Bellingham strelil krásny gól, Lunin udržal čisté konto. Real vstúpil do La Ligy víťazne

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Bellingham strelil krásny gól, Lunin udržal čisté konto. Real vstúpil do La Ligy víťazne

Bellingham (druhý sprava) sa teší zo svojho prvého súťažného gólu za Real Madrid.
Bellingham (druhý sprava) sa teší zo svojho prvého súťažného gólu za Real Madrid.Profimedia
Futbalisti Realu Madrid vstúpili úspešne do novej sezóny La Ligy, zvíťazili na ihrisku baskického Athleticu Bilbao. "Biely balet" vyhral otvárací duel ročníka pätnásty raz po sebe.

Zverenci trénera Carla Ancelottiho pred výkopom vybehli na ihrisko v tričkách na podporu zraneného brankára Thibauta Courtoisa, ktorý by sa mal vrátiť až na jar. Real pracuje na jeho náhrade. Tou by podľa najnovších informácií mal byť Kepa Arrizabalaga z Chelsea. Kluby rokujú o ročnom hosťovaní.

Ukrajinská dvojka Lunin však nadviazala na úspešnú prípravu a podala kvalitný výkon, pričom ani raz neinkasovala. "Los Blancos" hrali v novom rozostavení 4-4-2, to skúšali už na americkom turné. Akýsi diamant v strede poľa prinášal najviac priestoru najvyššie postavenému Bellinghamovi.

Athletic Bilbao - Real Madrid 0:2

Anglická posila z Dortmundu sa navyše z pozície "desiatky" pri debute uviedla gólom. Po centri z rohu pravačkou poslala loptu do trávnika a tá následne letela presne do rohu brány, kam Simón nemal šancu dočiahnuť. Nádherný presný zásah upravoval priebežné skóre na 2:0 z pohľadu madridského tímu, keďže ho otvoril Rodrygo.

Problém pre Real Madrid ale nastal v 50. minúte, keď musel z ihriska odísť stopér Éder Militao. Brazílčan sa bez kontaktu pošmykol, čím nekoordinovane dopadol na trávnik.

Valjent bol pri remíze v "ostrovnom derby"

Zaujímavý súboj dvoch ostrovných tímov sa hral na Kanárskych ostrovoch, pretože nováčik Las Palmas hostil Malorku. Martin Valjent odohral za hostí celý zápas, Dominik Greif sedel iba na lavičke náhradníkov. V prvom polčase premenil pokutový kop domáci kapitán Jonathan Viera, na druhej strane ho Muriqi zahodil, no vyrovnať dokázal po zmene strán Raillo.

Jeden z najnečakanejších prestupov leta predviedol holandský obranca Daley Blind, pretože po svojom konci v Bayerne si vybral španielsku Gironu, za ktorú debutoval na pôde Realu Sociedad. Podal pomerne dobrý výkon, na pozícii stopéra prispel k cennej remíze 1:1.