Slovan pretočil zostavu a zdolal Žilinu, Trnava negatívnu sériu proti Ružomberku nezlomila

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Slovan pretočil zostavu a zdolal Žilinu, Trnava negatívnu sériu proti Ružomberku nezlomila
Aktualizované
Hráči Slovana sa tešia po strelení gólu do siete Žiliny.
Hráči Slovana sa tešia po strelení gólu do siete Žiliny.TASR
Futbalisti Slovana Bratislava vyhrali v zápase 8. kola Niké ligy proti Žiline 2:0. Trnava doma remizovala s Ružomberkom 2:2, takže tohto súpera neporazila už sedemkrát v rade.

ŠK Slovan Bratislava - MŠK Žilina 2:0

Tréner Weiss spravil v základnej zostave Slovana oproti štvrtkovému zápasu s Klaksvíkom až deväť zmien. Druhý raz po sebe nastúpili iba brankár Borjan a útočník Strelec. Na strane hostí nefiguroval skúsený obranca Tomáš Hubočan, ktorého štart bol v hre. Chýbal takisto najlepší strelec Addo. V šlágri kola sa dlho nedialo nič zaujímavé, čo sa zmenilo až tesne pred polhodinou hry.

Belko chytil center z rohového kopu a okamžite založil protiútok. Ďuriš smeroval z uhlu takmer sám na Borjana, okolo ktorého prihrával pred prázdnu bránu, no výborným sklzom loptu odvrátil pred nabiehajúcim protihráčom mladý krídelník Marcelli. Ten si perfektne splnil defenzívne povinnosti a zachránil svoj tím. Zakrátko Kucka stratil loptu pred vlastnou šestnástkou, takže Gidi mohol ísť na bránu, lenže nedokázal trafiť priestor troch žrdí.

Napriek tomu, že hostia boli herne aktívnejší a nebezpečnejší, góly strieľal Slovan. Najskôr pred koncom polčasu zakončil centrovanú loptu hlavičkou do siete Dávid Strelec a po zmene strán sa krásnou strelou z diaľky blysol Tigran Barseghjan. "Belasí" prekonali Belka dva razy napriek tomu, že dovtedy len dvakrát vystrelili na bránu. Domáci navyše prešli na hru s tromi stopérmi a to už ofenzíve Žiliny robilo väčšie problémy.

Jedenásty gól počas svojej kariéry do siete "Šošonov" mohol zaznamenať striedajúci Čavrič, ale na kolmicu Barseghjana výborne zareagoval Belko a pripísal si dôležitý zákrok.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Spartak Trnava - MFK Ružomberok 2:2

Trnava zostavou oproti štvrtku nejako výraznejšie nepomiešala. Novými tvárami v základe boli iba Djurič, ktorý odohral v Razgrade druhý polčas, Daniel a Štefánik. Domáci chceli zlomiť negatívnu bilanciu, pretože Spartak vyhral nad Ružomberkom naposledy pred tromi rokmi. Odvtedy sa obaja súperi stretli šesťkrát a len v jednom zápase sa Trnave podarilo skórovať.

Veľa nebezpečného pred bránami diváci v prvom polčase nevideli. Skóre otvoril na jeho konci Erik Daniel, ktorého v šestnástke našiel Ďuriš a nasledovala gólová strela. Hostia vyrovnali hneď po návrate z kabín, keď Hladík využil zaváhanie v defenzíve, na zadnej žrdi našiel Samuela Šefčíka a ten si vychutnal Takáča. Prešlo však iba päť minút a Michal Ďuriš vrátil Trnave vedenie. 

Oforiho center dokázal skúsený útočník spracovať a hneď na to volejom prestreliť Krajčírika. Bývalý reprezentant zasiahol po príchode z Cypru len do svojho druhého ligového duelu, no už má fantastickú bilanciu dvoch gólov a troch asistencií. Ofori po hodine hry trafil brvno, nezvýšil vedenie a dal šancu Liptákom vyrovnať. 

Tí ju využili naplno. Znova všetko začal Hladík, z ktorého lopty na krídle ťažil Šefčík. Ku gólu pridal asistenciu, keďže jeho pas dostal do siete Štefan Gerec. V závere išli sami na kasu Daniel aj Mikovič, ale Krajčírik aj s pomocou defenzívy nepustil loptu za čiaru a Ružomberok tak predĺžil svoju sériu bez prehry proti Trnave.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore
Aktuálna tabuľka Niké ligy.
Aktuálna tabuľka Niké ligy.Flashscore