Cagliari remizovalo v Turíne aj s Obertom, exlondýnska spolupráca v drese AC Miláno

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Cagliari remizovalo v Turíne aj s Obertom, exlondýnska spolupráca v drese AC Miláno

Aktualizované
Claudio Ranieri opäť vedie tím v najvyššej talianskej súťaži.
Claudio Ranieri opäť vedie tím v najvyššej talianskej súťaži.AFP
Futbalisti Cagliari remizovali v úvodnom kole Serie A na pôde FC Turín 0:0. Tím vedený legendárnym Claudiom Ranierim (71) hneď po návrate medzi taliansku elitu bodoval a opäť dokázal, že skúsený tréner má futbalu stále čo ponúknuť. Slovenský obranca Adam Obert (20) nastúpil v základnej zostave hostí, v drese nováčika hral do 87. minúty. Víťazne do novej sezóny vstúpili hráči AC Miláno.

Turín - Cagliari 0:0

Turín vstúpil do duelu aktívne. Už v tretej minúte sa mohol ujať vedenia, keď si na prudkú loptu z rohového kopu nabehol Antonio Sanabria, ale jeho zakončenie skvelým reflexívnym zákrokom zachránil Boris Radunovič. Po štvrťhodine hry sa na druhej strane po chytrom zákroku na hranici faulu uvoľnil Nahitan Nández a snažil sa presadiť strelou na zadnú žrď. Úvodný gól však odmietol tigrím skokom Vanja Milinkovič-Savič.

Pred odchodom do šatní mohol skórovať Yann Karamoh. Krídelník z Pobrežia Slonoviny ukázal pri svojom útočnom výpade ohromujúcu rýchlosť, ale následné lobové zakončenie nespĺňalo kritériá elitnej súťaže.

Prvý pondelkový zápas sa skončil bez gólov.
Prvý pondelkový zápas sa skončil bez gólov.AFP

Po zmene strán dostali Turínčania zaujímavú výhodu v podobe štandardnej situácie. Tú si zobral na starosť Samuele Ricci, ktorý poslal do šestnástky prudký center, na ktorý len tesne nedosiahol vybiehajúci stopér Perr Schuurs.

"Býci" boli v zápase lepším mužstvom, ale ich ofenzíva nedokázala vyprodukovať prekvapivý moment. Preto po hodine hry vystrelil z diaľky Mërgim Vojvoda, ale na smolu domácich fanúšikov bol nepresný.

Hodnotenie aktérov duelu.
Hodnotenie aktérov duelu.Flashscore

Bologna - AC Miláno 0:2

AC Miláno vstúpilo do novej sezóny Serie A víťazstvom 2:0 na pôde Bologne. "Rossoneri" vykročili za trojbodovým ziskom už v prvej polhodine, keď im dvojica bývalých hráčov Chelsea zabezpečila dvojgólový náskok. Na Oliviera Girouda, ktorý si svojím vôbec prvým gólom pravou nohou v drese milánskeho celku otvoril strelecký účet v novej sezóne, nadviazal Christian Pulisic, ktorý si odkrútil súťažný debut za veľkoklub z Lombardie.

Domáci tak nezvládli vstup do ročníka. O nápravu sa pokúsia 27. augusta na pôde Juventusu, zatiaľ čo AC o deň skôr privíta FC Turín.

Štatistiky zápasu.
Štatistiky zápasu.Flashscore