Trpký koniec ikony. Juventus vyradil z kádra kapitána Bonucciho

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Trpký koniec ikony. Juventus vyradil z kádra kapitána Bonucciho

Bonucci v Juventuse končí.
Bonucci v Juventuse končí.Profimedia
Kapitán Juventusu a talianskej futbalovej reprezentácie Leonardo Bonucci (36) vypadol z kádra a nezúčastní sa s turínskym klubom na prípravnom turné v Spojených štátoch. "Stará dáma" s urasteným obrancom podľa denníka La Gazzetta dello Sport " nepočíta, hoci má ešte rok platnú zmluvu.

Bonucci pritom v máji v rozhovore pre klubovú televíziu oznámil, že po sezóne 2023/24 ukončí kariéru v čierno-bielom drese. Vrcholom sezóny má byť pre neho letné Euro, na ktorom budú Taliani obhajovať triumf z roku 2021, ak prejdú kvalifikáciou. Aj z tohto dôvodu je pravdepodobné, že Bonucci si nakoniec bude hľadať iný angažmán.

Skúsený stopér pôsobí v Juventuse nepretržite od roku 2010 s výnimkou sezóny 2017/18, keď hral za AC Miláno. S turínskym veľkoklubom získal 17 trofejí vrátane ôsmich ligových triumfov. Jeden titul získal ako mladík s Interom Miláno.

Juventus skončil v minulej sezóne v talianskej lige na siedmom mieste, čiastočne aj pre odpočet desiatich bodov za prípad falšovania účtovníctva. Podľa Corriere dello Sport sa turínski giganti dohodli s UEFA, že v budúcej sezóne nebudú hrať v európskych pohároch z dôvodu porušenia pravidiel finančnej fair play.