Gong roztrhal defenzívu Ružomberka: Takto som sa narodil, ale chcem byť ešte lepší, hovorí

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Gong roztrhal defenzívu Ružomberka: Takto som sa narodil, ale chcem byť ešte lepší, hovorí
Gong potvrdil, že z neho znova môže byť ofenzívna opora Trenčína.
Gong potvrdil, že z neho znova môže byť ofenzívna opora Trenčína.astrencin.sk
V úvodných troch stretnutiach prišiel nigérijský krídelník vždy iba z lavičky. V štvrtom kole sa to zmenilo a k štyrom gólom v úvodnom polčase prispel najväčším množstvom.

Hilary Gong jeden sám strelil a dva nezištne pripravil. V 59. minúte tak zamieril na lavičku, mal odpracované aj na tri stretnutia. Trenčín vďaka tomu odčinil prehru zo Žiliny a porazil Ružomberok presvedčivo 4:1, pričom ďalšie šance, hlavne tá v podaní Gajdoša, ostali nevyužité.

V Trenčíne veľmi dobre vedia, čo sa v tomto hráčovi ukrýva. Prvýkrát prišiel Gong do Trenčína v januári 2017 a odohral dva a pol sezóny. Hlavne ročník 2017/18 mu vyšiel, keďže strelil deväť gólov a pridal osem asistencií. Za dva milióny eur ho kúpilo holandské Vitesse, kde ale nehrával pravidelne.

Trenčín - Ružomberok 4:1

Neskôr pôsobil v nórskom Haugesunde či arménskom Ararate. Pod hrad Matúš Čáka sa teraz vrátil. Niké liga mu však svedčí a po rokoch trápenia by AS mohol zažiť úspešný ročník aj vďaka ofenzívnej kvalite nigérijského futbalistu. Trenčín vyhral tri zo štyroch zápasov, má deväť bodov, rovnaký počet ako Žilina s Podbrezovou.

Desať strelených gólov je slušný priemer 2,5 na jeden duel. Ofenzívna sila tímu bude určite naďalej trápiť nejednu defenzívu. Výzva je už najbližšia sobota a stretnutie na Horehroní. Útok ťahajú legionári. Eynel Soares má po štyroch kolách bilanciu 2+2, Njegoš Kupusovič 2+0 a Rahim Ibrahim 3+0. 

Nevysoký Gong pritom v októbri oslávi iba 25. narodeniny, takže stále má to najlepšie iba pred sebou. Ak bude pokračovať v takýchto výkonoch, teoreticky by ho Trenčín mohol opäť zaujímavo speňažiť. Klub však chce bojovať o vrchné priečky a prvýkrát od sezóny 2018/19 sa opäť pozrieť do pohárovej Európy.

"Sme veľmi radi, že sa nám podarilo zvíťaziť. Veľmi sme po tomto víťazstve túžili. Bol to dobrý duel, všetci naši hráči podali dobrý výkon. Bolo cítiť, že chceme vyhrať. Pocit je skvelý. Musím sa poďakovať našim fanúšikom. Rozhodnuté bolo už po prvom polčase. Zachytiť ho bolo dôležité. Chceme v tom pokračovať v ďalších zápasoch," hovoril Gong po výhre nad Ružomberkom.

Spokojný bol aj so svojim výkonom, ale stále sa môže zlepšovať: "Na mojej produktivite sa podieľal celý tím, nielen ja. Ak niekto urobí chybu, trpí celý tím, takže musíme bojovať ako celok a to sme aj urobili. Od seba však očakávam ešte viac. Sme na dobrej ceste k vrchným priečkam, kde sa chceme pohybovať," pokračoval.

Na krídle robil prievan, defenzíva hostí na neho nestačila: "Toto som ja, takto som sa narodil. Musím však trénovať, aby som bol ešte lepší. Verím, že som neukázal všetko, čo vo mne je," dodal Hilary Gong.