Ibrahimovič si užíva koniec kariéry. Moje ego zmizlo, nemusím si nič dokazovať, tvrdí

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ibrahimovič si užíva koniec kariéry. Moje ego zmizlo, nemusím si nič dokazovať, tvrdí

Zlatan prežil v drese AC Miláno plodné obdobie.
Zlatan prežil v drese AC Miláno plodné obdobie.Profimedia
V Miláne sa na konci minulej sezóny ronili slzy. Kontroverzný Zlatan Ibrahimovič sa vo veku 41 rokov rozhodol odísť do futbalového dôchodku a za sebou zanechal kusisko histórie. Švédsky búrlivák prezradil v rozhovore pre Corriere della Sera viac o svojej novej životnej etape.

Posledný duel ročníka 2022/2023 proti Hellasu Verona bol z pohľadu fanúšikov milánskeho AC emotívny. Aktívnej kariére dala zbohom ich obdivovaná modla. "Lúčim sa s futbalom, ale nie s vami," povedal Ibrahimovič jasajúcemu publiku na San Sire.

V uplynulej sezóne to už nebolo ono. Dlhotrvajúce zranenia si vybrali svoju daň a Zlatan nastúpil len do štyroch súťažných zápasov, v ktorých dokopy odohral 144 minút. Aj napriek tomu sa mu podarilo stať sa najstarším strelcom Serie A, keď v polovici marca premenil pokutový kop v Udine. Legendy to skrátka vedia.

Švédsky zakončovateľ má v talianskej metropole módy priam kultový status. V klube pôsobil v období 2010-2012, pred tromi rokmi sa do Milána vrátil a nasmeroval ho k zisku vytúženého Scudetta.

Na otázku, kde sa vidí o desať rokov, odpovedal typicky úprimne. "Všetky miesta, ktoré som kedysi nazýval domovom, mi niečo dali. Taliansko má v mojom srdci špeciálne miesto a v Miláne momentálne žijem, zvyšok ukáže čas. Na začiatku kariéry som bol časovanou bombou, na ihrisku aj mimo neho. Teraz však moje ego zmizlo, nemusím si nič dokazovať."

"Ibra" hovoril aj o tom, čo ho po konci kariéry robí šťastným. "Motivovať ostatných k trénovaniu fyzickej aktivity v akejkoľvek forme."

Zlatan bol ukážkovým búrlivákom.
Zlatan bol ukážkovým búrlivákom.Profimedia

Za AC nastrieľal dohromady v 163 zápasoch 93 gólov a zaznamenal 35 asistencií. "Nikdy neviete," reagoval na otázku, či by chcel jedného dňa viesť tento klub z pozície trénera.

Počas svojej dlhej kariéry obliekal aj dresy rodného Malmö, kde sa k profesionálnemu futbalu dostal v roku 1999, ďalej Ajaxu, Juventusu, Interu Miláno, Barcelony, Paríža Saint-Germain, Manchestru United a Los Angeles Galaxy. Za švédsku reprezentáciu odohral 121 zápasov a so 62 gólmi je jej rekordérom.