Košice si strelili dva vlastné góly. Trenčín bez problémov vyhral, poistil si prvé miesto

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Košice si strelili dva vlastné góly. Trenčín bez problémov vyhral, poistil si prvé miesto

Trenčín nedal Košiciam žiadnu šancu.
Trenčín nedal Košiciam žiadnu šancu.TASR
Futbalisti AS Trenčín vyhrali v predohrávke 8. kola Niké ligy na pôde FC Košice a upevnili si prvé miesto v tabuľke. Na konte majú už 19 bodov. Domáci sú na desiatej priečke.

FC Košice - AS Trenčín 0:3

Trenčania začali aktívne a už v piatej minúte sa tešili po presnej strele Gonga, ktorý obišiel Mizeráka a pravačkou namieril k vzdialenejšej žrdi. Následne však zasiahol VAR a všimol si ruku krídelníka, takže zásah nemohol platiť. Rovnako tak nebol regulárny ani následný oblúčik Kupusoviča ponad Kiru do siete, nakoľko útočník hostí bol v postavení mimo hry.

Zakrátko Stojsavljevič poslal presný pas na roh šestnástky, kam si zbehol Gong a volejom iba tesne minul roh brány domáceho tímu. Potom prišli pre Košice dve rany. Najskôr musel pre zdravotné problémy odstúpiť kapitán Pačinda, ktorého štart bol otázny a v 22. minúte center Kmeťa poslal nešťastne do vlastnej brány mladý obranca Jakub Jakubko. Ten cítil, že má za sebou protihráča, chcel loptu odkopnúť na roh, ale namieril najhoršie ako mohol.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Skóre mohol po práci Soaresa zvýšiť mladý Gajdoš, ale trafil brvno. Čo sa nepodarilo jemu ale dokázal Hilary Gong. Potiahol si loptu okolo dvoch protihráčov, spred pokutového územia prudko vystrelil a Kira ostal bez šance. Defenzíva Košíc však v tejto situácii pôsobila veľmi odovzdane. S koncom nadstavenia ešte tesne prestrelil brvno ľavačkou Kmeť.

Trenčín po zmene strán kontroloval hru a aj keď nemal veľa šancí, tak ukazoval svoju kvalitu a hernú pohodu. Tú korunoval na konci krásnym signálom zo štandardnej situácie. Pas Soaresa sa odrazil v päťke od viacerých hráčov, až loptu napálil obranca Taras Bondarenko. Gólom si mohol dať darček k piatkovým 31. narodeninám, ale nakoniec bol posúdený ako vlastný zásah Jána Mizeráka.