Modrič mal jedinú podmienku. Lavička mu na motivácii neuberá

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Modrič mal jedinú podmienku. Lavička mu na motivácii neuberá

Modrič na tréningu chorvátskej reprezentácie, ktorý bol otvorený verejnosti.
Modrič na tréningu chorvátskej reprezentácie, ktorý bol otvorený verejnosti.AFP
Dva dni pred svojimi 38. narodeninami (9. septembra) zostáva Luka Modrič neochvejne oddaný chorvátskemu národnému tímu. Madridská desiatka priznala, že sa nezameriava na budúcnosť, ale vníma súčasnosť a to, ako sa cíti, resp. na akej úrovni je jeho hra.

Skúsený stredopoliar však prežíva v Reale Madrid novú situáciu, na ktorú počas ostatných rokov nebol zvyknutý. V štyroch doterajších zápasoch nastúpil iba raz. 

Luka Modrič sa s médiami rozpráva iba zriedka, aj preto ho Sportske Jutarnki vyspovedali z viacerých tém. Priznal, že k narodeninám si želá iba dve víťazstvá - s Lotyšskom a Arménskom.

38. narodeniny

"Krásny vek. Keby mi niekto pred zhruba 10 rokmi povedal, že ma bude stále baviť futbal a všetko, čo hra prináša - tréningy, socializácia so spoluhráčmi, podpora od fanúšikov - úprimne by som mu neveril. Som naozaj šťastný. S rodinou, ktorá je zmyslom môjho života, si užívam futbal naplno. S Chorvátskom, Realom a predovšetkým rovnakou vášňou, ktorá ma drží pri lopte od začiatku."

Modrič je v Chorvátsku modla
Modrič je v Chorvátsku modlaAFP

Pochybnosti o ďalšom pokračovaní v reprezentácii

"Najprv si povedzme, že Chorvátsko hralo predo mnou na vysokej úrovni. Bude to tak aj po mne a každom, kto skončí. Ako som povedal, sila "Vatreni" počas 30-ročnej histórie je v komunite. V duchu spolupatričnosti a oddanosti. Musíme to zachovať ako základ a následne sa môže dostaviť úspech. Som poctený s kým som hral a môžem hrať za Chorvátsko."

Rozhodnutie pokračovať

"Nie je žiadne špeciálne vysvetlenie. Všetko som viackrát povedal. Od MS v Rusku 2018 sa táto otázka neustále opakuje. Po fyzickej stránke myslím, že každý vidí, že ešte stíham s dnešným tempom. Našťastie nemám žiadne vážne zranenia. Motivácia? Niekedy sa pristihnem, že som motivovanejší než kedykoľvek predtým. Asi to prichádza s vekom, keď si uvedomíte, že sa blížite ku koncu. Najlepším znakom je pre mňa aj tak fakt, že si stále užívam tréningy, zápasy, srandu so spoluhráčmi."

Euro 2024

"Asi je jasné, že už nemám dlhodobé vízie. V mojom veku nemajú zmysel. Sústredím sa na prítomný moment. Idem deň po dni, zápas po zápase a vnímam svoju situáciu či prínos pre tím. Kým cítim, že som schopný pomôcť, budem k dispozícii. Roky plynú, to neovplyvním. Čo môžem ovplyvniť je, ako som pripravený. Byť v národnom tíme ma robí šťastným. Môže to tak byť dva-tri roky, ale pokojne prídem o tri mesiace do bodu, že to tak nie je. Ale veď viete, ako je to so staršími hráčmi (smiech)."

Modrič a jeho čísla
Modrič a jeho číslaFlashscore

Nová úloha v Reale Madrid

"Som úplne pokojný. Uvedomujem si, že musím pracovať ako doteraz a že skôr či neskôr dostanem príležitosť. Som si vedomý toho, že v strede poľa máme veľkú konkurenciu, títo mladí hráči sú špičkoví. Stále som pevne presvedčený, že môžem hrať tak, ako to Real Madrid potrebuje."

Predĺženie zmluvy

"Mal som jedinú podmienku - aby sa ku mne pristupovalo ako ku konkurencieschopnému hráčovi, ako tomu bolo doteraz a nie, aby som zostal v kádri na základe zásluh. Nikto nie je šťastný, keď je mimo ihriska. Nezostal som preto, aby som zotrval, ale aby som hral, užíval si futbal a Madrid. Za celú svoju kariéru si nie som istý, či som bol niekedy tri zápasy po sebe na lavičke. Bol to pre mňa mimoriadne zvláštny pocit. Ale dobre, tréner sa takto rozhodol. Na motivácii mi to neuberá."

Ponuka zo Saudskej Arábie

"Madridčania vyjadrili túžbu, aby som pokračoval na jar minulého roka, ja som mal rovnakú túžbu. Sadli sme si a rýchlo sa dohodli. V Madride som už 12 rokov a nikdy sme nemali žiadne problémy. Náš vzťah je výnimočný. Boli tu ponuky. Len ak by ma Real nechcel, potom by som zvažoval iné možnosti. V Madride som šťastný a spokojný. Nepotrebujem si zvyšovať ego veľkými ponukami. Chcem si len užívať každý moment."

Život po kariére

"Jediné, čo viem, že chcem zostať pri futbale. V akej úlohe? To ešte neviem. Prihlásil som sa do akadémie trénerov. Verím, že ju dokončím v Chorvátsku."