A zasa ten Bellingham. Brit rozhodol a zaradil sa medzi elitu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
A zasa ten Bellingham. Brit rozhodol a zaradil sa medzi elitu
Jude Bellingham je v španielskej La Lige ako "ryba vo vode".
Jude Bellingham je v španielskej La Lige ako "ryba vo vode".Profimedia
Futbalisti Realu Madrid si aj po 4. kole španielskej La Ligy držia stopercentnú bilanciu. V sobotu však vydreli domáce víťazstvo 2:1 nad Getafe až v samom závere, v piatej minúte nadstaveného času o ňom rozhodol Jude Bellingham (20).

Real Madrid - Getafe 2:1

"Biely balet" prehrával už od 11. minúty, keď domáce tribúny zarmútil Borja Mayoral. Pre Getafe mimoriadne platný hráč. V roku 2023 sa zapričinil už o deviaty presný zásah svojho tímu (sedem gólov, dve asistencie). Viac v tomto období zaznamenal v lige len Enes Ünal (10). Hostí držal v zápase nad vodou brankár David Soria. Vytiahol desať zákrokov, čím vyrovnal svoj doterajší rekord z marca 2022 proti Bilbau. Podarilo sa mu to v 199. vystúpení v španielskej najvyššej súťaži.

Inkasoval iba dvakrát. Krátko po zmene strán nestačil na vyrovnanie Josela a všetku pozornosť si opäť raz zobral Jude Bellingham. Letná akvizícia neprestáva udivovať, ako mu La Liga sadla. Piatym zásahom v štvrtom zápase sa zaradil medzi elitu. V prebiehajúcom storočí dokázali v Španielsku skórovať v prvých štyroch kolách len traja hráči pred ním - Cesc Fabregas (2011), Cristiano Ronaldo a Zlatan Ibrahimovič (obaja v 2009). Real Madrid tak vyhral aj svoje štvrté tohtosezónne vystúpenie, čo sa mu podarilo aj minulý rok a z historického hľadiska vyrovnal sériu zo sezón 1961/62 a 1962/63.

Real Sociedad - Granada 5:3

Kameň zo srdca spadol hráčom Realu Sociedad. Po troch remízach si zgustli na Granade a dočkali sa premiérového víťazstva v ročníku. Dvomi gólmi k nemu domácich nasmeroval Takefusa Kubo. Pre Granadu to bola tretia prehra.