veľmi dobre. Ukázal, že vie dávať góly. Má teraz ešte väčšiu šancu sa presadiť. Sme však radi za jeho aktuálnu formu. Pribrzdilo ho malé zranenie - "koniar" proti Gentu. Už však trénuje naplno a práve rýchlostné parametre sú to, čím by mohol Kapa "nahradiť". Až čas ukáže," uviedol český lodivod pre klubový web.

Addo a jeho doterajšia štatistika
Addo a jeho doterajšia štatistikaFlashscore

13:45 - V predohrávke porazila Banská Bystrica na svojom trávniku Skalicu 2:1, keď otáčala nepriaznivý vývoj. K duelu sa vrátil nielen autor víťazného zásahu Ľupták, ale aj nešťastný "asistent" Ranko či stopér Boris Godál. Čítajte viac.

13:35 - "Trenčín má každoročne ofenzívnu kvalitu, ale budeme chcieť eliminovať jeho silné stránky a využívať tie naše. Musíme sa naň dobre pripraviť. Vieme, že hráme na umelej tráve. To je tiež taký aspekt, ktorý musíme brať do úvahy. Myslím si, že tam nejdeme s tým, aby sme sa rozprávali iba o Trenčíne," zdôraznil pred výkopom lodivod Ružomberčanov Peter Tomko.

13:10 - V minulom ročníku Liptáci ani raz proti trenčianskemu AS nezaváhali. V štyroch vystúpeniach dvakrát vyhrali a dvakrát remizovali.

12:50 - Duel pod hradom Matúša Čáka prinesie súboj dvoch trojgólových strelcov. Na domácej strane Rahim Ibrahim, na hosťujúcej Krístof Domonkos.

V troch dueloch Rahim Ibrahim vyrovnal minulosezónnu štatistiku
V troch dueloch Rahim Ibrahim vyrovnal minulosezónnu štatistikuFlashscore

12:30 - Kým Košice čaká v novej sezóne tretí súťažný duel, Žilina ich má za sebou už siedmy, keďže mužstvo spod Dubňa bojovalo v predkolách Európskej konferenčnej ligy. 

11:45 - Žlto-zelení cestujú co metropoly východu v rámci ligy po deviatich rokoch. V pohárovej súťaži sa v Košiciach predstavili na jar 2021. Uvádza web mskzilina.sk

11:00 - Žilinčania budú na východe republiky bez zraneného Timoteja Jambora a Adriána Karpálika, ktorý pri debute v poľskej Ekstraklase okamžite skóroval. Čítajte viac v článku.

10:00 - Ako vidí súboj v Košiciach trénerský náprotivok Jaroslav Hynek? "Určite, chceme potvrdiť predošlý výkon. Dlhodobo však chceme vedieť zahrať dobrý zápas doma i vonka a istým spôsobom na seba chceme nadväzovať, nabaľovať dobré veci. Naše sebavedomie potom môže stúpať a nie iba kolísať."

09:00 - Kouč Šoltis sa vyjadril aj k lazaretu mužstva: "Uvidíme, ako dopadne kontrolné vyšetrenie Lukáša Greššáka a sčasti by sa mohol plnohodnotnejšie zapojiť do tréningového procesu Erik Liener. Verím, že postupne budeme kompletní a tým pádom silnejší."

Erik Liener bol počas uplynulých štyroch rokov oporou FC Košice.
Erik Liener bol počas uplynulých štyroch rokov oporou FC Košice.Flashscore

08:30 - Košičania minulý týždeň nehrali, keďže Trnava pre povinnosti v pohárovej Európe domáci duel odložla. Napriek tomu to východniari využili na prípravný súboj s treťoligovou Sninou.

"Chlapci si schuti zahrali a chceli sme vidieť v akcii aj tých, ktorí doposiaľ dostávali menší priestor na ihrisku. Táto previerka splnila účel, keďže akýkoľvek zápas je lepší než tréning. Hneď po skončení stretnutia sme s kolegami z realizačného tímu išli do Michaloviec na stretnutie s Banskou Bystricou, keďže práve MFK Zemplín bude po Žiline naším ďalším súperom," prezradil ešte v pondelok pre klubový web FC Košice tréner Anton Šoltis.

08:00 - Sobotňajší program je nasledovný. Pre koronavírus v tíme Michaloviec majú Zemplínčania odložený súboj so Slovanom. Hrať sa však bude v Košiciach, kde nováčik privíta Žilinu, a rovnako v Trenčíne, ktorý sa bude chcieť revanšovať za minulotýždňový debakel. Proti bude Ružomberok.

18. AUGUST

22:55 - K mikrofónu televízie NovaSport sa postavil aj asistent trénera Ščasného Mário Auxt. "Nepodali sme ideálny výkon, ale dôležité je, že sme dokázali zareagovať a dali do polčasu gól. V druhom sme chceli byť aktívnejší, no cení sa, že sme neinkasovali a strelili druhý zásah. Je to šťastnejší výsledok."

