Valjent proti Barcelone. Xavi zdôraznil dôležitosť rotácie v nabitom programe

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Valjent proti Barcelone. Xavi zdôraznil dôležitosť rotácie v nabitom programe

Xavi počas zápasu so Celtou Vigo.
Xavi počas zápasu so Celtou Vigo.Profimedia
Nie je bežné, aby sa Xavi Hernández (43) objavil na tlačovej konferencii v pondelok, pokiaľ Barça nehrá v utorok zápasy Ligy majstrov. Tentoraz musel urobiť výnimku, pretože Katalánci majú pred sebou vložené kolo na pôde Malorky, za ktorú hrá pravidelne v základe slovenský stopér Martin Valjent (27).

Perfektný víkend

"Bez ohľadu na všetko sme sa ujali vedenia. A navyše sa obnovilo sebavedomie klubu, takže som nadšený. Bol to dobrý víkend, to je isté."

Madridské derby

"Videl som ho. Skvelý zápas, najmä zo strany Atlética, s intenzitou. Pre nich je to veľmi dôležité víťazstvo. Nechcem sa púšťať do ničoho, čo sa týka Madridu alebo Ancelottiho, či urobil chybu, alebo nie."

Vnímanie Madridu

"Madrid vždy vnímam ako silný tím a ako všetky celky má svoje silné a slabé stránky. Analyzujeme ich ako každý iný klub, ale neprikladáme im väčšiu dôležitosť. Dôležitosť prikladáme Malorke. Keď budeme hrať proti Madridu, nepoviem, ale teraz sa sústredíme na najbližšie kolo. Videl som veľmi silné Atlético, dosiahlo zaslúžené víťazstvo.

De Jong

"Frenkie je pre nás citeľná a veľmi dôležitá strata, pretože hráme tak, ako hrá od minulej sezóny - na výnimočnej úrovni. Je veľa hráčov, ktorí ho môžu nahradiť a dúfame, že nás jeho absencia neovplyvní. Uvidíme, ako na tom bude po prestávke, ale teraz je hlavné, aby sa dobre zotavil a vrátil na sto percent pripravený."

De Jong bude pre zranenie chýbať Barcelone vo viacerých zápasoch.
De Jong bude pre zranenie chýbať Barcelone vo viacerých zápasoch.AFP

Trinásť gólov v troch zápasoch

"Takéto výsledky chcete vždy. Umožňuje ich individuálna kvalita hráčov. Teraz, keď nastupuje Iñigo, sa osvedčil Oriol Romeu, osvedčil sa Gündogan, osvedčil sa Cancelo. Najviac možno prekvapuje Joao Félix, ale ten to pochopil veľmi dobre a môže byť pre nás nesmierne dôležitý. Talent ukazuje a som s podpismi spokojný." 

Pedri

"Cíti sa veľmi dobre. Uvidíme, kedy sa nám ho podarí dostať späť do hry. Záleží na tom, ako sa bude cítiť. Máme alternatívy a jednou z nich je Sergi Roberto. Pre mňa ako trénera je to obrovská divoká karta, až luxusná. Rovnako ako Fermín, ktorý je objavom a môže nám pomôcť. Treba s ním počítať, môže byť dôležitý."

Vďaka víťazstvu nad Celtou a prehre Madridu sa Barça dostala do čela tabuľky.
Vďaka víťazstvu nad Celtou a prehre Madridu sa Barça dostala do čela tabuľky.AFP

Rotácia

"Budeme v nej pokračovať. V každom zápase budeme meniť dvoch alebo troch hráčov, aby sme sa vyhli zraneniam."

Malorka - Barcelona (utorok 21:30)