Domonkos je pri chuti. Tri zápasy, tri góly a pochvala od trénera ako odmena

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Domonkos je pri chuti. Tri zápasy, tri góly a pochvala od trénera ako odmena

Domonkos sa teší zo svojho gólu do siete Skalice.
Domonkos sa teší zo svojho gólu do siete Skalice.MFK Ružomberok
Fantastický úvod sezóny z osobného hľadiska prežíva Kristóf Domonkos (24), ktorý v doterajších troch kolách Niké ligy strelil tri góly a ako jediný futbalista súťaže sa presadil v každom zápase.

Jeho zásah do siete Žiliny síce na body nestačil, ale následne rozhodol stretnutie proti Skalici a zariadil cennú remízu s Dunajskou Stredou"Vôbec som nečakal takýto úvod. Do každého zápasu som išiel s tým, že chcem pomôcť mužstvu. Som veľmi rád, že mi to tam padá a dúfam, že to vydrží," hovorí Domonkos v rozhovore pre Flashscore Správy.

Šikovný stredopoliar pritom v predošlých 29 stretnutiach za Ružomberok vsietil jediný presný zásah. "Je za tým tvrdá práca a takisto spoluhráči, bez ktorých by sa ani mne nedarilo. Podarilo sa mi využiť šance, do ktorých som sa dostal. Keď sa vám začne dariť strelecky, vždy to príde prirodzene," pokračuje.

Na tlačovej konferencii svojho zverenca chválil tréner Peter Tomko, o ktorom je známe, že nezvkyne vyzdvihovať jednotlivcov. "Bol som nesmierne rád, že ma pochválil," priznal Domonkos. Posledné vystúpenie proti Dunajskej Strede mohlo byť špeciálnejšie, keďže je odchovancom práve tohto tímu, ale rodák z Galanty to tak necítil.

Tri zápasy, tri góly, to je bilancia Domonkosa.
Tri zápasy, tri góly, to je bilancia Domonkosa.Flashscore

"Strávil som tam pätnásť rokov, začínal som tam a tešil som sa na tento súboj. Som rád, že sa mi podarilo streliť gól, no nijako extra špeciálne to pre mňa nebolo. Na DAC mám pekné spomienky, ale každý duel v lige vnímam rovnako, tento nebol výnimkou," tvrdí.

Bývalý kapitán Komárna vynechal takmer celú jesennú časť Niké ligy v minulej sezóne. Vrátil sa na jar, keď mužstvu unikla skupina o titul. Do tej o záchranu sa "Ruža" vracať nechce.

"Potrebujeme zbierať body, nemôžeme ich  zbytočne strácať a hlavne musíme vyhrávať "ľahšie" zápasy, aj keď momentálne taký nebude žiaden. Mužstvá v súťaži sú veľmi vyrovnané. Doma potrebujeme vyhrávať a zvonku priviesť čo najvyšší počet bodov," uvedomuje si Domonkos.

Na ihrisku predvádza kvalitné výkony a je v hernej pohode. "Cítim sa komfortne a sebavedomo. Snažím sa hrať čo najlepšie, podávať dobré výkony, pomáhať tímu a užívať si futbal," nechal sa počuť Domonkos.

Mrzí ho neúspech pod Dubňom, kde futbalisti spod Čebraťa prehrali 1:3. "Nemali sme jednoduhcé stretnutia. Na umelej tráve v Žiline sa hrá ťažko. Podarilo sa nám vyrovnať na 1:1, ale škoda, že sme na konci prehrali, čo nás mrzí, ale teší výhra proti Skalici a aj bod s Dunajskou Stredou je cenný. Mali sme šance rozhodnúť, no myslím si, že až na tú Žilinu môžeme byť spokojní," povedal člen štvorbodového tímu.

Ružomberok sa najbližšie predstaví v Trenčíne, ktorý po dvoch výhrach premiérovo prehral. "Doma na umelej tráve je silný, ale musíme byť trpezliví, počkať si na šance a z každej sa pokúsiť vyťažiť maximum. Ideme tam s cieľom získať tri body," uzavrel v rozhovore pre Flashscore Správy stredopoliar Kristóf Domonkos.