Hodnotenie oboch základných zostáv
Hodnotenie oboch základných zostávFlashscore

22:50 - Súboj zhodnotil kormidelník Záhorákov Pavol Majerník. "Mali sme dobrý vstup. Dali sme rýchly gól. Ani sám neviem ako sme dostali vyrovnávajúci zásah. Situáciu som nevidel, taká zvláštna. V prvom polčase to bola zaslúžená remíza. Po zmene strán sme s trochou šťastia mohli uhrať výsledok 1:1, ale ukázali sme veľmi málo na to, aby sme v Bystrici bodovali."

22:40 - Skaličania, naopak, sa dostávajú do výsledkovej krízy. Od prvého kola, ktoré zvládli doma s ViOnom, čakajú na ďalšie víťazstvo. Pod Urpínom prehrali tretie ligové kolo v rade. 

22:35 - Banská Bystrica zdolala Skalicu a dočkala sa prvého víťazstva na svojom trávniku od 8. apríla, keď na ňom naposledy zdolala Trnavu 2:0.

Štatistika duelu
Štatistika dueluFlashscore

17:15 - Skalici vo 4. kole nepomôže s určitosťou ofenzívny futbalista Denis Baumgartner. V predchádzajúcom stretnutí naskočil do súboja od druhého polčasu, ale zakrátko si v jednom zo súbojov nešťastne zranil kľúčnu kosť. Ako informuje web mfkskalica.sk, 25-ročný hráč má za sebou už aj operáciu. Čaká ho niekoľko mesačná rekonvalescencia. Práve po jeho zranení zareagovalo vedenie hosťovaním Adama Gažiho z Trenčína.

15:50 - Na presný zásah v novej sezóne stále čaká Martin Rymarenko. Ako prezradil pre klubový web mfkdukla.sk, poverčivý nie je a kopačky nemenil. "Stále je to v nohách, nie v kopačkách, takže s tohto pohľadu nemyslím, že za to môžu kopačky. Každý zápas so Skalicou je boj, možno pre oko diváka nie až tak pohľadný futbal. Pokúsime sa nadviazať na posledné dva výkony, hrať dobre a získať tri body," nadviazal na blížiaci sa výkop 4. kola.

15:15 - Zverenci trénera Ščasného, ktorý v sobotu oslávi svoje 45. narodeniny, sa budú opäť spoliehať aj na brankára Matúša Hrušku. V minulom ročníku si pripísal najviac zákrokov spomedzi všetkých ligových gólmanov (128). V úvode nového ročníka nazbieral 14, čo je zatiaľ druhý najvyšší počet po Belkovi (15).

14:45 - Pri gólovej štatistike zostaneme. Skalica dala šiesty najväčší počet gólov (4) spolu so Slovanom a Ružomberkom. Čo sa týka defenzívy, tak má piatu najlepšiu spolu s ViOnom (4).

14:20 - Dukla je tretia najproduktívnejšia spolu s DAC a Trenčínom. Strelili po 6 gólov. Najviac má na konte žlto-zelená Žilina (8). Na druhej strane, Bystričania inkasovali najviac gólov - šesť - spolu s Trenčínom.

13:48 - Skalica patrí medzi šesť mužstiev, ktoré v novom ročníku zatiaľ nebodovali vonku.

V dosiaľ jedinom vystúpení u súpera prehrala v Ružomberku 1:2, hoci po polčase

viedla 1:0. Pritom Záhoráci neprehrali v jarnej nadstavbe o udržanie sa ani jeden z piatich duelov na

trávnikoch súpera (3-2-0).

13:00 - Dukla sa vracia na svoj štadión po dvoch zápasoch vonku, z ktorých získala 4 body

(remíza 2:2 na Slovane a triumf 3:0 v Michalovciach). Banskobystričania ale naposledy doma vyhrali 8. apríla nad Trnavou (2:0).

Posledné výsledky Bystrice
Posledné výsledky BystriceFlashscore

12:15 - Zaujímavosťou je, že piatkoví súperi prežívajú prakticky opačný úvod sezóny než tomu bolo v tej minulej, keď sa obaja medzi elitu vrátili. Po troch kolách mali opačný počet bodov ako – Dukla 3,

Skalica 4.

11:30 - Skalica má vo svojom tíme skúseného obrancu Podhorina, ktorý strelil už dva góly, čo je presná polovica z doterajších zásahov tímu. Bolo by ich určite viac, keby Yao proti Slovanu nezahodil obrovské príležitosti.

