DAC vybojoval tri body v Skalici. Trusa: Kvalitný súper, ale my sme boli lepší

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
DAC vybojoval tri body v Skalici. Trusa: Kvalitný súper, ale my sme boli lepší
Trusa je v dunajskostredskom drese stálicou.
Trusa je v dunajskostredskom drese stálicou.Profimedia
8. kolo Niké ligy prinieslo aj víťazstvo hráčov Dunajskej Stredy na pôde Skalice, ktorú zdolali najtesnejším rozdielom 1:0. Kľúčovou postavou pri jedinom gólovom momente duelu bol útočník Matej Trusa (22).

Slovenský zakončovateľ ukázal svoj futbalový um v 43. minúte, keď sa kúsok za poliacou čiarou zmocnil odrazenej lopty, tesne sa vyhol ofsajdovému postaveniu a po prieniku do šestnástky prihral nabiehajúcemu Alešovi Čermákovi na víťazný gól.

"Vedeli sme, že v Skalici to bude náročné, veď každý zápas našej ligy je taký, všetky mužstvá sa chcú na nás vytiahnuť. Zápasy vonku sú ešte o kúsok náročnejšie. Súper bol silný, kvalitný, ale my sme boli lepší. Keby sme si povedali, že po dvoch víťazstvách za sebou je dobre, asi by sme opäť zaspali na vavrínoch. Je výborné, že vyhrávame, ale chceme v tom pokračovať," prezradil Trusa v rozhovore pre klubový web.

Akcia v závere prvého dejstva sa ukázala ako rozhodujúca. Dunajská Streda vďaka nej na štvrtý pokus porazila Skalicu na jej pôde.

Trusa patril k najlepším hráčom na trávniku.
Trusa patril k najlepším hráčom na trávniku.Flashscore

"Vôbec som nerozmýšľal nad tým, či som v ofsajde. Sústredil som sa na daný moment. Chcel som to potiahnuť a čo najlepšie prihrať. Samozrejme, bol som veľmi rád, že Aleš Čermák dokázal skórovať, mrzelo by ma, keby to rozhodca neuznal. V danej situácii mi pomohla čistá hlava. Bol som vo výbornej pozícii, najprv som vytiahol obrancu, ktorý spravil krok dopredu a ja som presne v tom momente unikol. Vedel som, že v tomto som silný a že to dotiahnem až do konca. Dostal som sa pred bránu, kde som si počkal do posledného momentu na pohyb obrancov. Našťastie mi to vyšlo tak, ako som si to predstavoval," dodal spokojný Trusa. 

Tím zo Žitného ostrova odohral v neúplnej tabuľke osem zápasov a aktuálne mu patrí piate miesto. Trusa sa v doterajšom priebehu Niké ligy presadil raz, a to do siete Ružomberka.