Real vyhral proti United, Arsenal porazil Barcelonu. Atlético podľahlo kórejským hviezdam

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Real vyhral proti United, Arsenal porazil Barcelonu. Atlético podľahlo kórejským hviezdam
Aktualizované
Bellingham podal výborný výkon a strelil víťazný gól.
Bellingham podal výborný výkon a strelil víťazný gól.Profimedia
Futbalisti Realu Madrid vyhrali aj svoj druhý prípravný zápas, tentoraz proti Manchestru United, "Red Devils" po troch výhrach druhý raz zakopli. Remízou sa skončil duel, ktorý odohrali Chelsea a Newcastle. Aston Villa zdolala Fulham.

Real Madrid - Manchester United 2:0

Zaujímavé stretnutie hral Casemiro, ktorý s Realom vyhral päťkrát Ligu majstrov. Svojmu bývalému klubu sa postavil prvý raz od minuloročného prestupu, rovnako aj štvornásobný šampión prestížnej súťaže Varane. Ten totožnú trasu absolvoval v lete 2021. Brankár Onana premiérovo zasiahol do hry v drese Manchestru United po príchode z Interu.

Od začiatku sa hralo v dobrom tempe. Fanúšikovia španielskeho veľkoklubu mohli dvíhať ruky nad hlavu, keď Rüdiger poslal krásny pas za obranu a výborne sa ukazujúci novic Jude Bellingham parádne prehodil kamerunského gólmana, čím otvoril skóre. Vyrovnať chcel Mount. Našiel si odrazenú loptu v päťke, zblízka trafil Lunina.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Celok z Old Trafford v závere vymyslel veľmi peknú a rýchlu akciu spred vlastnej šestnástky do súperovej, no Rashfordovu strelu zblízka vystihol Lunin. Výborne hral Bellingham, ktorého bolo plné ihrisko a svojimi individuálnymi schopnosťami robil problémy defenzíve anglického mužstva.

Začiatok druhého dejstva patril Manchestru United. Jeho hráči posielali nebezpečné strieľané centre, ktoré ale obrana Realu dokázala odprevadiť. Lunin sa potom zaskvel proti tvrdej rane Garnacha smerujúcej priamo pod brvno. Rovnako vytesnil aj pokus McTominaya či nebezpečné zakončenie Fernandesa. Čisté konto si za perfektný výkon zaslúžil.

Kontroval Joselu, lenže najskôr mu strelu spred prázdnej brány vykopol v poslednej chvíli Onana a následne hlavičkoval o centimetre vedľa, len do bočnej siete. Skúsený zakončovateľ sa nakoniec dočkal v závere. Na zadnej žrdi ho objavil centrom Vázquez, aby Joselu vystrúhal nádherné nožničky.

Arsenal - Barcelona 5:3

Barcelona mala výborný vstup, veď už v siedmej minúte otvoril skóre Lewandowski. Zakrátko odpovedal Saka, ktorý mohol aj otočiť skóre, no nepremenil nariadený pokutový kop, preto Raphinha druhý raz poslal "Blaugranas" do tesného náskoku. Krátko pred koncom úvodného dejstva vsietil svoj druhý presný zásah vo štvrtom stretnutí za Arsenal nemecký záložník Havertz.

Tréner Xavi cez prestávku vymenil kompletnú jedenástku, Arteta striedal iba raz. "Kanonieri" sa v 56. minúte dostali premiérovo do vedenia zásluhou Trossarda. Belgičan v závere pridal ďalší gól a vystrelil svojmu tímu len druhú výhru v príprave. Barcelončania vo svojom úvodnom prípravnom vystúpení prehrali napriek tomu, že ešte znížil Torres. Posledné slovo mal Vieira.

Štatistický pohľad na stretnutie.
Štatistický pohľad na stretnutie.Flashscore

Chelsea - Newcastle 1:1

Slovenský brankár Martin Dúbravka začal stretnutie v základnej zostave svojho tímu, ale už v dvanástej minúte ho po centri Maatsena prekonal Jackson. Senegalský útočník, ktorý prišiel z Villarrealu, odohral za Chelsea zatiaľ v troch stretnutiach celkovo 118 minút. Dokázal v nich streliť dva góly a na tri asistovať.

Herne aj strelecky sa hral vyrovnaný duel, ktorý nakoniec priniesol po jednom zásahu na každej strane, keďže v závere úvodného dejstva z práce Gordona ťažil presne zakončujúci Almirón. "The Blues" po dvoch výhrach remizovali. Newcastle má v príprave rovnakú bilanciu.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Fulham - Aston Villa 0:2

Aston Villu poslal do vedenia mladý Philogene-Bidace, ktorý sa po dvoch hosťovaniach vrátil bojovať o miesto v zostave. Nebude to však mať jednoduché, pretože na jeho pozícii nastupuje aj nová posila Moussa Diaby, ktorý naskočil z lavičky a pri debute hneď strelil gól. Prekonal slovenského brankára Mareka Rodáka. Ten odchytal za Fulham záverečnú polhodinu. Jeho konkurent Leno čelil penalte, Archer minul.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Brentford - Brighton 0:2

Hrdinom zápasu sa stal mladý útočník Simon Adingra, ktorý prišiel v roku 2022 za osem miliónov eur z Nordsjaellandu a predošlý ročník strávil na hosťovaní v belgickom tíme Royale Union, za ktorý strelil jedenásť gólov a pridal deväť asistencií. Bol to len jeho druhý duel za Brighton a trénerovi de Zerbimu výkonom rozhodne zamotal hlavu. Pri prvom zásahu ho skvelým pasom za obranu našiel brankár Steele.

SC Braga - AS Rím 1:1

Zatiaľ čo Rimania hrali svoj prvý prípravný zápas, tak pre Bragu bol už piaty a prvý raz nevyhrala. Skóre otvoril El Shaarawy. Dlho to vyzeralo na tesné víťazstvo hostí, ale v samom závere dokázal vyrovnať Bruma.

Inter - Al-Nassr 1:1

Al-Nassr po remíze s PSG uhral ďalší výborný výsledok s európskym veľkoklubom, tentoraz sa stretnutie proti Interu skončilo 1:1. Saudskoarabský tím poslal do vedenia Ghareeb, ale ešte pred prestávkou vyrovnal Frattesi. Najväčšie hviezdy Al-Nassru odohrali prvý polčas a to vrátane Ronalda, Taliscu, Brozoviča, Fofanu a Tellesa.

Atlético Madrid - K-League Stars 2:3

Atlético sa stretlo s výberom najlepších hráčov kórejskej súťaže K-League a po prvom polčase vyhrávalo gólom Lemara. Oba tímy poslali do druhého dejstva viacero nových hráčov. Krivocjuk hneď na úvod vyrovnal a dlho to vyzeralo na remízu, no najdôležitejšie momenty priniesol záver.

Zdalo sa, že mladý Martín odvráti prekvapenie, avšak po faule v pokutovom území vyrovnal Paločevič a senzačnú výhru ázijského mužstva vystrelil vo štvrtej minúte nadstaveného času Lee Soon-Min. "Atléti" svoj prvý prípravný zápas prehrali. V Ázii ich čaká ešte Manchester City, následne v Mexiku narazia na Real Sociedad.

Pre K-League Stars to bola prvá výhra vo štvrtom zápase. Pred rokom podľahli Tottenhamu (3:6), predtým remizovali s Juventusom (3:3) a vo vôbec prvom vystúpení v takomto formáte nestačili ešte v roku 2010 na Barcelonu (2:5).

Štatistický pohľad na stretnutie.
Štatistický pohľad na stretnutie.Flashscore