10:30 - Pre Banskú Bystricu to bude v 4. kole novej sezóny Niké ligy tretí piatkový zápas. Hneď na úvod doma podľahla Podbrezovej (1:4), pred týždňom uspela na pôde Michaloviec (3:0). Skalica hrala predohrávku v rámci 2. kola, keď v Ružomberku prehrala tesne 1:2.

09:00 - Výkony a výsledky Dukly sa po úvodnej prehre zlepšujú, čo vníma aj mladý obranca Jakub Uhrinčať: "Úvodné zápasy môžu naznačiť veľa. Po prvom kole sme si trošku vstúpili do svedomia a začali brať veci tak, ako sme ich brali aj minulej sezóne, najmä v jarnej časti. Máme na čom stavať, s poctivou robotou na tréningoch a takýmto výkonom v zápase môžeme napredovať v ďalšom priebehu Niké ligy," povedal pre klubový web.

08:00 - Je tu piatok a s ním aj prvý zápas 4. kola Niké ligy! Víkend načnú vzájomným duelom o 20:30 Banská Bystrica a Skalica.

Pohľad na päť ostatných vzájomných súbojov Banskobystričanov a Skaličanov.
Pohľad na päť ostatných vzájomných súbojov Banskobystričanov a Skaličanov.Flashscore

17. AUGUST 

17:15 - Zápas 4. kola Niké ligy medzi Slovanom Bratislava a Michalovcami, ktorý bol naplánovaný na sobotu 19. augusta o 18:00, je oficiálne odložený. Dôvodom je vysoká maródka medzi hráčmi hostí. Náhradný termín bol stanovený na stredu 1. novembra o 15:00.

Po zhodnotení všetkých faktov, konzultácii danej situácie s manažérom zdravotnej starostlivosti SFZ MUDr. Pavlom Malovičom a takisto po zvážení rizík, súvisiacich s možným nakazením hráčov ŠK Slovan ako účastníka play-off o Európsku ligu, sa rozhodlo vedenie ÚLK žiadosti o odklad zápasu zo strany Michaloviec vyhovieť. 

Klub MFK Zemplín Michalovce vzhľadom na vysokú chorobnosť v mužstve požiadal Úniu ligových klubov o odklad víkendového zápasu. Svoju žiadosť podložil stanoviskami Regionálneho úradu zdravotníctva a Infektologickej ambulancie. 

16:48 - Mladý stredopoliar Adam Gaži odchádza z Trenčína na polročné hosťovanie do Skalice. Záhoráci o tom informovali na sociálnych sieťach. Minulú sezónu strávil v Liptovskom Mikuláši. Počas MS do 20 rokov odohral v štyroch stretnutiach dokopy 129 minút, dvakrát nastúpil v základnej zostave. Na začiatku aktuálneho ročníka príležitosť nedostal.

16:01 - V doterajších troch kolách Niké ligy musel tréner DAC Guľa zakaždým nútene striedať. V Michalovciach zraneného Risvanisa nahradil cez polčas Márk Csinger, proti Košiciam išiel z ihriska v bolestiach Gavrić, kým v Ružomberku už po štvrťhodine nepríjemne spadol Brunetti a vystriedal ho opäť Csinger.

"Obrancu väčšinou striedajú, len keď sa niekto zraní. Išiel som tam bez rozcvičky, trvalo mi preto pár minút, kým som sa zahrial, no myslím si, že som podal dobrý výkon. Chceli sme vyhrať, urobili sme pre víťazstvo všetko. Bola tam ruka v šestnástke, po ktorej sme mali kopať penaltu," povedal mladík pre klubový web.

15:19 - Futbalisti Michaloviec od utorka pre chorobu netrénujú a ich sobotné stretnutie na pôde Slovana bude s najväčšou pravdepodobnosťou odložené. O túto možnosť už klub požiadal Úniu ligových klubov: "Od utorka náš trénerský tím prerušil tréningový cyklus, nakoľko sa zdravotný stav nezlepšuje. Až dvanástim hráčom bolo diagnostikované ochorenie COVID-19. Zísť by sme sa mali opäť až v sobotu," píšu Zemplínčania.

14:52 - Trnavu síce v nedeľu čaká stretnutie proti Podbrezovej, ale ešte predtým má na programe jedno nanajvýš dôležité, nakoľko v odvete 3. predkola Konferenčnej ligy privíta vo štvrtok o 20:00 na štadióne Antona Malatinského poľský Lech Poznaň. Zo severu si priviezli "andeli" hrateľný výsledok 1:2.

14:14 - V hlavnom meste opäť zafungovala spolupráca medzi futbalovým a hokejovým Slovanom tak, aby si fanúšikovia mohli užiť vo štvrtok (24.8.) oba zápasy.

