ViOn chce zažehnať výsledkovú krízu. Dohodol sa s ľavákom Slukom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

ViOn chce zažehnať výsledkovú krízu. Dohodol sa s ľavákom Slukom

Sluka ViOn pozná aj zo vzájomných duelov.
Sluka ViOn pozná aj zo vzájomných duelov.TASR
Po Gonovi, Slávikovi, Moškovi, Majdanovi, Suľovi, Nagyovi i Balajovi je Branslav Sluka (24) ôsmym futbalistom v drese Zlatých Moraviec, ktorý má žilinskú minulosť. S klubom od Žitavy podpísal ročný kontrakt.

Sluka odštartoval letnú prípravu v materskom celku pod Dubňom, ale hernú prax nenazbieral. Neodohral ani jeden súťažný súboj. Celkovo ich má v najvyššej slovenskej súťaži na konte 87, v ktorých strelil sedem gólov a pridal štrnásť asistencií. 

"Možno mi chýba herná prax, ale na to sa nemôžem vyhovárať. Trénoval som poctivo, takže verím, že to čoskoro ukážem aj na ihrisku. ViOn mám nasledovaný, celý tím pod Cifraničom herne rastie, ale chýbajú len víťazstvá. K tým chcem, samozrejme, pomôcť,” uviedol novic v kádri Zlatomoravčanov pre klubový web fcvion.sk. 

Dvadsaťštyriročný univerzál má za ostatný rok a pol za sebou dve hosťovania. Vyskúšal si pôsobenie v Maďarsku vo farbách MTK Budapešť a naposledy v Českej Fortuna lige, kde bojoval za České Budějovice. V kariére reprezentoval Slovensko v mládežníckych kategóriách.

"Na jedno miesto sme mali vyskautovaných päť hráčov, všetci hrali našu najvyššiu súťaž. Posledný bol Branislav Sluka. Napokon sme sa na základe viacerých faktorov rozhodli práve preňho. Samozrejme, kľúčové bolo to, že je využiteľný na viacerých hráčskych pozíciách a vo viacerých herných systémoch, či už v ofenzíve, ale aj defenzíve. Navyše z tých futbalistov bol jediný ľavák, čo bolo pre nás tiež dôležité, keďže prioritne s ním rátame na ľavú stranu," priblížil angažovanie 180 centimetrov vysokého futbalistu generálny manažér klubu Marek Ondrejka.