Pokračovanie úspešnej misie. Xavi predĺži kontrakt s Barcelonou

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Pokračovanie úspešnej misie. Xavi predĺži kontrakt s Barcelonou

Xavi zostáva v klube svojho srdca.
Xavi zostáva v klube svojho srdca.Profimedia
Xavi Hernandéz (43) je v Barcelone spokojný. Po niekoľkých týždňoch rokovaní sa preto môže tešiť na novú zmluvu. Klub to oznámi čoskoro, ale on sám tak urobil už na tlačovej konferencii pred zápasom so Celtou Vigo.

Ide o pozitívnu správu pre fanúšikov katalánskeho veľkoklubu, ktorí chcú, aby Xavi pokračoval pri kormidle tímu, s ktorým už vyhral najvyššiu španielsku súťaž a domáci Superpohár. Najvyššie na zozname jeho cieľov je však Liga majstrov.

"Predĺženie zmluvy je pripravené. Pred niekoľkými dňami sme dosiahli dohodu a čoskoro ju oznámime," potešil priaznivcov. Kontrakt má platiť až do roku 2025.

Po veľkolepom úvodnom zápase v milionárskej súťaži proti Antverpám s gólom a asistenciou Joãa Félixa musia hráči Barcelony sústrediť svoju pozornosť na La Ligu, v rámci ktorej narazia na Celtu. "Ak zajtra vyhráme, vytvoríme tlak na Madrid, to je to, čo môžeme urobiť. Vždy je dôležité byť na vrchole."

Čo sa týka najbližšieho súpera, Xavi sa domnieva, že "má menej bodov, ako by si zaslúžil. Benítez je veľmi skúsený tréner. Minulý rok to bolo pre nás proti nim ťažké, ale teraz dúfame vo víťazstvo," dodal.

Tréning Barcelony s Araujom, ktorý vedie loptu
Tréning Barcelony s Araujom, ktorý vedie loptuFC Barcelona

Xavi počas tlačovky pochválil formu Félixa. "Teší nás jeho prístup, je šťastný a užíva si to. Je to veľmi dobrý tímový hráč. Vždy mal talent. Podporuje tím a robí rozdiel. Dúfam, že bude mať viac gólov a asistencií, ale neprestane pracovať tak, ako teraz."