Bystričania zabrali doma naplno. Skalica s treťou prehrou v rade

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Bystričania zabrali doma naplno. Skalica s treťou prehrou v rade

Autor vyrovnávajúceho zásahu Arevalo Acosta s trénerom Ščasným.
Autor vyrovnávajúceho zásahu Arevalo Acosta s trénerom Ščasným.Profimedia
V piatkovej predohrávke 4. kola Niké ligy sa pod Urpínom dlho zdalo, že sa Banská Bystrica so Skalicou rozíde zmierlivo. Až v samom závere domáci začali vyvíjať na súpera tlak a dočkali sa odmeny v podobe víťazného zásahu. Strelil ho Branislav Ľupták (32). Dukla uspela na domácom trávniku prvýkrát od apríla.

Banská Bystrica - Skalica 2:1

Už vo štvrtej minúte sa ozval kapitán domácich Róbert Polievka. Z hranice pokutového územia strieľal spoza tiel brániach hráčov, ale pokus nebol dostatočne razantný a našiel v strede brány pripraveného brankára hostí. V polovici deviatej sa ale tešila Skalica. Autové vhadzovanie a útok po pravej strane založil Krčík, narazil Vlaskovi, ktorého prudkú loptu pred bránou si s nabiehajúcim Rudzanom zrazil do vlastnej siete Uhriňčať - 0:1.

Na opačnej strane prišla prakticky okamžitá odpoveď. Začalo sa hrať vo vyššom tempe. Zľava odcentroval na vzdialenejšiu žrď, kde bol pripravený Arevalo Acosta, ale s ponúknutou možnosťou nenaložil podľa predstáv. Všetko si vynahradil ani nie o dve minúty. Tentoraz ťažil z individuálnej práce Rymarenka. Vletel do pokutového územia a prihrávkou pod seba ponúkol zásah Arevalovi Acostovi. Uruguajčan bol síce tiesnený dvojicou Podhorin - Nagy, napriek tomu sa dostal k nechytateľnej strele zbízka - 1:1. V devätnástej minúte sa priestor vľavo otvoril rýchlonohému Yaovi, ktorý vypálil na bližšiu žrď a za pomoci Hrušku ju aj obtrel. 

Hodnotenie oboch základných zostáv
Hodnotenie oboch základných zostávFlashscore

Ďalší priebeh vyložené príležitosti nepriniesol do kabín išli obaja za bezgólového stavu. Krátko po zmene strán mal na kopačke vedúci gól Matejov. Yao si narazil s Vlaskom a ideálne naservíroval loptu zhruba na jedenásť metrov spomínanému Matejovovi. Jeden z najskúsenejších a nikým nekrytý pálil trestuhodne nad bránu. Nasledujúce minúty priniesli medzišestnástkový futbal. Po hodine hry chcel priebeh zmeniť Polievka. V 63. minúte napriahol z hranice šestnástky a obstrelom míňal ľavú žrď gólmana Lukscha. 

Ten istý hráč pálil nebezpečne desať minút pred koncom po odrazenej lopte. Defenzíva Skalice stihla jeho pokus zablokovať na roh. Lenže to už bola pasáž, ktorú mala pod kontrolou Banská Bystrica. Na súpera vyvíjala čoraz vyšší tlak a zakrátko sa prvýkrát v stretnutí dočkala vedúceho zásahu. Po rohu Polievku posunul bránený Záhumenský loptu do druhej vlny Ľuptákovi, ten sa do nej oprel a po teči Ranka zapadla za chrbtom bezmocného Lukscha - 2:1.

Štatistika duelu
Štatistika dueluFlashscore

Zároveň to bol víťazný gól, ktorým si hráči trénera Ščasného pripísali druhé víťazstvo v sezóne. Prvé na domácej pôde od 1. apríla, keď zdolali Podbrezovú. Nadviazali tak na tri body zo Zemplína. Naopak, Skaličania zaznamenali tretiu prehru v rade.