Real prehral prvýkrát v sezóne. Madridské derby ovládlo Atlético, strelilo tri rovnaké góly

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Real prehral prvýkrát v sezóne. Madridské derby ovládlo Atlético, strelilo tri rovnaké góly

Aktualizované
Morata a Griezmann rozhodli o víťazstve Atlética.
Morata a Griezmann rozhodli o víťazstve Atlética.Profimedia
Futbalisti Realu Sociedad vyhrali v zápase 6. kola španielskej La Ligy na domácom trávniku nad Getafe tesne 4:3. V "El derbi Madrileño" sa tešilo Atético, ktoré doma porazilo Real 3:1.

Real Sociedad - Getafe 4:3

V Baskicku boli diváci svedkami divokej prestrelky. Domáci splnili pozíciu favorita. Už v druhej minúte otvoril skóre Takefusa Kubo, ktorý má na konte štyri góly a tri asistencie, takže prežíva výborný úvod ročníka. Aleňa síce vyrovnal a Borja Mayoral tretím zásahom v ročníku dokonca z penalty otočil skóre, ale v druhom dejstve Real Sociedad rozhodol o troch bodoch. Svoje prvé dva góly zaznamenal kapitán Mikel Oyarzabal, na jeden mu asistoval Brais Méndez.

Španielsky záložník sa presadil aj v strede týždňa proti Interu, v rámci La Ligy má dve prihrávky. Počas nadstavenia znížil Latasa hosťujúci z Realu Madrid, no víťazstvo domácich to nezmenilo. Skúsený obranca Diego Rico prišiel v lete do Getafe práve z Realu Sociedad, zaznamenal dve asistencie. V uplynulých dvoch stretnutiach si pripísal hneď tri.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Rayo Vallecano - Villarreal 1:1

Nórsky útočník Alexander Sorloth otvoril skóre, čím potvrdil výbornú formu, pretože sa presadil už vo štvrtom ligovom stretnutí po sebe. Jeho Villarreal však vedenie neudržal a zažíva nepresvedčivý úvod ročníka, keďže je desiaty. Premiérovým zásahom po príchode do Raya vyrovnal Kike Peréz. V závere ešte videl červenú kartu skúsený obranca Alberto Moreno. Madridský tím získal desiaty bod, takže na šiestej priečke má rovnaký počet ako piata Valencia.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Real Betis - Cádiz 1:1

Las Palmas - Granada 1:0

Nováčik z Kanárskych ostrovov vyhral svoj prvý zápas v sezóne. O jeho osude rozhodol jediným gólom stretnutia v nadstavenom čase Kirian. Las Palmas uspel napriek tomu, že od 58. minúty hral v oslabení po červenej karte Marmola. Poskočil tak na pätnáste miesto tabuľky, kde má päť bodov. Granada prehrala tretí raz po sebe a celkovo má na konte najviac prehier zo všetkých tímov La Ligy, až päť. S tromi bodmi je predposledná. 

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Atlético Madrid - Real Madrid 3:1

Real Madrid prvýkrát v sezóne prehral a po kompletnom programe 6. kola prišiel o prvé miesto, klesol na tretie, doposiaľ získal 15 bodov. Atlético strelilo tri v podstate rovnaké góly. Centrované lopty upratali za bezmocného Kepu dvakrát Álvaro Morata a raz Antoine Griezmann. Defenzíva hostí si zle prebrala hráčov, ktorí zakončovali prakticky osamotení.

Morata potvrdil výbornú formu. Odchovanec Realu totiž strelil už päť ligových gólov a spoločne s dvojicou Lewandowski - Bellingham je na čele tabuľky strelcov. Angličan odohral len druhé stretnutie za "biely balet", v ktorom sa nedokázal presadiť. Griezmann sa proti Realu presadil vôbec prvýkrát v kariére.

Rovnako to platí aj naopak, keďže jediný zásah "Los Blancos" zaznamenal Toni Kroos a ten do siete Atlética ešte predtým nedostal žiadnu zo svojich striel. Zverenci trénera Ancelottiho inkasovali už tretí raz v tejto sezóne v úvodnej päťminútovke. Dve asistencie si pripísal domáci záložník Saúl.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Po zranení prvý raz v sezóne začal od začiatku kapitán Koke, na ihrisku vydržal 45 minút. Atlético potvrdilo výbornú štatistiku, pretože ak po polčase vyhrávalo, tak neprehralo už 75-krát po sebe, pričom 63 stretnutí vyhralo a dvanásť remizovalo. Tím kouča Simeoneho poskočil na piate miesto, má desať bodov.

Real Madrid nepotvrdil dobrú štatistiku, pretože z predošlých dvanástich vzájomných stretnutí s Atléticom prehral len raz a aj to na konci sezóny 2021/22, v čase, keď už mal istý titul, takže šancu dostali aj hráči zo širšieho kádra.

Aktuálna tabuľka La Ligy.
Aktuálna tabuľka La Ligy.Flashscore