Bude sa Bonucci súdiť s Juventusom? V tíme sa snaží udržať aj pomocou právnikov

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Bude sa Bonucci súdiť s Juventusom? V tíme sa snaží udržať aj pomocou právnikov

Dlhoročný kapitán zvádza s Juventusom boj mimo ihriska.
Dlhoročný kapitán zvádza s Juventusom boj mimo ihriska.Profimedia
Nezvyčajnú situáciu musí riešiť vedenie turínskeho Juventusu, ktoré na začiatku prestupového obdobia oznámilo skúsenému Leonardovi Bonuccimu (36), že s ním v novej sezóne nepočíta. Majster Európy sa však snaží v mužstve udržať všetkými dostupnými prostriedkami.

Na prvý pohľad je to vo futbalovom svete bežná záležitosť - Turínčania oznámili svojmu dlhoročnému zadákovi, že si môže hľadať nový klub, keďže nie je súčasťou plánov trénera Massimiliana Allegriho. Bonucci sa však "postavil na zadné" a prostredníctvom svojho právnika zaslal klubu oficiálnu e-mailovú žiadosť o znovuzaradenie do prvého mužstva. Futbalista totiž aktuálne trénuje individuálne a Juventus ho vyradil z kádra. Nezúčastnil sa ani na predsezónnom turné v USA.

Bonucci zarába v klube 6.5 milióna eur ročne a rád by si zahral na budúcoročných majstrovstvách Európy. Údajne odmietol ponuky z MLS, takisto dal košom Laziu a Fiorentine. Jeho situácia nahnevala predsedu Talianskej hráčskej asociácie Umberta Calcagna, ktorý v rozhovore pre ANSA kritizoval manažment Juventusu.

"Je to paradox. Bonucci bol objektívne vyhostený z tímu a trpí nezákonným zaobchádzaním, ktoré zakazuje kolektívna zmluva. Jeho dôstojnosť je pošliapaná. Juventus ho musí okamžite znovu začleniť do tímu, pretože ide o vážnu profesionálnu ujmu. Celá situácia ohrozuje dôležité príležitosti pre hráča, napríklad pôsobenie v reprezentačnom drese," prezradil.

Bonucci nemôže byť so svojou situáciou spokojný.
Bonucci nemôže byť so svojou situáciou spokojný.Profimedia

Turínsky gigant sa však bráni: "Futbalový klub Juventus dôrazne potvrdzuje správnosť konania voči všetkým registrovaným hráčom, ktorí sú plne uznávaní a majú zaručené všetky práva stanovené v kategórii kolektívnej zmluvy. Juventus je tiež pripravený v prípade potreby obhajovať legitímnosť svojho konania na všetkých relevantných fórach," znie v oficiálnom stanovisku a naznačuje, že je v prípade súdneho sporu zo strany hráča pripravený bojovať.

Bilancia ex-kapitána v uplynulých sezónach.
Bilancia ex-kapitána v uplynulých sezónach.Flashscore

Napriek tomu, že bol v minulej sezóne kapitánom "starej dámy", nemá Bonucci medzi fanúšikmi najlepšiu povesť. Zabudnúť mu nevedia prestup do AC Miláno v roku 2017. Cez polčasovú prestávku neúspešného finálového zápasu s Realom Madrid v prestížnej Lige majstrov sa navyše v šatni údajne dostal do potýčky so spoluhráčmi Paulom Dybalom a Andreom Barzaglim, hoci na svojej facebookovej stránke špekulácie vyvrátil.

Po návrate do Turína o rok neskôr sa za niektoré svoje prejavy ospravedlnil a hovoril o ťažkom období, ktoré súviselo so zdravotnými problémami jeho malého syna Mattea. Za "Bianconeri" odohral 357 zápasov, strelil 27 gólov a získal osem ligových titulov. 

Autor článku.
Autor článku.Flashscore