Hráme pekne, súperi nás chvália. Futbal sa však hrá na góly a body, hovorí Mondek

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Hráme pekne, súperi nás chvália. Futbal sa však hrá na góly a body, hovorí Mondek
Mondek (vľavo) je v tejto sezóne najlepším strelcom Zlatých Moraviec.
Mondek (vľavo) je v tejto sezóne najlepším strelcom Zlatých Moraviec.TASR
Zlaté Moravce majú po siedmich kolách Niké ligy iba jeden bod. Síce hrajú dobre, ale nedokázali vyhrať. Súperi ich chvália za predvedenú hru a sami hráči si uvedomujú, že nastolená cesta je dobrá, lenže ako v exkluzívnom rozhovore pre Flashscore Správy hovorí Karol Mondek (32), futbal sa hrá na góly a hlavne body.

Karol, ako by ste opísali atmosféru, ktorá momentálne panuje v kabíne Zlatých Moraviec?

"Vzhľadom na výsledky, aké máme, atmosféra nie je ideálna, ale nepanikárime, pretože je pred nami stále dostatok kôl. Vieme, že hráme dobre, no chýbajú tomu maličkosti, aby sme začali bodovať."

Čo sú maličkosti z vášho pohľadu?

"Medzi šestnástkami hráme dobre, sme vyrovnaným súperom, možno aj lepším, ale chýbajú nám detaily v útočnej fáze. V súperovej šestnástke nedokážeme premeniť šance a v našej robíme lacné chyby, po ktorých dostávame góly. Súperi proti nám ľahko skórujú."

Väčšina prehier bola iba o jeden gól. Je situácia o to frustrujúcejšia?

"Presne tak. V zápasoch, ktoré sme odohrali, to nebolo pre súperov jednoznačné. Vždy hráme vyrovnane, ale chýbajú tie detaily. Ako som povedal, musíme byť efektívnejší v útočnej fáze a vzadu sa vyvarovať chýb."

Posledné zápasy ViOn-u.
Posledné zápasy ViOn-u.Flashscore

To sú podľa vás hlavné príčiny?

"Áno. Súperi nás po zápasoch pochvália, že sme hrali dobre a takéto Zlaté Moravce už dlho nevideli, ale čo z toho, keď prehráme. Futbal sa hrá na góly a body."

To sa stalo mimo iného aj naposledy, keď vám vyslovil uznanie trenčiansky tréner Stolica...

"Ako sa hovorí: hráte dobre, príďte zas. Nie je to dobré pre našu psychiku, pretože sami vidíme, že herne nám to ide, ale výsledky hovoria niečo iné. Tréner Cifranič tu niečo nastolili, ideme dobrým smerom, no potrebujeme body, aby sme sa chytili a získali sebavedomie."

Keď na úvod sezóny uniknú body, potom sa to ťažko dobieha. V akej situácii ste z tohto pohľadu?

"Úvod sezóny nám už ušiel, ubehlo dosť zápasov a my máme stále len jeden bod."

Vedenie za vami ale stojí, o čom svedčia aj posledné vyjadrenia pána Ondrejku...

"To si musí vedenie zvážiť, či bude mať trpezlivosť, ale verím, že to tak bude. V kabíne bol za nami aj majiteľ. Verí našej ceste, na ktorú sme sa vydali. Musíme vydržať a verím, že to zlomíme."

Pred sezónou sa káder omladil. Dalo by sa povedať, že mužstvu chýbajú skúsenosti?

"To si nemyslím, pretože máme vyvážený káder. Sú tam mladí aj skúsení hráči, ale chýba nám väčšia zohranosť. Cez leto sa to pomenilo a nie sme spolu dostatočne dlhý čas. Pri takejto obmene sa nedá všetko spraviť hneď. Prišiel nový tréner, vydali sme sa na cestu a výsledky sa zatiaľ nedostavili. Ja však verím, že vyladíme detaily a budeme už konečne vyhrávať. Chceme vyhrať už najbližší zápas, aj keď Banská Bystrica je rozbehnutá. V Niké lige sú ťažké všetky stretnutia. Do každého musíme ísť s cieľom vyhrať."

Ako z tejto situácie von?

"Vidím jedno riešenie, aj keď nie je úplne futbalové. Doteraz sme hrali na oko krásne, ale bez bodov. Teraz je možno na čase hrať nie príliš na krásu, ale tak, aby sme bodovali. Potom sa môžeme odraziť a ísť ďalej svojou cestou. Musíme to zlomiť jedným zápasom. Aj keby to nebolo herne optimálne, ale získame body. Presne v to dúfame, aby sa nám podarilo vyhrať jeden zápas a potom to už pôjde. Nemali sme ľahký žreb, ale na to sa nemôžeme a ani nebudeme vyhovárať. Ako kolektív sme nastavení veľmi dobre, nemáme medzi sebou žiadne problémy, no potrebujeme jeden duel, aby sme išli tabuľkou hore."