AC dal košom, rozhodol sa pre rivala. Inter získal francúzskeho kanoniera

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

AC dal košom, rozhodol sa pre rivala. Inter získal francúzskeho kanoniera

Marcus Thuram bude, podľa všetkého, od novej sezóny obliekať dres Interu Miláno.
Marcus Thuram bude, podľa všetkého, od novej sezóny obliekať dres Interu Miláno.Profimedia
Zdalo sa, že bývalý hráč Borussie Mönchengladbach je predurčený stať sa novou posilou "Rossoneri", ale všetko zmenilo vedenie mestského rivala "Nerazzurri". Vrátili sa do boja o služby 25-ročného kanoniera, o ktoré sa uchádzali už pred niekoľkými mesiacmi a teraz uspeli.

Všetko smerovalo k tomu, že milánske AC, ktoré prežilo zaujímavú sezónu a skončilo pred bránami finále Ligy majstrov, získa do svojho kádra trinásťgólového strelca Bundesligy z uplynulého ročníka. Marcus Thuram nakoniec bude pôsobiť v Miláne, ale vo farbách mestského konkurenta. 

Rozhodujúce boli posledné hodiny, počas ktorých sa nechal francúzsky reprezentant presvedčiť Interom a odmietol tak zdĺhavé rozhovory "Rossoneri", ktorí do tých chvíľ viedli preteky o jeho služby. Dokonca boli bližšie než PSG či Lipsko. Oba celky mali taktiež veľký záujem dohodnúť sa s 25-ročným útočníkom, ktorému vypršal v Mönchengladbachu kontrakt.

Thuramove bundesligové čísla z ostatnej sezóny
Thuramove bundesligové čísla z ostatnej sezónyFlashscore

Zvrat v rokovaniach

Spočiatku sa mohlo zdať, že ide o provokáciu medzi rivalmi. Inter obnovil rokovania s Thuramom spred pár mesiacov. Tentoraz s úspešným koncom. Informáciu potvrdil aj špecializovaný novinár na prestupy Fabrizio Romano. Na svojich kanáloch uviedol, že sa obe strany dohodli na zhruba šiestich miliónoch za sezónu, čo bolo v konečnom zúčtovaní kľúčové. 

Inter poráža na trhu AC 

Zaujímavosťou je, že ide už o tretieho Francúza, o ktorého sa sporili dva tímy z Milána a ktorý skončí v Interi. Prvým bol Jonathan Biabiany, druhým Geoffrey Kondogbia. Ďalší nedávny duel sa týkal Sandra Tonaliho, ten si vybral AC.

Viac potvrdených prestupov či špekulácií