United dvakrát porazil Arsenal, sedemgólová prestrelka v dueli Chelsea, päť zásahov City

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

United dvakrát porazil Arsenal, sedemgólová prestrelka v dueli Chelsea, päť zásahov City

Aktualizované
Jadon Sancho oslavuje gól na 2:0.
Jadon Sancho oslavuje gól na 2:0.AFP
Redakcia Flashscore sa počas letnej prípravy pred sezónou 2023/2024 sústredí na najzaujímavejšie súboje svetových gigantov. Pripravili sme pre vás aj detailný program veľkoklubov, ktorý nájdete na konci článku.

Arsenal - Manchester United 0:2

Manchester United zvládol úvod do amerického turné, keď zdolal Arsenal gólmi Fernandesa a Sancha z prvého polčasu. Pre viaceré opory "červených diablov" to boli prvé herné minúty po letnej prestávke, manažér Erik ten Hag rozdelil svoj výber na dve polovice. 

Celý duel odohral iba brankár Heaton, výborne sa ukazoval 18-ročný stredopoliar Mainoo, ktorý asistoval na otvárací zásah. André Onana, najnovšia posila a nová jednotka United medzi tromi žrďami, v zápase nedebutoval.

Manažér Londýnčanov Mikel Arteta, naopak, doprial plnú minutáž gólmanovi Ramsdaleovi, Gabrielovi a kapitánovi Odegaardovi. Arsenal mal viac z hry, avšak ani útočná sila Nketiaha, Saku, Jesusa či Martinelliho neodomkla defenzívu súpera.

Po záverečnom hvizde tímy ešte predviedli doplnkové penalty. Aj v nich sa viac darilo Manchestru, za ktorý sa presadilo všetkých päť strelcov (5:3). Čerešničkou na torte bol divácky rekord na štadióne MetLife v New Jersey. Stretnutie si prišlo vychutnať 82 262 priaznivcov. 

Chelsea - Brighton 4:3

Dva góly padli v prvom dejstve aj v súboji medzi Chelsea a Brightonom, postarali sa o nich Nkunku a Welbeck. Mauricio Pochettino i Roberto de Zerbi nestriedali frontálne, ale postupne. Azda aj preto sa od 65. minúty strhla prestrelka.

Londýnčania navýšili svoj náskok postupne až na 4:1, len aby futbalisti z juhu Anglicka znížili na konečných 3:4. Hviezdou bol Jackson, ktorý nastúpil po hodine hry, no aj za pomerne krátky čas sa stihol strelecky presadiť a prihrával na zásahy Mudryka a Gallaghera. 

Yokohama Marinos - Manchester City 3:5

Anderson a Matsuraba v prvom polčase svojimi gólmi zariadili veľmi prekvapivé vedenie japonského tímu, ale úradujúci víťaz treble prekvapenie nedopustil, pretože Stones s Álvarezom vyrovnali ešte do prestávky. Po frontálnych polčasových striedaniach Guardiolu sa okamžite presadil Haaland, vzápätí i Rodri. Inoue ešte znížil, lenže posledné slovo mal zas nórsky snajper.

Plánované stretnutie medzi Tottenhamom a Leicestrom sa v thajskom Bangkoku neuskutočnilo pre podmočené ihrisko a hustý dažď.

Program prípravných zápasov veľkoklubov