Barcelona zdemolovala Betis, dostala sa pred Real Madrid na prvé miesto tabuľky

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Barcelona zdemolovala Betis, dostala sa pred Real Madrid na prvé miesto tabuľky
Aktualizované
Barcelona odohrala vydarený zápas.
Barcelona odohrala vydarený zápas.Profimedia
Futbalisti Athleticu Bilbao vyhrali v zápase 5. kola španielskej La Ligy proti Cádizu hladko 3:0. O prekvapenie sa postarala Valencia, ktorá rovnakým výsledkom zdolala Atlético Madrid. Mallorca s dvomi Slovákmi na súpiske vyhrala na pôde Celty Vigo. Pozíciu favorita s prehľadom splnila Barcelona.

Athletic Bilbao - Cádiz 3:0

Bilbao po prehre v úvodnom kole proti Realu Madrid zakaždým bodovalo a teraz si pripísalo tretiu výhru v sezóne. Slušnú formu má autor víťaznéh gólu Guruzeta, ktorý sa presadil už tretíkrát v sezóne. Villalibre potreboval na presný zásah po príchode z lavičky iba minútu, zatiaľ ich odohral len 39. Navyše asistoval na tretí zásah Iňakimu Williamsovi. Jeho brat Nico nebol k dispozícii, nakoľko sa zranil v reprezentačnom zápase za Španielsko.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Valencia - Atlético Madrid 3:0

Prekvapenie sa zrodilo vo Valencii, kde prehralo Atlético Madrid. Hlavnou hviezdou duelu bol útočník Duro, ktorý sa postaral o dva góly v prvom polčase. Celkovo ich má už tri. Konečný výsledok stanovil po zmene strán Guerra. Atleti prehrali prvýkrát v sezóne, pričom v predošlých troch stretnutiach inkasovali len raz. Celkovo strelili desať presných zásahov. Valencia je s deviatimi bodmi piata.

Celta Vigo - RCD Mallorca 0:1

Slovenský obranca Martin Valjent odohral za hostí celý zápas a mohol oslavovať tri body, navyše aj čisté konto. Brankár Dominik Greif bol iba na lavičke náhradníkov. Jediný gól strelil Muriqi, svoj prvý v sezóne, pričom počas minulej ich zaznamenal až pätnásť. Predchádzal tomu neuznaný zásah Bambu na domácej strane.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

FC Barcelona - Real Betis 5:0

Do formy sa začína dostávať Félix, nastúpil prvýkrát v základe Barcelony. Predtým v tejto sezóne na klubovej úrovni odohral len jedenásť minút. Portugalčan otvoril skóre a v konečnom dôsledku vsietil víťazný gól. Nadviazal tak na nedávny zásah do siete Luxemburska. Následne pridal Lewandowski svoj piaty gól v piatom súťažnom dueli po sebe.

Poliak sa presadil v La Lige tretí raz, rovnako ako zakrátko aj Torres. Na Betis to evidentne vie Raphinha, nakoľko mu gól strelil v oboch zápasoch minulej sezóny a rovnako aj v sobotu večer. Cancelo potreboval na prvý presný zásah za "Blaugranas" iba dve stretnutia. Zvyšoval na konečných 5:0. Ter Stegen udržal tretie čisté konto.

Barcelona ostáva bez prehry, po piatich dueloch má trinásť bodov. Dostala sa na čelo tabuľky o bod pred Real Madrid, ten odohrá svoje stretnutie v nedeľu. Katalánci disponujú s trinástmi zásahmi jasne najlepšou ofenzívou. Betis má po Granade najhoršiu defenzívu. Navyše sa mu zranil brankár Silva. Debut v La Lige tak zažil Vieites, ale inkasoval trikrát. Až vo svojom piatom vystúpení za sevillský tím nevyhral záložník Isco cenu pre najlepšieho hráča zápasu. V predošlých štyroch kolách sa mu to podarilo zakaždým.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore