Barcelona tromi gólmi v závere odvrátila veľké prekvapenie, na čele vystriedala Gironu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Barcelona tromi gólmi v závere odvrátila veľké prekvapenie, na čele vystriedala Gironu
Aktualizované
Hrdinovia Barcelony v zápase proti Celte.
Hrdinovia Barcelony v zápase proti Celte.Profimedia
Futbalisti Girony vyhrali už svoj piaty zápas novej sezóny španielskej La Ligy a aspoň na niekoľko hodín sa posunuli na prvé miesto tabuľky, kde ich pre lepšie skóre vystriedala Barcelona. Tá doma otáčala výsledok proti Celte Vigo.

Deportivo Alavés - Athletic Bilbao 0:2

V piatkovej predohrávke vyhrali hráči Bilbaa na pôde nováčika z Alavésu. V malom baskickom derby tak Athletic potvrdil svoj najlepší vstup do sezóny v tomto storočí, pretože po šiestich stretnutiach má trinásť bodov, čo sa mu podarilo aj pred rokom. Tento tím zatiaľ podľahol iba Realu Madrid a vyhral štyri stretnutia. Dobrú formu potvrdil Iňaki Williams, ktorý strelil víťazný gól a na druhý asistoval. Po šiestich dueloch má bilanciu 3+2.

Bilbao vyhralo ďalší zápas.
Bilbao vyhralo ďalší zápas.Flashscore

Girona - RCD Mallorca 5:3

Girona vyhrala piaty zápas po sebe, čo sa jej v La Lige ešte nikdy nepodarilo. Zažíva doslova rozprávkový úvod ročníka, pretože so šestnástimi bodmi je len o skóre na druhom mieste, aj keď ju v nedeľu bude môcť predbehnúť Real Madrid. Katalánsky tím každopádne zbiera víťazstvá. So šestnástimi strelenými gólmi má najlepšiu ofenzívu súťaže. Takto dobrý štart do najvyššej súťaže ešte tento klub nikdy nezažil a je dosť možné, že na konci ročníka prekoná svoje najlepšie umiestnenie a to desiate miesto.

Obranca David López sa presadil v druhom stretnutí po sebe, premiérovú asistenciu si pripísal Daley Blind. Po štyroch góloch bolo rozhodnuté už v prvom polčase. Ak Girona získa aspoň bod aj v stredu na pôde Villarrealu, tak v najvyššej súťaži vyrovná svoju najdlhšiu sériu siedmich stretnutí po sebe bez prehry. Do skvelej formy sa dostal mladý krídelník Sávio, ktorý druhý raz v rade ukončil duel s bilanciou 1+1.

Prvý gól hostí strelil útočník Vedat Muriqi. Kosovský kanonier sa v septembri rozstrieľal, keďže vrátane stretnutí za národný tím sa postaral v štyroch dueloch o štyri zásahy. Druhý aj tretí pridal Abdon Prats. Ten napriek tomu, že v tomto ročníku odohral iba 75 minút, sa presadil hneď tri razy. Slovenský obranca Martin Valjent odohral za Malorku celé stretnutie. Jeho krajan Dominik Greif bol opäť iba na lavičke náhradníkov.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Osasuna - Sevilla 0:0

Sevilla druhý raz po sebe udržala čisté konto a zároveň bodovala, keď uhrala remízu na pôde Osasuny, ale na konte má len štyri body a je ne šestnástej priečke. K dispozícii nebol stopér Sergio Ramos, ktorý má svalové problémy. Domáci ukončili krátku sériu dvoch prehier a so siedmimi bodmi sú na ôsmej priečke.

FC Barcelona - Celta Vigo 3:2

Barcelona od začiatku minulej sezóny inkasovala na vlastnom štadióne iba päť gólov. Raz proti Espanyolu, Realu Madrid a Celte, dva razy v podaní Realu Sociedad. Táto štatistika sa ale zhoršila, keďže Jørgen Strand Larsen prekvapivo otvoril skóre a Tasos Douvikas dokonca štvrťhodinu pred koncom zvyšoval na 2:0 z pohľadu outsidera.

Štvrtým presným zásahom v sezóne však znížil Robert Lewandowski, zakrátko pridal aj svoj piaty, čím vyrovnal. Na prvý zásah mu asistoval João Félix, ktorý má z uplynulých štyroch duelov bilanciu 5+2, nakoľko práve on sa postaral o otočku výsledku a nepripustil rodiace sa veľké prekvapenie. "Blaugranas" ale prišli o zraneného de Jonga. Od sezóny 1998/1999 je Barcelonou po Bilbau len druhým tímom, ktorý porazila Vigo napriek tomu, že prehrávala 0:2.

Zverenci trénera Xaviho sú so 16 bodmi a skóre 16:6 na prvom mieste tabuľky. Druhá Girona má rovnaký počet bodov, ale trochu horšie skóre (16:7). V nedeľu ich bude môcť preskočiť Real Madrid. Momentálne má 15 bodov a zápas proti Atléticu k dobru.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

UD Almería - Valencia 2:2

Valencia síce dvakrát vyhrávala, ale nakoniec zaknihovala prvú remízu v sezóne. S tou budú určite spokojnejší hráči Almeríe, ktorým bod vystrelil Sergio Arribas, autor oboch presných zásahov. Mladý záložník prišiel v lete z Realu Madrid a po šiestich kolách má na konte už štyri presné zásahy, čiže v tabuľke strelcov sú pred ním iba Bellingham a Lewandowski.

Napriek tomu sú domáci na poslednej priečke s dvomi bodmi, na výhru čakajú. Hostia sa nachádzajú na piatom mieste, lenže v nedeľu ich môže preskočiť Rayo Vallecano. "Netopierom" k výhre nepomohla ani bilancia 1+1 v podaní záložníka Javiho Guerru.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore
Aktuálna tabuľka La Ligy.
Aktuálna tabuľka La Ligy.Flashscore