El Clásico v Dallase malo všetko. Real triafal konštrukciu brány, Barcelona strieľala góly

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

El Clásico v Dallase malo všetko. Real triafal konštrukciu brány, Barcelona strieľala góly

Emócie pracovali na plné obrátky.
Emócie pracovali na plné obrátky.Profimedia
Futbalisti Barcelony vyhrali v prípravnom zápase proti Realu Madrid 3:0.

Real Madrid - FC Barcelona 0:3 (0:1)

El Clásico nikdy nebude priateľský zápas, aj keď je to len príprava na novú sezónu. O tom sa presvedčili diváci v Dallase. Na štadióne AT&T od začiatku pracovali emócie. Hlavne prvý polčas priniesol viacero tvrdých zákrokov. Hlavný arbiter po nich rozdal až štyri žlté karty a jedna ešte smerovala niekomu z realizačného tímu Barcelony

Duel otvorila rana z hranice šestnástky, ktorú Romeu poslal do brvna. "Blaugranas" boli aktívnejší a po krásnej akcii otvorili skóre. Priamy kop na pravom krídle rozohrali prihrávkou na os. Spred pokutového územia doň prihral Pedri, aby Ousmane Dembélé tvrdou krížnou strelou nedal Courtoisovi žiadnu šancu na zákrok.

Real Madrid mohol odpovedať prakticky okamžite, keďže center Valverdeho rukou zasiahol Araújo. Nariadenú penaltu nasmeroval Vinícius do hornej žrde. Ter Stegen sa blysol pri zakončení Rodryga z priameho kopu, to letelo presne do rohu. 

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Nemec mal veľké šťastie počas kurióznej situácie. Vinícius strieľal z otočky, lopta sa od brvna odrazila na čiaru, okamžitá dorážka Bellinghama opečiatkovala žrď a všetko ukončil Carvajal, ktorému na čiare skvostným blokom zobral vyrovnanie Koundé.

Na druhej strane Mendy zlou malou domov poslal do šance Dembélého, v samostatnom úniku sa blysla pravá ruka Courtoisa. Rodrygo neuspel ani druhý raz, keďže pokus zblízka reflexívne vytesnil ter Stegen. O tom, ako vážne tento duel tréneri brali, svedčí aj fakt, že so striedaniami šetrili a počas prestávky neurobili žiadne.

Opadli aj bojové emócie a viac sa oba celky sústredili na futbal. Tchouameni poslal krásnu prudkú ranu z diaľky, ktorá sa od brvna dorazila do chrbta ter Stegena a skončila tesne vedľa. Nesmierne aktívny bol Vinícus. V obložení troch protihráčov sa uvoľnil, technicky zamieril trochu ďalej od vzdialenejšej žrdi.

Definitívne rozhodnutie priniesla 85. minúta. Kroos stratil loptu. Tú zobral mladík Fermín López a parádnou strelou do vinkla sa postaral o svoj prvý gól za áčko Barcelony. V prvom momente ako keby sám nemohol uveriť, že sa mu to podarilo.

Real síce ešte "žil", no v poradí piaty raz trafil konštrukciu brány Vinícius po tom, ako bravúrne obišiel Desta. Joselu hlavičkoval osamotený na päťke vedľa. V závere ešte López prehodil loptu do šestnástky, Ferrán Torres obohral Courtoisa a stanovil konečný výsledok.