Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Najmladší stovkár Gavi a trojbodový gól Lewandowského. Valjent s čistým kontom

Robert Lewandowski druhým presným zásahom v sezóne rozhodol o dôležitej výhre Barcelony v Pamplone.
Robert Lewandowski druhým presným zásahom v sezóne rozhodol o dôležitej výhre Barcelony v Pamplone.Profimedia
Španielska La Liga mala na programe v nedeľu štyri duely, ktoré mali uzavrieť štvrté kolo. Nakoniec sa hrali iba tri zápasy, keďže Atlético, pre silné búrky, nemohlo hostiť Sevillu. V akcii tak bola Barcelona, ktorá cestovala na pôdu Osasuny a Mallorca s Bilbaom.

Osasuna - Barcelona 1:2

Kameň zo srdca spadol zverencom Xaviho Hernándeza, ktorý zvládli mimoriadne náročný duel na pôde Osasuny. Rovnako ako v minulom ročníku, aj teraz triumfovali výsledkom 2:1. Od marca 2005, keď tím viedol Frank Rijkaard, sa obhajcovi trofeje La Ligy podarilo premiérovo uspieť dvakrát v rade v Pamplone. Kým v decembri bol vylúčený Lewandowski a Pique, tentoraz videl červenú kartu domáci Catena v 84. minúte. Po jeho zákroku rozhodol z pokutového kopu poľský kanonier o víťazstve Barcelony. Skóre otváral v nadstavenom čase prvého dejstva obranca Koundé. Hlavou. 

Štatistika stretnutia
Štatistika stretnutiaFlashscore

Mimo penalty strelili Katalánci Osasune ostatné dva góly práve touto časťou tela. Úspešnú hlavičku predviedli hráči Barcy v predchádzajúcich dvadsiatich piatich prípadoch na El Sadar len raz. Svojich fanúšikov potešil v 76. minúte Avila. Špeciálny súboj zaznamenal Gavi. Odchovanec Barcelony nastúpil na jubilejný stý duel vo farbách "Blaugranas" naprieč všetkými súťažami. Na konte má šesť gólov a jedenásť asistencii. Stal sa prvým hráčom narodeným v roku 2004 alebo neskôr, ktorý dosiahol tento míľnik v piatich najlepších európskych ligách. Lodivod Xavi doprial premiéru v 59. minúte Cancelovi a v záverečnej desaťminútovke aj Félixovi.

Mallorca - Bilbao 0:0

Deväťdesiat minút má za sebou slovenský stopér Martin Valjent, ktorý si so svojimi spoluhráčmi udržal prvé čisté konto v novom ročníku. Po štyroch kolách ale Malorčania stále čakajú na premiérovú výhru. Zápas sledoval z lavičky druhý Slovák - brankár Dominik Greif.

Girona - Las Palmas 1:0