"Vzhľadom na presun ŠK Slovan do Európskej ligy a domáci zápas play-off o postup do skupinovej fázy vo štvrtok 24. augusta o 20:30, HC Slovan sa dohodol s klubom Graz 99ers posunúť začiatok prípravného duelu v rovnaký deň už na 17:30, aby sme umožnili všetkým fanúšikom Slovana, ktorí sa chystajú kluby podporiť na obe stretnutia, komfortnejší presun na Tehelné pole," píše HC Slovan vo vyhlásení na sociálnej sieti.

13:55 - Podbrezová sa síce nachádza bez straty bodu na prvom mieste tabuľky Niké ligy, ale český tréner Roman Skuhravý vie, že mužstvo má stále priestor na zlepšovanie sa.

"Vďaka nárokom, ktoré máme na chalanov, vždy sa tam nájdu nejaké chybičky. Tak, ako som hovoril na tlačovke, nemením to a vážim si, že sme tento zápas vyhrali. Samozrejme, po zhliadnutí záznamu máme stále vo finálnej fáze obrovské rezervy aj v timingu, v pokoji a samozrejme aj v kvalite premenenia, pretože tých šancí a nielen stopercentných, ale predovšetkým v predfinálnej fáze, bolo veľa," povedal pre klubový web "Železiarov".

13:16 - Piatková predohrávka prinesie súboj dvoch minulosezónnych nováčikov, ktorí sa proti sebe pravidelne stretávali aj v 2. lige. Ich bilancia je pritom nesmierne vyrovnaná, dokonca z posledných deviatich stretnutí činí zhodný počet troch výhier Dukly, troch Skalice a troch remíz. Počas minulého ročníka sa ale zrodilo jedno víťazstvo Banskej Bystrice a remíza. Uplynulé štyri vzájomné zápolenia celok spod Urpína neprehral.

13:00 - Počas týždňa sa uskutočnil jeden zaujímavý odchod. Slovenský futbalista Adrián Kaprálik sa dohodol s vedením MŠK Žilina na predĺžení spolupráce. S klubom podpísal nový kontrakt s platnosťou do 30. júna 2026. Dvadsaťjedenročný krídelník však dohrá túto sezónu v tíme účastníka poľskej Ekstraklasy Górnik Zabrze, kam putuje na ročné hosťovanie bez následnej opcie. Viac čítajte v článku.

12:45 - Všetky domáce stretnutia Slovana Bratislava v Niké lige v jesennej časti sa odohrajú v nedeľu. Dôvodom sú povinnosti slovenského majstra v európskych súťažiach. Slovan už má istotu účasti v skupinovej fáze Európskej konferenčnej ligy, budúci týždeň zabojuje v prvom zápase play-off o účasť v skupine Európskej ligy.

12:30 - Uplynulé týždne boli pre Róberta Polievku mimoriadne náročné. Kapitán Banskej Bystrice sa stal z dôvodu prestupovej ságy do Slovana Bratislava azda najsledovanejším futbalistom na Slovensku. Momentálne sa však koncentruje na výkony v drese Dukly. Prečítajte si exkluzívny rozhovor pre Flashscore Správy.

12:15 - Fantastický úvod sezóny z osobného hľadiska prežíva ružomberský záložník Kristóf Domonkos, ktorý v doterajších troch kolách Niké ligy strelil tri góly a ako jediný futbalista súťaže sa presadil v každom zápase. Viac sa dozviete v rozhovore.

12:00 - Na čele tabuľky strelcov sú už štyria trojgóloví protagonisti. K Petrovi Kováčikovi sa pridali Henry Addo, Rahim Ibrahim a Kristóf Domonkos. Po dva zásahy majú na konte Ďuriš, Polievka, Djuričin, Kabongo, Krstovič a Podhorin. Po dve asistencie doposiaľ zaznamenali Bartoš, Soares, Galčík aj Záhumenský. Každý z tohto kvarteta pritom takisto strelil jeden gól. Podbrezovský brankár Richard Ludha ako jediný udržal dve čisté kontá. Neinkasoval už 241 minút po sebe.

11:45 - Takto vyzerá Flashscore zostava 3. kola Niké ligy.

11:30 - Podbrezová ako jediná vyhrala všetky tri svoje doterajšie zápasy, a tak je na čele tabuľky. Trenčín podľahol Žiline, ktorá má rovnako šesť bodov. Slovan premiérovo uspel, DAC naposledy iba remizoval v Ružomberku a Trnava si svoje stretnutie s Košicami odložila. Ako sa bude mužstvám dariť tentoraz?

Výsledky 3. kola Niké ligy.
Výsledky 3. kola Niké ligy.Flashscore

11:00 - Vitajte pri sledovaní trackeru Niké ligy pred začiatkom 4. kola. K tretiemu kolu sa môžete vrátiť cez naše tradičné udalosti.

Tabuľka po 3. kole Niké ligy.
Tabuľka po 3. kole Niké ligy.Flashscore