Dunajskú Stredu zostrelili bývalí hráči, Polievka hovorí o zaslúženom víťazstve

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Dunajskú Stredu zostrelili bývalí hráči, Polievka hovorí o zaslúženom víťazstve

Róbert Polievka opäť ukázal, prečo je kapitánom Banskej Bystrice.
Róbert Polievka opäť ukázal, prečo je kapitánom Banskej Bystrice.Profimedia
Futbalisti Banskej Bystrice po dlhých desiatich rokoch oslavovali víťazstvo v Dunajskej Strede, keď v 5. kole Niké ligy vyhrali na pôde vicemajstra 2:1. Po treťom triumfe za sebou sa posunuli v tabuľke na 4. miesto, keď preskočili práve svojho sobotňajšieho súpera.

Paradoxne, tri body pre pre Banskú Bystricu zariadili bývalí hráči DAC - Martin Rymarenko i Róbert Polievka pôsobili v minulosti v žlto-modrom drese. "Zaslúžili sme si vyhrať. Možno to znie sebavedomo, ale za prvý polčas sme zaslúžili získať tri body," povedal Polievka.

"Nevedel som, že Dukla vyhrala na pôde Dunajskej Stredy po desiatich rokoch, vážime si každé víťazstvo. Bolo dôležité, že pred zápasom sme uverili, že môžeme uspieť. Počuli sme veľa kritiky na naše mužstvo, ukázali sme, že bola neoprávnená. Mužstvo ukázalo, na čo má a som rád, že sme zvíťazili," pokračoval.

Kanonier Polievka exkluzívne: Bystričania mi prestup priali, Slovan som už hodil za hlavu

Kapitán Dukly bol hlavnou postavou zápasu, keďže na prvý gól prihral a druhý sám strelil. Mohol skórovať už v 40. minúte, ale jeho pokus z pokutového kopu chytil domáci brankár Aleksandar Popovič. "Vďaka patrí hlavne chalanom, podporovali ma. Za posledné týždne som toho mal na sebe veľa. Nebyť ich, dnes by sa mi to nepodarilo. Po nepremenenej penalte som zostal stále pokojný, ale vnútorne ma to škrie. Je to krajšie, vyhrať proti Dunajskej Strede gólom, keď ho dáte ako útočník. Teším sa, som hrdý na mužstvo a ideme ďalej," dodal Polievka.

Strelcom prvého gólu Banskej Bystrice bol Martin Rymarenko, ktorého taktiež teší trojbodový zisk: "Je to pre nás pekný úspech. Prišli sme sem s cieľom pobiť sa o tri body. Bol to dobrý zápas, sme radi, že sa nám podarilo zvíťaziť. Išli sme do Dunajskej Stredy s nejakým zámerom a podarilo sa. DAC sme nepúšťali do vyložených šancí."

Dukla poskočila na štvrté miesto tabuľky, hráči to však príliš nevnímajú: "Stále je to len piate kolo, na tabuľku ešte nepozeráme. Nemá žiadnu výpovednú hodnotu. Ideme od zápasu k zápasu. Nabudúce hráme doma s Ružomberkom a chceme potvrdiť tri body."

Dunajská Streda - Banská Bystrica 1:2

DAC utrpel prvú prehru v sezóne. Za sebou mal vydarené stretnutia, avšak proti Dukle vyšiel naprázdno.

"Išli sme do súboja po dobrom týždni. Vyhrali sme v Zlatých Moravciach, v Gabčíkove a postúpili v pohári. Po dlhšej dobe sme hrali konečne na domácom štadióne. Chceli sme fanúšikom ukázať niečo iné. Mrzí nás to. Zsolt Kalmár sa rozlúčil, bolo to pekné, ale na ihrisku nebolo dobré to, čo sme predviedli. Musíme sa z toho poučiť. Máme dôležitý zápas v Trenčíne pred reprezentačnou pauzou," uviedol domáci stredopoliar Christián Herc, podľa ktorého zmarená penalta mužstvo nepovzbudila.

Hodnotenie aktérov duelu.
Hodnotenie aktérov duelu.Flashscore

"Prvý polčas bol dosť otvorený. Na konci kopala Bystrica penaltu, Popovič ju skvele chytil. To nás malo nakopnúť. Prvý polčas z našej strany tiež nebol ideálny. Potom sme dali prvý gól. Nemôže sa však stať, že brankár chytí penaltu, dáme gól na 1:0, hráme pred našimi fanúšikmi a necháme si utiecť tri body. Boli sme výborne pripravení, kondične, takticky. Na ihrisku sme však nepredviedli to, čo sme trénovali."

V uplynulých týždňoch DAC opustil najprv Zsolt Kalmár a neskôr aj kanonier Nikola Krstovič. Proti Dukle tak v mužstve "žlto-modrých" chýbal líder, ktorý by zavelil k víťazstvu. 

"Obaja boli výborní na ihrisku aj mimo neho. Určite budú chýbať, chýbali aj proti Dukle. Už tu nie sú, musíme sa pozerať, ako ďalej. Obom fandím, nech sa presadia a sú šťastní, ale už nám nepomôžu. Musíme nájsť dvoch takých dôležitých hráčov, aby sme nadviazali na predchádzajúce výsledky. Dúfam, že táto prehra nás nakopne a pôjdeme správnou cestou," dodal Herc.