Katalánci predviedli ukážkový obrat, hrdinom bol Cancelo: Radšej hrať zle, ale zvíťaziť

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Katalánci predviedli ukážkový obrat, hrdinom bol Cancelo: Radšej hrať zle, ale zvíťaziť

Portugalčan spasil svoj tím v 89. minúte
Portugalčan spasil svoj tím v 89. minúteProfimedia
Ešte v 81. minúte prehrávali futbalisti FC Barcelona so Celtou Vigo 0:2, napokon si ale pripísali piate víťazstvo po sebe. Tromi gólmi v rozpätí ôsmich minút otočili na 3:2, no z výkonu v zápase neboli nadšení.

Autor víťazného gólu João Cancelo poznamenal: "Nehrali sme ideálne a Celta si ukážkovo bránila svoje územie. Vždy je však lepšie hrať zle a zvíťaziť, ako hrať dobre a prehrať."

Skúsený pravý obranca, ktorý prišiel do Barcelony v lete z Manchestru City, mal na obrate zásadný podiel. Po tom, čo útočník Robert Lewandowski upravil na 2:1 mu Cancelo spätnou prihrávkou v šestnástke pripravil pozíciu na vyrovnávajúci gól. Krátko na to si nabehol do pokutového územia, v ktorom ho našiel center Gaviho a zblízka prekonal brankára Ivana Villara.

"Urobili sme veľa chýb, ale vždy sa musíte sústrediť a hrať až do konca," vravel Portugalčan. Aj tréner Xavi Hernández, ktorý v piatok predĺžil zmluvu s klubom do roku 2025, videl v hre svojho tímu rezervy: "Bol to skvelý súboj. Je však pravda, že občas  sme boli neorganizovaní a nechali sme súpera hrať s loptou. Náš tím však stále veril a ukázal vôľu víťaziť."

Barcelona v zápase prišla o stredopoliara Frankieho de Jonga, ktorý by mal podľa španielskych médií absentovať päť týždňov pre zranenie členka. Zo stretnutia odstúpil v 36. minúte, keď ho nahradil Gavi.

Katalánci vstúpili do španielskej ligy remízou, no následne zvíťazili v piatich dueloch po sebe. Na konte majú 16 bodov a poskočili na prvé miesto tabuľky. Z neho ich môže zosadiť Real Madrid, ktorý má pred nedeľňajším derby na ihrisku mestského rivala Atlética o jeden bod menej.

Cancelo získal najlepšie hodnotenie
Cancelo získal najlepšie hodnotenieFlashscore

Tréner Celty Vigo Rafael Benítez, ktorý k tímu prišiel v lete 2023, poznamenal, že na predvedenom výkone môže jeho mužstvo stavať: "Myslím si, že väčšiu časť zápasu sme hrali dobre, no inkasovaným gólom sme mohli predísť. Rolu asi zohrala aj únava. Dúfam, že nám to pomôže napredovať, pretože 80 minút sme boli skvelí."

Klub z Viga má po šiestich meraniach síl iba štyri body a v nasledujúcom súboji sa predstaví doma proti Alavésu, ktorý takisto prehral uplynulé dva ligové strety.