V Podbrezovej vravia o veľkej smole, Trenčín šiel za šťastím a udrel v samom závere

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

V Podbrezovej vravia o veľkej smole, Trenčín šiel za šťastím a udrel v samom závere

Trenčania sa dočkali vytúženého vyrovnania.
Trenčania sa dočkali vytúženého vyrovnania.TASR
Futbalisti Podbrezovej mali v sobotňajšom 5. kole najvyššej slovenskej súťaže na dosah štvrté víťazstvo. Doma viedli nad Trenčínom 2:1 ešte v nadstavenej tretej minúte, no napokon o výhru prišli. Hosťom totiž dovolili zahrávať priveľa štandardiek, a to sa im vypomstilo.

O vyrovnávajúci gól na 2:2 sa v závere merania síl postaral nešťastným vlastným zásahom Marek Kristián Bartoš. Po stretnutí neskrýval smútok a novinárom povedal: "Je to veľká škoda, že sme duel nedotiahli do víťazného konca. Bol roh, vznikla skrumáž, prišiel súboj a lopta mi nešťastne padla na bedro alebo na stehno, odrazilo sa to do brány. V podstate som s tým už nemal čo robiť.

Následne muž nešťastného momentu dodal: "Tento zápas sme mali tretím gólom uzavrieť už skôr, mali sme na to šance. Mrzí ma koniec, že to nevieme v nadstavenej štvrtej minúte uskákať. Ponúkli sme Trenčínu veľa štandardných situácií, ako keby sme si ten gól pýtali."

Podbrezovčania síce prehrávali v prvom polčase 0:1, ale do prestávky vyrovnali a na začiatku druhej polovice dokonali i obrat gólom na 2:1. Tesné vedenie po nepremenených šanciach nenavýšili, aj preto za to v samom závere pykali.

"Do druhého polčasu sme vstúpili dobre, išli sme do vedenia, ale boli sme potrestaní za množstvo nevyužitých šancí a inkasovali sme v nadstavenom čase nešťastný gól. Musíme viac pracovať na efektivite," hodnotil duel podbrezovský stredopoliar Peter Kováčik, ktorý vyrovnal hlavičkou stav na 1:1.

Gólovo sa mu darí, so štyrmi presnými zásahmi je najlepším strelcom mužstva, avšak po remíze s Trenčínom spokojný so svojím výkonom nebol: "Mal som tam veľa zbytočných strát. Aj prvý inkasovaný gól vznikol po mojej chybe. Mohlo to byť z mojej strany lepšie, nie som so sebou spokojný." 

Tréneri oboch tímov hodnotili sobotňajší duel v Podbrezovej ako vysoko kvalitný. Hráči s nimi taktiež mohli iba súhlasiť. Tvrdil to aj trenčiansky kapitán Damián Bariš: "Myslím si, že diváci videli kvalitný ligový zápas. Chceli sme vyhrať, ale berieme aj remízu. Možno niekto povie, že sme mali v závere v nadstavenom čase šťastie, no my sme si za tým gólom išli až do samého konca. Boli sme dobre motivovaní a to sa nám vrátilo."

V Niké lige figuruje Trenčín na treťom mieste s rovnakým počtom bodov ako druhá Podbrezová a so stratou dvoch bodov na vedúcu Žilinu. "Pohľad na tabuľku nás teší. Máme dobré body, ale stále sme iba na začiatku. Pred nami je dlhá sezóna, nepoľavujeme, chceme stále viac," poznamenal.

Pred začiatkom septembra sa prvá pätica meniť už nebude
Pred začiatkom septembra sa prvá pätica meniť už nebudeFlashscore