TOP 10 mladíkov narodených v roku 2007

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
TOP 10 mladíkov narodených v roku 2007
Estêvão by mal čoskoro z Brazílie prestúpiť do Európy.
Estêvão by mal čoskoro z Brazílie prestúpiť do Európy.Profimedia
Ktorých hráčov môžeme čoskoro očakávať v seniorskom profesionálnom futbale? Flashscore Správy sa pozreli na futbalistov narodených v roku 2007, ktorí teda iba postupne dovršujú 16 rokov.

Ethan Nwaneri

V septembri 2022 sa prvýkrát stalo, aby do stretnutia Premier League nastúpil hráč mladší ako 16 rokov. Tréner Mikel Arteta dal túto šancu mladíkovi, ktorý naskočil na záverečné minúty pri výhre 3:0 nad Brentfordom. Nwaneri stanovil súčasný rekord. Zaujal predovšetkým výbornými výkonmi v kategórii do 18 rokov. Zároveň sa stal najmladším futbalistom, ktorý kedy nastúpil za "áčko" Arsenalu

Estêvão

Pôvodnou prezývkou tohto brazílskeho krídelníka bola "Messinho", a to pre podobnosti v hre. V roku 2017 sa dostal do Cruzeira a iba o niekoľko mesiacov neskôr už podpísal zmluvu so spoločnosťou Nike ako najmladší Brazílčan v histórii, čím prekonal Rodryga. Pred sezónou 2021/22 prestúpil do Palmeirasu, kde vyhral počas sezóny štyri trofeje v kategórii do 17 rokov. V podstate v každom stretnutí zaznamená gól alebo asistenciu. Počas novembra predložilo PSG ponuku za 35 miliónov dolárov.

Lamine Yamal

Narodil sa v Španielsku marockému otcovi a mame, ktorá pochádza z Rovníkovej Guinei. Od siedmich rokov hráva v slávnej La Masii a za prvý tím Barcelony debutoval v apríli tohto roka, čím sa vo veku 15 rokov, 9 mesiacov a 16 dní stal najmladším futbalistom, ktorý kedy hral za "Blaugranas". Vďaka tomu mu patrí podiel na španielskom titule. Primárne hrával za dorastenecký tím U19. Patrí medzi opory reprezentácie Španielska U18, v ktorej počas desiatich duelov strelil osem gólov. Yamal hral na EURO U17, strelil štyri góly v piatich stretnutiach.

Luka Vuškovič

Chorvátsky obranca sa napriek svojmu veľmi mladému veku dostal do A-mužstva Hajduku Split a vzbudil záujem prakticky medzi všetkými svetovými veľkoklubmi. Odchovanec klubu debutoval medzi seniormi v septembri minulého roka. Svoje šestnáste narodeniny oslávil iba 24. februára 2023, pričom o dva dni neskôr si prvýkrát zahral duel najvyššej chorvátskej súťaže.

Vuškovič sa ale stal najmladším hráčom, ktorý kedy zasiahol do súboja chorvátskej ligy. Začiatkom marca prispel jedným gólom k postupu cez Osijek vo štvrťfinále národného pohára. Vo veku 16 rokov a päť dní vytvoril nový rekord ako najmladší futbalista s presným zásahom v súťažnom zápase Hajduku. Jeden zo skautov vo svojej správe uviedol, že mládežnícky reprezentant Chorvátska nemá výraznejšie slabiny.

Kendry Páez

Ekvádorský ofenzívny záložník pôsobí v tamojšom klube Independiente del Valle, kde už debutoval medzi seniormi a pred rokom zaujal aj Európu. Na prestížnom mládežníckom turnaji Next Generation Trophy si ho všimol Dortmund či Manchester United, ktorý aj predložil reálnu ponuku, ale nakoniec Páez mieri do Chelsea. Pripojí sa v roku 2025 po dovŕšení 18. narodenín. Za posledné obdobie sa stal najmladším hráčom aj strelcom gólu v histórii ekvádorskej súťaže, takisto bol najmladším futbalistom na nedávnych MS do 20 rokov.

Shea Lacey

Krídelník Manchestru United vyniká skvelou technikou a pre defenzívy súperov dokáže byť doslova nezastaviteľný, o čom svedčia aj priložené videá. Narodil sa v Liverpoole ako jeden z troch bratov, pričom zvyšní dvaja fandili "The Reds", no Shea si vybral Manchester United a vďaka talentu zamieril aj do jeho akadémie. V nej bol nejaký čas i Paddy, takisto pôsobil i v Liverpoole.

Paulo Iago

Rodák z Madridu začal hrávať futbal už ako štvorročný v malom klube Parque Sureste. Následne rok vynechal po ťažkom páde zo skateboardu, no po návrate na ihrisko hneď strieľal gól za gólom a zaujal Real, Atlético aj Rayo, čo je veľkou raritou na takto mladučkého hráča. Cez ďalšie dva menšie tímy sa ako sedemročný dostal do Realu Madrid. Z pozície ofenzívneho záložníka strelil za päť rokov cez 150 gólov a dokonca už má hviezdneho agenta v podobe Jorgeho Mendesa, ktorý zastupuje aj Cristiana Ronalda.

Mattia Liberali

Ofenzívny záložník alebo krídelník sa narodil blízko Milána a cez menšie kluby ho získalo AC, kde vyniká aj napriek nižšiemu veku a patrí medzi najväčšie talenty Talianska. Len pred rokom vyhral titul v kategórii U15 a nedávno hral na ME do 17 rokov. Typologicky aj štýlom hry pripomína Phila Fodena.

Caden Glover

Futbal v USA je na vzostupe a dá sa očakávať, že aj v Európe bude hrať čoraz viac mladých Američanov. Jedným z nich môže byť útočník Glover, ktorý vyrastá v St. Louis, v roku 2021 prestúpil do akadémie miestneho klubu City. Ten je od aktuálneho ročníka súčasťou MLS. Po skúsenostiach z béčka si Glover zahral aj medzi zámorskou elitou a stal sa prvým hráčom narodeným v roku 2007, ktorý sa dostal do MLS.

Jovan Miladinovič

Srbský brankár patrí Crvenej Zvezde Belehrad, kde je jednotkou v kategórii U19 a niekoľkokrát bol už na lavičke áčka, ale do hry zatiaľ nezasiahol. Napriek tomu, že má 16 rokov, pozíciu prvého gólmana plní aj v národnom tíme do 19 rokov, ktorý reprezentoval na tohtoročnom európskom šampionáte.