Barcelona stratila body, červenú kartu dostali Xavi aj Raphinha. Isco sa vrátil na ihrisko

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Barcelona stratila body, červenú kartu dostali Xavi aj Raphinha. Isco sa vrátil na ihrisko

Aktualizované
Barcelona stratila body hneď v prvom kole.
Barcelona stratila body hneď v prvom kole.Profimedia
Španielsky futbalista Isco (31) odohral svoj prvý súťažný zápas od polovice novembra minulého kalendárneho roka. Barcelona vo svojom úvodnom stretnutí nového ročníka La Ligy remizovala na pôde Getafe.

Isco v prvom kole pomohol Betisu k výhre na pôde Villarrealu. Na pozícii "desiatky" bol pri prvom góle stretnutia. Poslal kolmicu na pravé krídlo, odkiaľ Henrique centrom našiel zakončujúceho Ayozeho. V 38. minúte bol práve Isco faulovaný vedľa šestnástky.

Jeho center z priameho kopu zakončil do siete Rodríguez, no zásah pre ofsajd neplatil. V 71. minúte ho vystriedal Ruibal. To už "žltá ponorka" premenila jednu zo svojich mnohých šancí a vyrovnala, ale v závere rozhodol Willian José.

Isco hral pri návrate do La Ligy naozaj veľmi dobre.
Isco hral pri návrate do La Ligy naozaj veľmi dobre.Profimedia

Isco bol bez klubu od decembra 2022, keď sa dohodol na ukončení kontraktu so Sevillou. Posledný súťažný duel odohral 13. novembra. Prvé minúty v novom pôsobisku nazbieral pred týždňom počas prípravného súboja na pôde Realu Sociedad.

Villarreal - Real Betis

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Tri červené a zaváhanie favorita

Barcelona nevstúpila ideálne do sezóny, v ktorej obhajuje majstrovský titul, pretože už na konci prvého polčasu videl za úder do tváre súpera červenú kartu Raphinha. Po zmene strán síce druhou žltou Mata pomer síl vyrovnal, ale ani to nepomohlo "Blaugranas", aby strelili gól.

Navyše dvadsať minút pred koncom riadnej hracej doby neudržal nervy na uzde tréner Xavi, takisto bol vylúčený. Do základnej zostave zaradil Gündogana a Romeua, obaja zažili po príchode svoj súťažný debut. Z lavičky neskôr prišiel Yamal, ktorý sa v minulej sezóne stal najmladším hráčom, ktorý kedy nastúpil za áčko tímu.

Aj keď sa nadstavilo deväť minút, tak sa hralo dlhšie. V 14. minúte "prevčasu" chcela Barcelona penaltu po faule na Arauja, ale ešte predtým zahral Gavi rukou, a tak VAR pokutový kop nenariadil. Hra sa preliala na druhú stranu, kde Portu takisto zakončil do ruky protihráča, ale ten ju mal pri tele a všetko ukončila hlavička Lozana v 117. minúte letiaca centimetre vedľa troch žrdí.

Duel Barcelony s Getafe sa už tretí raz z posledných štyroch prípadov skončil 0:0. V tomto konkrétnom výrazne pracovali emócie a oba tímy si na ihrisku nič nedarovali. Spokojnejší ale môže byť madridský celok.

Getafe - Barcelona 0:0

Štatistický pohľad na stretnutie.
Štatistický pohľad na stretnutie.Flashscore