Najlepšia zostava hráčov nad 37 rokov: Hviezdy, ktoré roky dominujú svetovému futbalu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Najlepšia zostava hráčov nad 37 rokov: Hviezdy, ktoré roky dominujú svetovému futbalu

Kedysi v Reale Madrid.
Kedysi v Reale Madrid.Profimedia
Veteráni, ktorí stále patria medzi hviezdy svetového kalibru. Viacerí skvelí hráči oslávili alebo oslávia v roku 2023 svoje 37. narodeniny (v niektorých prípadoch ich už majú dávno za sebou). Flashscore Správy vybral z týchto futbalistov tých najlepších. Ako by vyzerala takáto zostava?
Najlepšia zostava hráčov nad 37 rokov v súčasnom futbale.
Najlepšia zostava hráčov nad 37 rokov v súčasnom futbale.Flashscore

Brankár

Manuel Neuer

Nemec vyhral v kariére všetko, čo sa dalo. Cez MS, Ligu majstrov, nespočetné množstvo titulov z Bundesligy a dlhodobo patrí medzi úplne najlepších brankárov sveta. Posledné mesiace pre zranenie vynechal, ale čoskoro by sa mal vrátiť medzi tri žrde Bayernu. Konkurenciu z rovesníkov mu tvoria hlavne Keylor Navas a Hugo Lloris.

Obrancovia

Sergio Ramos

Legenda Realu Madrid odohrala posledné dve sezóny za PSG a stále dokazovala vysokú kvalitu. Ramos takisto uspel na všetkých frontoch a mnohí ho považujú za najlepšieho obrancu svojej generácie. Aktuálne pokračuje vo výbere pôsobiska na už odštartovaný ročník.

Thiago Silva

Brazílsky obranca ako keby ani nestarol. Jeho kariéra začínala v nižších futbalových poschodiach, postupne bol lepší a lepší. Zažiaril v AC, stal sa lídrom PSG a v náročnej Premier League ukazuje, že aj keď mu ťahá na 40, lepšieho stopéra Chelsea nemá.

Pepe

Jedenásť rokov pôsobil v Reale Madrid, s ktorým zbieral jeden úspech za druhým. Jeho spolupráca s Ramosom sa stala ikonickou. Neskôr zmizol z očí, nastupoval za Besiktas a od roku 2019 je lídrom Porta. Vo februári 2023 mal už 40 rokov, napriek tomu dokáže hrať stále skvele na najvyššej úrovni, čo dokazuje napríklad v Lige majstrov.

Záložníci

Jesús Navas

Býval krídelníkom, ale ide mu to aj na pozícii krajného beka. Navas spojil kariéru hlavne s rodnou Sevillou, aj keď si na štyri roky odbehol do Manchestru City a vyhral s ním titul. Doma však štyrikrát ovládol Európsku ligu. Majster sveta z roku 2010 má lekársky diagnostikované, že mu nerobí dobre byť mimo domova, preto nestrávil viac času inde.

Luka Modrič

Čo povedať k tomuto hráčovi, ktorý dokazuje, že vek je len číslo. V roku 2012 po prestupe do Realu Madrid dostal "ocenenie" za najhorší prestup, aby potom získal Zlatú loptu. Geniálne prihrávky a prehľad v hre z neho stále robia jedného z najlepších na svete. Chorvátsko dvakrát doviedol na MS k medaile.

João Moutinho

Nikdy nehral za ozajstný veľkoklub, ale v Sportingu, Porte, Monaku aj Wolves dokazoval svoju enormnú kvalitu. Momentálne si hľadá nového zamestnávateľa. Na konte má päť portugalských a jeden francúzsky titul, ako aj úspech na európskom šampionáte 2016.

James Milner

Iba Gareth Barry (652) a Ryan Giggs (632) odohrali v Premier League viac zápasov ako Milner (620), pričom vďaka fantastickej životospráve, skvelej fyzickej pripravenosti, hoci skrz vysoký vek, mu môžu tieto zápisy pomôcť prekonať. Angličan žal úspechy hlavne s Manchestrom City a Liverpoolom. Na klubovej úrovni ovládol všetky možné súťaže.

Útočníci

Edin Džeko

Ak by sme mali hovoriť o najnedocenejších útočníkov generácie, na čele by boli tieto dve mená. Džeko doviedol k titulom Wolfsburg, Manchester City aj Inter. Všade dával dôležité góly, bolo ich veľa. Do zbierky mu chýba v podstate len Liga majstrov.

Olivier Giroud

Do svetového futbalu sa dostal až ako 25-ročný, keď priviedol k prekvapivému titulu Montpellier. Odtiaľ jeho kroky smerovali do Arsenalu a cez Chelsea sa stal hráčom milánskeho AC. Medzitým vyhral absolútne všetko - MS, LM, EL, tri anglické a jeden taliansky titul. Na MS 2022 najskôr prekonal rekord Henryho, takže je najlepším strelcom v histórii národného tímu Francúzska.

Cristiano Ronaldo

Podľa mnohých najlepší futbalista histórie, ďalší ho radia na druhé miesto. Ronaldo je synonymom futbalu s takými úspechmi a toľkými nastrieľanými gólmi, o čom môže bežný hráč iba snívať. Portugalčan a jeho výkony hovoria za všetko, k tomu netreba nič dodávať.