Real Madrid pokračuje víťazne. La Ligu si podmaňuje Bellingham

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Real Madrid pokračuje víťazne. La Ligu si podmaňuje Bellingham

Aktualizované
Bellingham sa radoval z tretieho gólu v druhom zápase.
Bellingham sa radoval z tretieho gólu v druhom zápase.Profimedia
Futbalisti Realu Madrid zvíťazili aj v druhom zápase novej sezóny La Ligy, keď v sobotu otočili nepriaznivý stav v Almeríi a triumfovali 3:1. Real je priebežne prvý, Almería bez bodu posledná.

Almería - Real Madrid 1:3

V zápasovej nominácii nefiguroval stále zranený slovenský futbalista Martin Šviderský. Naopak, nechýbal Arribas, ktorý otvoril skóre duelu. Bývalý hráč "bieleho baletu" skóroval už v tretej minúte. Rýchlejšie prehrával vonku minulosezónny vicemajster naposledy v januári 2015 v Cordobe, keď sa presadil Ghilas. Ale z domácej strany to bolo všetko. Dvadsaťminútovku uzavrel Jude Bellingham.

Najnovšia akvizícia Realu Madrid sa po zmene strán, s naplnením hodiny hry, presadila aj po druhý raz. V 73. minúte ponúkol reprezentant Anglicka presný zásah aj spoluhráčovi Viníciusovi Juniorovi. Bellingham má po dvoch kolách na konte tri góly a asistenciu. Jeho mužstvo zasa plný počet bodov. V bráne chytal, ako avizoval pred výkopom tréner Ancelotti, stále Lunin. Kepa sledoval súboj z lavičky náhradníkov.

Jude Bellingham a jeho heat mapa v súboji s Almeríou
Jude Bellingham a jeho heat mapa v súboji s AlmeríouFlashscore

Dvadsaťročný mladík je po Wesleym Sneijderovi (august 2007) a Mounirovi El Hamdaouiovi (september 2013) tretím hráčom v 21. storočí v rámci La Ligy, ktorý sa podieľal na štyroch góloch v úvodných dvoch kolách ročníka. Zároveň jeho spoluhráč Toni Kroos zaznamenal 63. asistenciu. Od sezóny 2014/2015 ich má rovnako na konte iba Antoine Griezmann. Obaja sú na štvrtej priečke v tejto štatistike.

Real Sociedad - Celta Vigo 1:1

San Sebastian remizoval v 2. kole s Celtou Vigo. Domácich poslal do vedenia v 22. minúte Ander Barrenetxea, Celte zabezpečil bod v nadstavenom čase Oscar Mingueza.

Osasuna - Athletic Bilbao 0:2

Hostia rozhodli o svojom prvom víťazstve v sezóne ešte v prvom dejstve. O oba góly sa postaral mladší z bratov Williamsových Nico. Bol v pozícii asistenta. Prvý naservíroval svojmu bratovi Iňakimu v jedenástej minúte a druhý v dvadsiatej Guruzetovi. Vo veku 21 rokov a 38 dní sa Nico stal po Ikerovi Muniainovi (16 a 358 proti Zaragoze v 2009) druhým najmladším hráčom Bilbaa v tomto storočí, ktorý asistoval pri dvoch zásahoch v jednom zápase La Ligy.

Flashscore známky pre obe základné zostavy
Flashscore známky pre obe základné zostavyFlashscore