Fábregas sa v tichosti rozlúčil s kariérou, v Come bude pokračovať ako tréner

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Fábregas sa v tichosti rozlúčil s kariérou, v Come bude pokračovať ako tréner

Cesc Fábregas vyhral so Španielskom ME aj MS.
Cesc Fábregas vyhral so Španielskom ME aj MS.AFP
Majster sveta a Európy Cesc Fábregas (36) oznámil ukončenie svojej hráčskej kariéry. Bývalý stredopoliar Arsenalu, Barcelony a Chelsea naposledy hral v druhej talianskej lige za Como, kde bude teraz pôsobiť ako tréner. Jeho hráčska zmluva platila ešte jeden rok, ale po rokovaniach s vedením sa rozhodol pre inú cestu.

Fábregas získal tituly s Barcelonou aj Chelsea, s ktorou ovládol aj Európsku ligu. S Arsenalom si v roku 2006 zahral vo finále Ligy majstrov. Pomohol Španielsku k triumfu na majstrovstvách sveta v roku 2010 a na ME v rokoch 2008 a 2012.

Do Coma prišiel pred rokom. "Necítim sa smutný len preto, že prekročím bielu čiaru a začnem trénovať béčko a mládež. Som absolútne nadšený z tohto klubu a projektu. Tento tím si ma získal od prvého momentu. Hneď sa do toho vrhnem," povedal.

Fábregas robil svoje prvé futbalové kroky v Barcelone a do Katalánska sa vrátil v roku 2011 po úspešnom pôsobení v Arsenale. Obliekal aj dresy Chelsea a Monaka.

"Po dvadsiatich neuveriteľných rokoch plných obetí a radosti je čas poďakovať a rozlúčiť sa s touto krásnou hrou," napísal rodák z katalánskeho Arenys de Mar na Twitteri.

"Od prvých dní v Barce, Arsenale, opäť v Barce, Chelsea, Monaku a Come, na všetky budem brať ohľad. Od triumfu na majstrovstvách sveta, cez ME, víťazstvá v Anglicku a Španielsku až po zisk takmer všetkých európskych trofejí, bola to cesta, na ktorú nikdy nezabudnem."