Prišiel, odkrútil si premiéru a je mimo hry. Košice do konca roka bez Kružliaka

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Prišiel, odkrútil si premiéru a je mimo hry. Košice do konca roka bez Kružliaka

Kružliak zažíva nešťastné obdobie.
Kružliak zažíva nešťastné obdobie.FC Košice / Šimon Pavlišin
Nováčik Niké ligy z Košíc nedávno do svojich radov priviedol posilu v podobe Dominika Kružliaka. Dvadsaťsedemročný obranca mal nahradiť zraneného Jána Kriváka (29), ktorého vyradil roztrhnutý väz v kolene. Namiesto pravidelnej pomoci košickej defenzíve ho však čaká dlhá prestávka.

Krivák sa východniarom zranil v zápase šiesteho kola, keď na vlastnej pôde zdolali tím Zlatých Moraviec. Po okamžitom angažovaní z Grécka prichádzajúceho Kružliaka sa Košičania tešili z poriadneho vystuženia zadných radov. Nový stopér tamojšieho FC sa v kádri ani poriadne nezahrial a už musí pauzovať.

Premiéru si odkrútil na ihrisku svojho bývalého zamestnávateľa z Ružomberka, spomínať na ňu ale nebude v najlepšom. Okrem najtesnejšej prehry si odniesol aj zranenie kľúčnej kosti, ktoré ho posiela pod skalpel.

"Do hráča domácich som sa zakliesnil, potom som nešťastne spadol. Hneď som cítil prudkú bolesť v ramene. Nemyslel som si však, že to bude mať až také následky. Je mi nesmierne ľúto, že hneď v prvom zápase som si privodil zranenie, ktoré ma vyradí z hry na taký dlhý čas," povedal Kružliak pre klubový web po tom, čo mu lekári oznámili, že už 19. septembra ho čaká operácia. 

Návrat nového člena košického tímu je predbežne naplánovaný o tri mesiace. Osud to možno zariadi tak, že sa to udeje 16. decembra, keď je na programe ďalší duel Košičanov práve s ružomberským MFK.

"Nechcem nič uponáhľať. Prvý mesiac budem musieť mať ruku fixovanú a až potom budem môcť začať s rehabilitáciou a cvikmi. Je mi ľúto, čo sa stalo. Vieme, že mám za sebou nie príliš príjemné obdobie, toto mi na pohode nepridalo,“ vyjadril sa zranený futbalista.

Z celej situácie je nešťastný aj tamojší generálny manažér Pavol Turczyk. V jeho ideálnych predstavách by sa v strede obrany predstavovalo práve duo Krivák - Kružliak, nakoniec ale nemôže počítať ani s jednou z opôr. 

"Ani neviem, čo mám na to povedať. Je to veľká škoda. Vieme, akou stratou je pre nás absencia Kriváka, ale dlhodobý výpadok Kružliaka je už tvrdá rana. Obom chlapcom prajem skoré uzdravenie, zranili sa v zápale boja,“ uviedol.