Barcelona s novou kapitánskou štvoricou. Katalánci uzavreli ságu okolo de Jonga

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Barcelona s novou kapitánskou štvoricou. Katalánci uzavreli ságu okolo de Jonga

Nová štvorica kapitánov, ktorá povedia Barcelonu za výzvami v nadchádzajúcom ročníku.
Nová štvorica kapitánov, ktorá povedia Barcelonu za výzvami v nadchádzajúcom ročníku.FC Barcelona
Obhajca titulu La Ligy oznámil kapitánov tímu pred novou sezónou. Už skôr bolo známe, že v tomto smere dôjde k mnohým zmenám, keďže Sergio Busquets (35) a Jordi Alba (34), ktorí boli lídrami šatne, klub po minulom ročníku opustili. V novom zoskupení sa, prekvapivo, nenašlo miesto pre Roberta Lewandowského (34).

Sergi Roberto bol vymenovaný za hlavného kapitána tímu, keďže v klube pôsobí najdlhšie - od roku 2013. Jeho prvým zástupcom sa stal Marc-André ter Stegen, ktorý do Barcelony prišiel o rok neskôr.

Zaujímavosťou je, že práve Nemec by mal na trávniku nosiť kapitánsku častejšie, keďže jeho miesto medzi tromi žrďami je prakticky nedotknuteľné. V minulom ročníku si v 38 zápasoch udržal 26 čistých kont. Naopak, odchovanec Roberto sa v predchádzajúcom ročníku La Ligy objavil v základnej zostave iba v pätnástich prípadoch.

Oveľa viac púta pozornosť voľba tretieho a štvrtého kapitána. Vzhľadom na to, že o voľbe rozhodlo hlasovanie v šatni, možno z výsledkov vyčítať dve veci. Po prvé, kto sú skutoční lídri v kabíne Barcy a po druhé, že katalánsky celok zrejme uzavrel prestupovú ságu okolo holandského stredopoliara. Úlohu náhradného kapitána si vyskúšajú Ronald Araújo a Frenkie de Jong.

Malým prekvapením v tejto skupine je absencia Lewandowského. Takmer od začiatku jeho angažmánu v Katalánsku sa hovorilo o obrovskom vplyve, ktorý má nielen na hru tímu, ale i v kabíne. Bol jedným z favoritov Xaviho na túto pozíciu. V ostatnom roku sa prezentoval 23 gólmi a siedmimi asistenciami na ceste za majstrovskou trofejou.